Banner

Albumul fotografic „1918. Cum s-a făcut România Mare” va fi lansat la Chișinău

Email Imprimare PDF

29_1918_album_regina_mariaAlbumul fotografic „1918. Cum s-a făcut România Mare", care reunește 200 de fotografii din colecțiile Arhivelor Naționale ale României ce ilustrează evenimentele de acum 100 de ani care au dus la Unirea românilor din anul 1918, va fi lansat și la Chișinău, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Centenarul Marii Uniri, marcat în Rusia printr-o caravană a folclorului românesc. La Moscova s-a auzit „Basarabie frumoasă”

Email Imprimare PDF

29_centenarul_marii_uniriCentenarul Marii Uniri va fi sărbătorit și în Federația Rusă. Ambasadorul României la Moscova, Vasile Soare, a anunțat că seria de evenimente de marcare a împlinirii celor 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia a debutat pe 7 decembrie, cu o recepție la care au participat sute de persoane. Invitații speciali au fost membrii Ansamblului folcloric profesionist Țara Vrancei, din Focșani, care au cântat piese patriotice, printre care și „Basarabie frumoasă" sau „Hai să-ntindem hora mare", transmite InfoPrut, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pavel Filip: „Până la sfârșitul anului 2019, gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău va putea asigura R. Moldova cu necesarul de gaze naturale”

Email Imprimare PDF

27_pavel_filip_gazGazoductul Iași-Chișinău -Ungheni va fi dat în exploatare până la finele anului 2019, iar interconectarea energetică a celor două maluri de Prut va fi gata în doi-trei ani, susține premierul Pavel Filip, citat de www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Programul de burse acordate de Institutul Cultural Român în perioada 2018 - 2019

Email Imprimare PDF

26_institutul_cultural_romanÎn perioada 2018 - 2019 Institutul Cultural Român va oferi o serie de burse, în diverse domenii, accesibile cetățenilor români, din țară și diaspora, cât și cetățenilor străini, transmite ICR pe pagina sa de web, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Colectivele populare din Ținutul Herța promovează cultura românească departe peste hotarele țării

Email Imprimare PDF

26_tinutul_hertaÎn Comunitatea Teritorială Unită (comuna) Ostrița, ținutul Herța, regiunea Cernăuți există un Centru de Cultură cunoscut departe peste hotarele Ucrainei. Este vorba despre Centrul de Cultură Românească din satul Horbova, transmite Mariana STRUȚ pentru Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 25

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook