Banner

Episcopul Veniamin a deschis la Cahul expoziţia „De la Burebista la Ferdinand Întregitorul”

Email Imprimare PDF

01_episcopul_vienaminPreasfinţitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a deschis marţi, 19 martie, vernisajul expoziţiei „Memoria Chipului: De la Burebista la Ferdinand Întregitorul", anunţă eparhia pe contul de Facebook, preluat de Romanian Global News.

Expoziţia permanentă se află la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu" din Cahul şi cuprinde basoreliefuri cu reprezentări ale unor figuri marcante ale istoriei naţionale.

Preasfinția Sa a vorbit celor prezenţi despre rolul Bisericii în istoria poporului român, precum și despre credinţa domnitorilor și a personalităților marcante care au contribuit la siguranța și bunăstarea poporului.

Uniformele și efectele militare prezentate cu acest prilej provin din colecții personale strânse cu aportul domnului colonel (r.) Adrian Tăbăcaru.

Restul recuzitei vestimentare utilizate pentru reconstruirea unor „imagini de epocă" a fost asigurată de Teatrul Republican Muzical Dramatic „Bogdan Petriceicu Hașdeu" din Cahul, prin grija directorului Gheorghe Mândru.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook