Banner

Acad. Eugen Doga: „Totuși, Eminescu merită sărbătoare națională. El merită să fie numită această zi, „Ziua lui Eminescu”

Email Imprimare PDF

09_eugen_dogaEugen Doga: „Nu cred că avem multe personalități care merită să reprezinte cultura națională, dar Eminescu este tot și toate".

Citeşte mai mult...
 

Burse pentru viitorii educatori de limba română din Ungaria

Email Imprimare PDF

09_ungaria_bȘapte studenți de la Facultatea Pedagogică din Sarvaș pot benefi cia anul acesta de o bursă de studiu, oferită din partea Statului Ungar, pentru specializarea de pedagog în limba română, transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Funcționarii din regiunea Cernăuți sunt concediați din cauza deținerii dublei cetățenii. Românii din zonă afectați de măsura represivă a Kievului

Email Imprimare PDF

09_ruslan_storojukFuncționarii de stat din regiunea Cernăuți sunt concediați din cauza deținerii dublei cetățenii. Anunțul respectiv a fost făcut în cadrul unui briefing de șeful Serviciului de securitate al Ucrainei în regiunea Cernăuți, Ruslan Storojuk, transmite www.bucpress.eu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Culturii Naţionale şi inaugurarea unui nou lectorat de limbă română la Madrid

Email Imprimare PDF

11_eminescu_madridReprezentanța Institutului Cultural Român de la Madrid, Ambasada României în Regatul Spaniei și Universitatea Complutense din Madrid, în colaborare cu Centrul Cultural „Casa de Vacas" și cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, organizează în data de 15 ianuarie, ora 19.00, la Centrul Cultural „Casa de Vacas" din Madrid, evenimentul „Eminescu ieri și azi", dedicat poetului Mihai Eminescu, evocându-se, dintr-o perspectivă multidisciplinară, personalitatea artistică a poetului naţional la 130 de ani de la moartea acestuia. Acest eveniment marchează, totodată, inaugurarea Lectoratului de Limbă Română la Universitatea Complutense din Madrid, transmite ICR Madrid, într-un comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tomosul privind autocefalia Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, publicat de Patriarhia Ecumenică de Constantinopol

Email Imprimare PDF

10_patriarhia_ecumenica_constatinopolPatriarhia Ecumenică de Constantinopol a publicat pe site-ul său textul decretului (Tomos) privind acordarea autocefaliei Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, documentul fiind redactat în limbile engleză, greacă și ucraineană - scrie agenţia RBC, citată de Rador, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 58

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook


Cele mai citite ştiri

Publicitate