Banner

Teodor Meleşcanu: „Bucureştiul va continua să sprijine reforma instituţiilor democratice din Republica Moldova”

Email Imprimare PDF

01_melescanu_tvr_moldovaParcursul european al Republicii Moldova e o prioritate a preşedinţiei României la Consiliul UE. Declaraţia a fost făcută de şeful diplomaţiei de la Bucureşti, Teodor Meleşcanu, la TVR Internaţional, preluat de Romanian Global News.

El a precizat că Bucurestiul va continua să sprijine reforma instituţiilor democratice din Republica Moldova, dincolo de orice preferinţe politice.

„În permanenţă am sprijinit instituţii din Republica Moldova, nu oameni. Nu am promovat pe cineva în dauna celuilalt. Întotdeauna am dorit să transmitem experienţa noastră în legătură cu consolidarea instituţiilor, cu buna guvernare, cu funcţionarea justiţiei, a statului de drept şi aşa mai departe. La nivelul Uniunii Europene, nu mi-e ruşine să spun, suntem unul dintre cei mai vajnici apărători şi sprijinitori ai Republicii Moldova în continuarea unui program foarte serios de reforme", a afirmat Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe al României.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook