Banner

Sărbătoarea Mărţişorului la Cracovia

Email Imprimare PDF

01_martisor_cracoviaInstitutul Cultural Român de la Varşovia organizează vineri, 1 martie, la Cracovia, o seară românească dedicată Sărbătorii Mărţişorului, transmite Romanian Global News.

În cadrul evenimentului, găzduit de clubul Kornet Drum Bun, vor avea loc: proiecţia unui grupaj de scurtmetraje româneşti cu subtitrare în limba polonă, o prezentare a tradiţiei Mărţişorului, precum şi un program de muzică românească, în interpretarea unor tineri artişti de la Satu Mare, prezenţi la Cracovia special pentru acest eveniment.

Seara dedicată Mărţişorului va fi completată de o petrecere cu muzică românească şi produse tradiţionale româneşti, iar echipa ICR Varșovia va dărui tuturor participanților mărțișoare confecționate în România.

Selecția de scurt-metraje cuprinde filmele: Sechestrați fără voie, reg. Tudor Botezatu, Când afară ninge, reg. Conrad Mericoffer, Offstage, reg. Andrei Huțuleac, Cutia albă, reg. Mihai Păcurar, Cel mai bun client, reg. Serghei Chivirigă, Misterul unui caz simplu, reg. Vera Surăţel.

Clubul Kornet Drum Bun din Cracovia este un loc tradițional de întâlnire al românilor din Cracovia şi al polonezilor pasionaţi de România. Aici au loc numeroase evenimente dedicate României şi culturii române: expoziţii, proiecţii de filme, concerte, ateliere pentru copii, precum şi întâlniri ale Asociației de Prietenie Polono-Române din Cracovia. Tot aici este locul de întâlnire al polonezilor posesori de autoturisme Dacia 1100, 1300 şi 1310, cu care parcurg în fiecare vară un traseu din Polonia şi până pe litoralul românesc, într-o caravană care reproduce simbolic vacanţele polonezilor în România anilor '70-'80 ai secolului trecut.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook