Banner

„Moon Hotel Kabul” difuzat în premieră în Israel, în cadrul Festivalului de Film Francofon

Email Imprimare PDF

„Moon Hotel Kabul", cel mai recent film al regizoarei Anca Damian și pentru care aceasta a fost laureată la Festivalul Internațional de Film de la Varşovia din 2018, va fi difuzat în premieră în Israel, în cadrul Festivalului de Film Francofon, desfășurat în perioada 1-7 martie 2019, la Cinematecile din Tel Aviv, Holon și Ierusalim, se arată într-un comunicat de presă sosit la redacție, preluat de Romanian Global News.

Festivalul, ce face parte dintr-o suită de evenimente dedicate celebrării Francofoniei, va prezenta publicului israelian filme din România, Franţa, Canada, Belgia, Irlanda, Cipru, Grecia, Bulgaria şi Coasta de Fildeș.

Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, filmul „Moon Hotel Kabul" va reprezenta România și va fi proiectat în cadrul programului oficial al festivalului în datele de 2 martie (la Cinematecile din Holon și Ierusalim) și respectiv 3 martie, la Cinemateca din Tel Aviv.Filmul îl urmărește pe Ivan Semciuc (jucat de Florin Piersic Jr.), un cinic jurnalist de investigație care combină abil adevărul cu ficțiunea în raportajele sale. Apoi vine o zi când ceva similar se întâmplă în propria lui viață. La sfârșitul unei misiuni în Kabul, petrece o noapte aparent lipsită de sens, cu Ioana, translator. A doua zi, înapoi în București, Ivan află că Ioana a fost găsită moartă. Rutina de nezdruncinat a veții sale personale intră într-o revoluție profundă pe măsură ce prezența Ioanei persistă mai vie după moarte decât în timpul vieții. Filmul pune întrebări despre adevăr, dragoste și prețul pe care decidem să-l plătim pentru ele.

Celebrarea Francofoniei în Israel se va încheia cu Târgul Francofoniei, care va avea loc vineri, 8 martie 2019, orele 11:00-14:00 la Teatrul Evreo-Arab din Yaffo.

Programul evenimentului va include standuri cu materiale informative de interes cultural, turistic și istoric aparținând celor 14 țări participante (Belgia, Bulgaria, Camerun, Canada, Cipru, Coasta de Fildeș, Republica Democrată Congo, Elveția, Franța, Grecia, Irlanda, România, Rwanda, Vietnam), precum și un bufet cu produse gastronomice tradiționale. Standul românesc este organizat în colaborare cu Ambasada României în Israel. Lista completă a filmelor difuzate în Festivalul de Film Francofon:Belgia – „Nos batailles";Bulgaria – „Bubblegum";Canada – „ The fireflies are gone";Cipru – „Boy on the bridge";Coasta de Fildeș – „Run";Franța – „Le fils du Jean";Grecia – „The last note";Irlanda –„Price of Desire";România – „Moon Hotel Kabul".

Începând cu 1998, în fiecare an, pe 20 martie, se sărbătoreşte la nivel mondial Ziua Internaţională a Francofoniei. Ambasada Franţei și Institutul Francez, în colaborare cu reprezentanţe diplomatice ale diverselor țări francofone organizează în Israel o serie de evenimente culturale sub titlul „Zilele Francofoniei". În acest an, seria de evenimente va cuprinde Festivalul de Film Francofon, Târgul Francofoniei și o serie de evenimente organizate de Ambasada Franței, în colaborare cu Institutul Francez. Alături de Franţa, vor participa ambasade și institute culturale din Belgia, Bulgaria, Camerun, Canada, Cipru, Coasta de Fildeş, Republica Democrată Congo, Grecia, Elveţia, România, Rwanda și Vietnam.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook