Banner

Preoții români din nordul Italiei vor participa la conferința de primăvară dedicată “Anului omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari)”

Email Imprimare PDF

01_seminar_teologic_sevesoSeminarul Teologic din Seveso – Milano va găzdui marți, 26 martie, întâlnirea semestrială tematică a preoților din zona de nord a Italiei. La evenimentul organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei (EORI), și în prezența Preasfințitului Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul – Vicar al EORI vor participa clericii din protopopiatele Lombardia I, II și III, Piemonte I, II și III, Triveneto I, II, III și IV, Emilia Romagna I, II și Liguria, transmite Romanian Global News.

În cadrul evenimentului teologul Teodor Baconsky va susține conferința: "Satul românesc între rădăcini și ideologie". În continuare se va organiza o sesiune de întrebări și discuții pe marginea temei expuse.

Următoarea conferință din cadrul manifestărilor dedicate „Anului omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari)", va avea loc joi, 4 aprilie, la sediul Centrului Eparhial de la Roma și se va adresa clericilor din centrul Italiei.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook