Banner

Activități de patrulare comune ale celor doua state românești de-a lungul frontierei

Email Imprimare PDF

19_politia_de_frontieraInspectoratele Politiei de Frontiera din cadrul Ministerului de Interne al Republicii Moldova si al Romaniei vor desfasura activitati de patrulare comuna de-a lungul frontierei de stat, informeaza miercuri un comunicat al biroului de presa al Guvernului de la Chisinau, transmite Romanian Global News.

Cabinetul de ministri de la Chisinau a aprobat Protocolul privind constituirea si activitatile echipelor mixte de patrulare la frontiera de stat comuna.

Documentul a fost semnat pe 22 noiembrie 2018, in cadrul sedintei comune a guvernelor Republicii Moldova si Romaniei.

Activitatea echipelor mixte de patrulare de-a lungul frontierei comune va asigura securitatea frontierei de stat dintre R.Moldova si Romania, dar va spori si combaterea formelor de criminalitate transfrontaliera, in special a trecerii ilegale a frontierei de stat in scop de contrabanda si migratie ilegala.

Echipele mixte vor activa pe o zona de 10 km de la linia de frontiera pe teritoriul ambelor state, se mai spune in comunicat.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook