Banner

O companie din România ar putea livra apă potabilă în R. Moldova printr-o conductă construită pe sub râul Prut

Email Imprimare PDF

10_gaburiciTrei raioane din R. Moldova ar putea fi aprovizionate cu apă potabilă din România. Ministrul Economiei și Infrastrcturii de la Chișinău, Chiril Gaburici, a declarat că este vorba de raioanele Ungheni, Nisporeni și Fălești, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

„Este o companie „Apă Vital" în România, la Iași. Ei au un debit foarte mare de apă, au un potențial pe care nu-l folosesc pe deplin. Discutăm cu ei o posibilitate trecere pe sub Prut a acestui apeduct cu apă potabilă care ar deservi trei raioane din Republica Moldova: Ungheni, Nisporeni și Fălești", a declarat Chiril Gaburici într-o emisiune televizată.

De asemenea, ministrul a anunțat că R. Moldova are, pe moment, suficiente rezerve de gaz și electricitate și nu vor fi probleme în această perioadă rece a anului. Tot el a dat asigurări că lucrările la gazoductul Iași-Ungheni nu vor fi sistate.

„Transgaz a găsit bani foarte ieftini din afară. O parte mare din banii la care ei au aplicat este pentru a construi conducte sau pentru a îmbunătăți conducta de gaz până la frontiera cu Republica Moldova, astfel ca noi să putem avea un debit destul de gaze naturale", a spus Chiril Gaburici.

Amintim că, anterior, Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a declarat că gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău va fi dat în exploatare până la finele anului 2019.

 

Cele mai citite ştiri

Publicitate