Banner

La Aluatu în Republica Moldova au fost puse bazele unei înfrățiri cu comuna Săpoca din România

Email Imprimare PDF

01_aluatu_sapocaCooperarea dintre România și Republica Moldova se face tot mai simțită. Satul Aluatu din raionul Taraclia și comuna Săpoca din județul Buzău au pus vineri 22 martie, bazele unei înfrățiri, transmite www.libertv.md, preluat de Romanian Global News.

Delegația de peste Prut a venit la școala din satul Aluatu, care, în vara anului trecut, a fost renovată datorită sprijinului unioniștilor de la Asociația „UNIREA-ODIP".

Așa cum spune tradiția, oficialii din Buzău au fost întâmpinați cu pâine și sare, iar de la eveniment nu a lipsit drapelul României.

Din delegația din Buzău a venit primarul comunei Săpoca, Iulian Manea, viceprimarul Ilie Ion și un consilier local. Oaspeții au vizitat școala renovată din Aluatu și au dăruit localității Declarația de Unire semnată de Săpoca în Anul Centenar.

„Unirea se face prin fapte concrete, inclusiv prin aceste înfrățiri. Mă bucur că am reușit să stabilim un dialog dintre Săpoca și Aluatu, iar în cel mai scurt timp va fi semnat și Acordul de Cooperare", a declarat președintele „UNIREA-ODIP", Vlad Bilețchi.

Amintim că în vara anului trecut, unioniștii au renovat școala din satul Aluatu din raionul Taraclia, care până nu demult se afla într-o stare dezastruoasă.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook