Banner

Sculptorul Constantin Brâncuşi omagiat în cadrul Şcolii Parohiale românești din Rovigo

Email Imprimare PDF

01_rovigo_scoala_parohialaMarele sculptor Constantin Brâncuşi, de la a cărui naştere s-au împlinit de curând 143 de ani, unul dintre reprezentanţii cei mai de seamă ai culturii şi artei universale dăruiţi lumii de neamul românesc, a fost evocat şi în cadrul Şcolii Parohiale românești din Rovigo, transmite Romanian Global News.

Copiii prezenţi la ora de catehism au urmărit cu interes prezentarea vieţii şi operei acestui mare artist român, născut în satul Hobiţa, judeţul Gorj şi au aflat despre viaţa lui religioasă şi legătura cu Biserica şi neamul românesc, pe care nu le-a abandonat niciodată şi care i-au fost sursă de inspiraţie şi ajutor.

Brâncuşi a creat unitatea dintre sensibil și spiritual. În opera sa el a oglindit felul de a gândi lumea al țăranului român. Prin obârșia sa țărănească și-a aflat rădăcinile adânci ale operei sale în tradițiile, miturile și funcția magică a artei populare românești. Brâncuși a relevat lumii occidentale dimensiunea sacră a realității.

Figură centrală în mișcarea artistică modernă, Brâncuși este considerat unul din cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea. Sculpturile sale se remarcă prin eleganța formei și utilizarea sensibilă a materialelor, combinând simplitatea artei populare românești cu rafinamentul avangardei pariziene. Verticalitatea, orizontalitatea, greutatea, densitatea cât și importanța acordată luminii și spațiului sunt trăsăturile caracteristice ale creației lui Brâncuși. Opera sa a influențat profund conceptul modern de formă în sculptură, pictură și desen.

Părinţi şi copii ne-am bucurat cu toţii să-l cunoaştem pe marele sculptor Constantin Brâncuşi, încredinţându-ne încă o dată de importanţa credinţei şi a rădăcinilor spirituale ale neamului nostru, recunoscute şi apreciate de toţi.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook