Banner

Romani in UK - retrospectiva 2018

Email Imprimare PDF

20_romani_in_uk2018 a fost si pentru romanii din UK, un an de rascruce asa cum este si pentru Marea Britanie si pentru Romania. Multe rasturnari incredibile de situatie lasa situatia noastra, a romanilor din UK dupa Brexit incerta si increderea in asigurarile oferite de guvernanti britanici, europeni si romani scade deoarece Brexit-ul se afla inca la rascruce.

Insa in tot acest an cu previziuni sumbre pentru viitorul apropiat mai multi romani au venit in UK decat au plecat, numarul romanilor din UK ajungand la un nou record. Astfel se estimeaza ca peste o jumate de milion de romani traim acum aici. Am devenit astfel a doua cea mai mare minoritate dupa polonezi.

Stim ca ne asteapta vremuri tulburi si probabil rasturnari de situatie in care vom avea nevoie de lideri adevarati care sa negocieze drepturile romanilor dupa Brexit in cazul in care se va iesi din UE fara accord in luna martie a anului viitor, iar adevarati lideri nu prea cunoastem. Despre aceste vremuri, responsabilitate sociala si cum fiecare dintre noi vom putea sa ii ajutam pe altii in conditiile unui Brexit dur vom vorbi la anul cand feeria magia a sarbatorilor de iarna va trece! Insa acum, la final de 2018 am vrea sa vedem si ce a fost deosebit si de suflet in acest an.

Multe evenimente au avut loc la Londra anul acesta, in an de sarbatoare a Centenarului si cateva dintre ele raman iesite din tipar remarcandu-se ca fiind extraordinare. Va prezentam in continuare evenimentele anului 2018 care pentru noi vor ramane memorabile si peste zeci de ani atunci cand vom privi in urma si vom vedea Brexitul si Romania anului 2018 cu ale sale crize interminabile cu alti ochi.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook


Cele mai citite ştiri

Publicitate