Banner

MRP și Biroul Relații cu Diaspora din Republica Moldova își propun un plan de acțiuni comune pentru anul 2019

Email Imprimare PDF

20_mrp_biroul_relatii_cu_diasporaO delegație a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni condusă de secretarul de stat Victor Alexeev a avut o întrevedere de lucru cu reprezentanți din partea Biroului Relații cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, transmite Romanian Global News.

Agenda de discuții s-a concentrat pe modalitățile practice de cooperare între cele două instituții în vederea demarării de proiecte comune dedicate diasporei.

Ambele părți și-au arătat disponibilitatea de a conlucra pentru a realiza un plan de acțiuni comun pentru anul 2019, astfel încât efectele inițiativelor demarate să aibă un adevărat impact.

Totodată, s-a evidențiat importanța colaborării pentru proiecte care vizează tineretul de pretutindeni sub forma inițiativelor de tip „ARC" sau „DOR", ambele fiind programe de tabără de vară și iarnă, precum și extinderea Campaniei „Informare acasă! Siguranță în lume!" peste Prut.

MRP și BRD au semnat un Memorandum de înțelegere în cadrul ședinței comune de guvern din data de 22 noiembrie 2018. Memorandumul urmărește susținerea parcursului european al Republicii Moldova, care rămâne un obiectiv esențial al statului român enunțat ca prioritate în Programul de Guvernare 2018 – 2020 și în Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2015 – 2019.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook


Cele mai citite ştiri

Publicitate