Banner

Ucraima continuă represiunea împotriva funcționarilor etnici români care au cetățenie română

Email Imprimare PDF

01_uniunea_europeana_pUn funcționar al Administrației Raionale de stat Storojineț, regiunea Cernăuți, a fost eliberat din funcție din cauza dublei cetățenii. A fost stabilit faptul că în timpul trecerii frontierei de stat funcționarul din cadrul Administrației raionale Storojineț a prezentat un pașaport românesc – informează BucPress, preluat de Romanian Global News.

Oamenii legii au depistat un caz de deținere a cetățeniei române de către șeful secției pentru problemele copiilor din cadrul Administrației raionale de stat Storojineț.

În conformitate cu legislația Ucrainei, în deosebi punctul 2, p. 1 al articolului 87 „Privind Serviciul de stat" funcționarul care deține dubla cetățenie urmează să fie concediat.

Persoana din cadrul Administrației raionale de stat Storojineț a fost eliberată din funcție la cererea Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Cernăuți.

Reamintim că în luna octombrie 2018, într-un comentariu oficial, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Elena Hitylanska, a menționat cp SBU nu poate aduce în fața justiției funcționarii și oficialii cu dublă cetățenie. Răspunzând la întrebarea dacă Serviciul de Securitate va lua măsuri în legătură cu dubla cetățenie, ea a spus: „Există o tragere la răspundere pentru dubla cetățenie?". În specificarea faptului că nu este vorba de cetățeni obișnuiți, ci de funcționari publici, secretarul de presă a remarcat: „Noi, în limitele competenței noastre, putem refuza accesul la secretele de stat, dacă aceștia sunt purtătorii lui. Atât." În același timp, Hitylanska a adăugat că Serviciul de Securitate al Ucrainei va verifica acești oficiali pentru accesul la secretele de stat. Ea a adăugat că SBU verifica dacă funcționarii de stat au dublă cetățenie.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook