Banner

„Zilele Creangă” au început la Chișinău și vor continua la Iaşi, Târgu-Neamţ și Pipirig

Email Imprimare PDF

01_zilele_creanga„Zilele Creangă" au început miercuri, 27 februarie, la Chișinău și se vor desfăşura până la 4 martie la Iaşi, Târgu-Neamţ și Pipirig, informează MOLDPRES, preluat de Romanian Global News.

Manifestările au început cu depuneri de flori la bustul lui Ion Creangă de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române și au continuat la Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă", unde se desfășoară conferința „15 ani de promovare a scriitorilor basarabeni prin emisiunea „Convorbiri literare" a Studioului Radio Iași".

La Liceul Teoretic "Ion Creangă" din Chișinău a avut loc, de asemenea, Gala Laureaților Festivalului școlar "Ion Creangă cu neamuri".

Joi, 28 februarie, la Institutul de Filologie Română „B. P. Hasdeu" al Academiei de Științe a Moldovei, se vor ține lucrările simpozionului „Ion Creangă – bucuria memoriei", unde vor prezenta comunicări cercetători și scriitori din Republica Moldova și România.

La Iași vor avea loc mai multe evenimente la Muzeul „Bojdeuca lui Ion Creangă", Parcul Copou, Casa de Cultură „Mihai Ursachi".

Ion Creangă s-a născut la 1 martie 1837, în Humuleşti, România. Clasicul literaturii române este cunoscut mai ales datorită operei sale autobiografice „Amintiri din copilărie".