Banner

Cadou de Crăciun făcut de Țara mamă în Basarabia! O nouă tranşă de 3 milioane de euro, transferată din România, pentru modernizarea grădiniţelor din R. Moldova

Email Imprimare PDF

20_gradinite_rmRomânia a transferat o nouă tranşă în valoare de trei milioane de euro pentru renovarea şi modernizarea grădiniţelor din Republica Moldova. Despre aceasta a anunţat astăzi Ministerul Finanţelor Republicii Moldova, transmite Romanian Global News.

Banii sunt destinaţi renovării şi modernizării instituţiilor preşcolare în cadrul „Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova", gestionat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM).

Conform datelor FISM, până în prezent au fost renovate şi modernizate 845 de grădiniţe din Republica Moldova din grantul oferit de Guvernul României, fiind valorificate în acest sens aproximativ 29 mln de euro.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil, în valoare de 100 de milioane de euro, a fost semnat la Bucureşti, la 27 aprilie 2010.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook