Banner

Acțiune umanitară SOS România. Voluntar ARI pentru o zi: viceprimarul municipiului Ploiești, Cristian Mihai Ganea

Email Imprimare PDF

01_actiune_umanitara_sos_ro"Roma, 25 martie 2019 – Ne reîntoarcem cu dorința de a îmbrățișa în primul rând, copiii din Complexul de Servicii Comunitare "Sfântul Andrei" Ploiești. Întrevederea cu acești copii, reprezintă o încărcătura de mari emoții, întrucât sunt copii purtători de handicap, o parte dintre ei cu afecțiuni foarte grave. Este pentru a treia oară când mergem cu cadouri la ei și de fiecare dată, bucuria lor și faptul că ne cheamă „tată"/„mamă" ne provoacă emoții profunde" se arată în comunicatul Asociației Românilor din Italia, preluat de Romanian Global News.

Am auzit din partea unui voluntar italian care a participat alături de noi la distribuție, spunând: „nu este posibil! Cum poate permite Dumnezeu așa ceva!".

Tot în cadrul distribuției de ajutoare de vineri, 22 martie, am vizitat și Centrul de zi pentru copii preșcolari din cadrul Consiliului local Ploiești respectiv Administrația Serviciilor Sociale Comunitare care îngrijește 24 copii proveniți din rândul familiilor defavorizate cu risc de separare de părinți. Din 2002, centrul de îngrijire de zi încearcă să prevină abandonul școlar și familial prin oferirea de servicii gratuite pe timpul zilei precum îngrijire, educație, consiliere psihologică, asistență medicală, etc.

„Reînnoim apelul către românii de pretutindeni, să continue a fi solidari cu cei care au nevoie". Totodată, mulțumim voluntarilor ARI din Italia, Academiei Europene pentru Relații Economice și Culturale (AEREC) și tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestei acțiuni: Luca CARMI, Teodor Blendea, Acqua mia - Giuseppe Incarbone". Mulțumesc în mod special viceprimarului municipiului Ploiești, Cristian Mihai Ganea si îl felicit pe această cale pentru întreaga activitate a domniei sale" a declarat președintele Asociației Romanilor din Italia, Eugen Terteleac.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook