Banner

TAROM împlinește 65 de ani

Email Imprimare PDF

01_tarom_aniversareTAROM, Compania Naţională de Transport Aerian împlineşte a împlinit pe 18 septembrie, 65 de ani de existenţă. TAROM este şi va rămâne un deschizător de drumuri – a fost una dintre primele companii aeriene comerciale din lume, iar în prezent rămâne una dintre cele mai importante mărci româneşti, un simbol al României, o companie aeriană cu tradiţie recunoscută în întreaga lume, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul Republicii Moldova la Viena: “Nici apa Prutul nu poate să țină frații despărțiți”

Email Imprimare PDF

01_victor_osipovAmbasadorul Republicii Moldova la Viena, Victor Osipov declară într-o postare pe Facebook că la 30 de ani de la căderea Zidului Berlinez Europa trebuie să înțeleagă că nici apa Prutul nu poate să țină frații despărțiți!", scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

TVR Internațional invită românii de pretutindeni să urmărească "A doua Românie"

Email Imprimare PDF

01_tvr_internationalCORESPONDENT TVRi, emisiunea românilor de pretutindeni, împlinește 5 ani şi devine A DOUA ROMÂNIE. Din 14 noiembrie 2019, Corina Dobre vă invită să-i cunoașteți mai bine pe conaţionalii care promovează România în lume, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cărțille românești în bibliotecile publice din regiunea Cernăuți! un semnal de alarmă!

Email Imprimare PDF

01_societatea_bibliotecarilor_bucovineniPentru a prezenta pe scurt situația fondului de carte în limba română din bibliotecile publice din regiunea Cernăuți am ales doar raioanele cu populație românească compactă, adică Hliboca și Storojineț (din Bucovina istorică), Noua Suliță (din Basarabia istorică) și Herța (din fostul județ Dorohoi al fostului Regat Român). Celelalte raioane din regiunea Cernăuți, în care practic nu mai există localități populate compact de români – Chițmani, Zastavna, Vijnița, Putila (din Bucovina istorică), Hotin (cu excepția satului Colincăuți), Celmenți și Secureni (din Basarabia istorică) – nu fac obiectul cercetării noastre, aici cartea în limba română lipsind cu desăvârșire, scrie Vladimir Acatrini pe Mesagerul Bucovinean, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Generaţia Următoare”, proiect TVRi despre copiii din diaspora

Email Imprimare PDF

01_generatia_urmatoarePe 16 şi 17 noiembrie, de la ora 15.00, la TVR Internaţional debutează un proiect editorial dedicat copiilor noştri din diaspora, realizat cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. „Generaţia Următoare" este titlul unei serii de opt emisiuni realizate de echipa TVR Internaţional în cele mai mari comunităţi de români din Spania, Italia, Franţa şi Germania, transmite www.tvr.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 141