Banner

Sculptorul Constantin Brâncuşi omagiat în cadrul Şcolii Parohiale românești din Rovigo

Email Imprimare PDF

01_rovigo_scoala_parohialaMarele sculptor Constantin Brâncuşi, de la a cărui naştere s-au împlinit de curând 143 de ani, unul dintre reprezentanţii cei mai de seamă ai culturii şi artei universale dăruiţi lumii de neamul românesc, a fost evocat şi în cadrul Şcolii Parohiale românești din Rovigo, transmite Romanian Global News.

Copiii prezenţi la ora de catehism au urmărit cu interes prezentarea vieţii şi operei acestui mare artist român, născut în satul Hobiţa, judeţul Gorj şi au aflat despre viaţa lui religioasă şi legătura cu Biserica şi neamul românesc, pe care nu le-a abandonat niciodată şi care i-au fost sursă de inspiraţie şi ajutor.

Brâncuşi a creat unitatea dintre sensibil și spiritual. În opera sa el a oglindit felul de a gândi lumea al țăranului român. Prin obârșia sa țărănească și-a aflat rădăcinile adânci ale operei sale în tradițiile, miturile și funcția magică a artei populare românești. Brâncuși a relevat lumii occidentale dimensiunea sacră a realității.

Figură centrală în mișcarea artistică modernă, Brâncuși este considerat unul din cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea. Sculpturile sale se remarcă prin eleganța formei și utilizarea sensibilă a materialelor, combinând simplitatea artei populare românești cu rafinamentul avangardei pariziene. Verticalitatea, orizontalitatea, greutatea, densitatea cât și importanța acordată luminii și spațiului sunt trăsăturile caracteristice ale creației lui Brâncuși. Opera sa a influențat profund conceptul modern de formă în sculptură, pictură și desen.

Părinţi şi copii ne-am bucurat cu toţii să-l cunoaştem pe marele sculptor Constantin Brâncuşi, încredinţându-ne încă o dată de importanţa credinţei şi a rădăcinilor spirituale ale neamului nostru, recunoscute şi apreciate de toţi.