Banner

Două parohii românești din regiunea Cernăuți au decis să rămână în componența Bisericii Ortodoxe Ucrainene

Email Imprimare PDF

01_parohii_romanesti_cernautiÎn data de 24 februarie 2019 enoriașii a două parohii românești din raionul Herța, regiunea Cernăuți, și-au expus părerea prin vot, în privința trecerii la Biserica Ortodoxă Ucraineană Autocefală, transmite Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Potrivit Serviciului de presă al Eparhiei de Cernăuți și Bucovina, comunitățile religioase au decis să rămână în componența Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Patriarhia Moscovei. Este vorba de Biserica „Sf. Parascheva" din satul Banceni, unde slujește preotul Pavel Dumitru, blagocinul raionului Herța și Biserica „Nașterea Maicii Domnului" din localitatea Bairachi-Mogoșeșeti, preot – Constantin Apachița.

TSN informează că până în prezent circa 400 de parohii ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene subordonate Patriarhiei Moscovei au trecut la Biserica Ortodoxă Ucraineană Autocefală.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook