Banner

Ambasadorul României: Lucrările pe gazoductul Ungheni-Chișinău au început pe toate cele 7 tronsoane

Email Imprimare PDF

01_lucrarile_pe_gazoductul_ungheniAmbasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță a informat că au început lucrările pentru execuția gazoductului Ungheni-Chișinău pe toate cele 7 tronsoane.Romania face ceea ce spune in Republica Moldova, a scris ambasadorul pe Facebook, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivaluri gastronomice și culturale ale românilor din Ungaria

Email Imprimare PDF

01_festivaluri_gastronomiceŞi anul acesta,sărbătoarea satului Chitighaz, „Festivalul Pogăciţelor", oferă localnicilor programe culturale cu ansambluri din ţară şi din România, cântăreţi de muzică populară, muzică uşoară pentru tineretul satului, concurs de gătit şi multe pogăcele, pentru toţi sătenii şi vizitatorii festivalului. Evenimentul a ajuns la cea de-a 13-a ediţie şi este organizat de către Primăria localităţii Chitighaz. Festivalul are loc în parcul din centrul satului, pe scena amenajată în faţa casei de cultură din localitate, în zilele de 10–11 august, transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tabara ”Bucuria” a Protopopiatului românesc din Sicilia – retrospectiva

Email Imprimare PDF

01_protopopiatul_romanesc_din_siciliaÎn perioada 14-19 Iulie 2019, în localitatea Alcamo, s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Taberei "Bucuria" a Protopopiatului Sicilia. Participante la această tabără au fost parohiile: Palermo, Alcamo-Trapani, Ragusa, Canicatti și Ribera. Pe parcursul celor 6 zile, copii cu vârste curinse între 8 - 15 ani au participat la diverse activități, coordonate de preoții și preotesele parohiilor implicate, cât și de voluntarii prezenți. Anul acesta ne-am bucurat de prezența specială a scriitoarei și artistei Doinița Ioneț, care este membru al Uniunii Scriitorilor din România, se arată într-un comunicat preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România locul I Olimpiada Internațională de Matematică: Șase medalii ale elevilor români la

Email Imprimare PDF

01_international_mathematical_olympiadLa Olimpiada Internațională de Matematică (OIM) România a obținut 1 medalie de aur, 2 de argint și 3 de bronz .În perioada 10-22 iulie 2019, s-a desfașurat la Bath, Marea Britanie, a 60-a Olimpiadă Internațională de Matematică pentru elevi de liceu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Disperarea unui fermier român: „Nu mai avem cu cine munci, au preferat să meargă în Germania”

Email Imprimare PDF

01_disperarea_unui_fermier_romanFermierii români sunt disperați pentru că nu-și mai găsesc muncitori cu care să lucreze. Problema forței de muncă se adâncește, scrie www.agroinfo.ro, citat de Ziarul Românesc, preluat de Romanian Global News. . E vremea în care se recoltează și agricultorii sunt forțați să se descurce cum pot. Fermierul Cosmin Iovan din Hunedoara spune că e dispus să-i dea și 10 euro/oră unui angajat priceput.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 21

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook