Banner

MRP partener al campaniei de prevenire a exploatării sexuale „Distruge Zidul Indiferenței!”

Email Imprimare PDF

01_distruge_zidul_indiferenteMinisterul pentru Românii de Pretutindeni a fost prezent, astăzi, 26 februarie, în calitate de partener, la lansarea campaniei de prevenire în scopul exploatării sexuale „Distruge Zidul Indiferenței !", derulată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, prin participarea subsecretarului de stat Victor Ionescu, transmite Romanian Global News.

Activitatea este organizată în cadrul proiectului "Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetățenilor" în scopul reducerii fenomenului de exploatare sexuală și combaterea stereotipurilor privind victimele traficului de persoane.

Alături de subsecretarul de stat Victor Ionescu, la conferință au luat parte directorul ANITP, Maximilian-Axel Nicolae, șef serviciu Cooperare Interinstituţională şi Proiecte Naţionale de Prevenire ANITP, Marius Burcea, coordonatorul din cadrul Camerei Deputaților al Grupului pentru combaterea traficului de persoane, deputatul Angel Tîlvăr, precum și reprezentanți ai organizațiilor ce activează în domeniul anti-trafic. Printre instituțiile partenere, alături de MRP, au fost prezenți și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educației Naționale, Asociației Ecumenice a Bisericilor din România (AIDRom), Asociației eLiberare și Fundației World Vision.

În cadrul evenimentului, a fost reiterată necesitatea organizării acestor campanii de prevenire a traficului de persoane și a exploatării prin muncă. Un astfel de exemplu îl reprezintă și Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!" derulată de MRP în 2018 în toate județele țării și în municipiul București, în parteneriat cu ANITP, continuându-se astfel eforturile de prevenire a românilor care devin victime ale traficului de persoane și sclaviei moderne în țară și dincolo de hotare.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook