Banner

Ministrul Teodor Meleşcanu: “România - unul dintre jucătorii-cheie de la Marea Neagră; în ultimii 10 ani - activităţi de tip hibrid în regiune”

Email Imprimare PDF

01_melescanu_tRomânia este unul dintre jucătorii-cheie în ceea ce priveşte securitatea la Marea Neagră, în această regiune existând "multe activităţi de tip hibrid" în ultimii ani, a declarat, joi, 21 martie, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, în deschiderea "Atlantic-Black Sea Security Forum", tranmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La 105 ani de la moartea martirică a Părintelui Haralabie Balamace, o nouă ediție a comemorării martirilor macedo-români din Balcani

Email Imprimare PDF

01_comemorarea_martirilor_macedo_romaniProiect Avdhela și organizația „NeamUnit" organizează, sâmbătă 23 martie, de la ora 13:00, comemorarea martirilor macedo-români din Balcani, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concert de ziua Unirii Basarabiei cu Româniaîn parcul Kiseleff

Email Imprimare PDF

01_concert_ro_mareMiercuri 27 martie, ora 18:00, în parcul Kiseleff va avea loc un concert dedicat aniversării a 101 ani de când Sfatul Țării a vota UnireaBasarabiei cu România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Trupe și artiști de pe ambele maluri ale Prutului, concerte comune în spațiul românesc

Email Imprimare PDF

01_lucia_culevDupă ce au concertat acum cinci ani pe aceeași scenă la Chișinău, Mircea Rusu Band și Vali Boghean Band vor evolua pe 25 martie curent la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici", începând cu ora 19.00, în cadrul concertului „Omu' bun și pomu' copt", transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concert de ziua Unirii Basarabiei cu România. Recital de pian la patru mâini – Horia Mihail (România) și Lidia Ciubuc (R. Moldova)

Email Imprimare PDF

01_horia_mihail_lidia_ciubucInstitutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chișinău, în colaborare cu Ambasada României în Republica Moldova, organizează pe data de 27 martie 2019, ora 18.00, la Sala cu Orgă, un concert de muzică clasică pentru a marca împlinirea a 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România, transmite ICR într-un comunicat de presă preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Cernăuți a început Olimpiada de limba și literatura română, etapa a IV-a (FOTO)

Email Imprimare PDF

01_olimpiada_lb_si_lit_romana_cernautLa Gimnaziul nr. 6 „Alexandru cel Bun" din orașul Cernăuți a avut loc inaugurarea festivă a etapei a IV-a a celei de-a V-a Olimpiade panucrainene la limba şi literatura română, transmite Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Forumul asociațiilor de români din Italia va avea loc in aprilie la Roma

Email Imprimare PDF

01_forumul_asiciatilor_de_romaniAmbasada României în Italia invită reprezentanții mediului asociativ și românii care activează în domeniul cultural, administrativ sau academic la o nouă ediție a Forumului asociațiilor de români din zona de competență consulară a Ambasadei – regiunile Abruzzo, Campania, Lazio, Sardinia și Umbria, transmite Ambasada României la Roma, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

,,Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele”: doi maeştri ai teatrului românesc revin la Londra

Email Imprimare PDF

01_caramitru_malaele_m,,Caramitru-Mălaele, câte-n lună și în stele'' revine la Londra după 6 ani, fiind spectacolul care a inaugurat cu succes seria Povești spuse-n românește, transmite www.ziarulromanesc.net, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Prin grija Mitropolitului Serafim, românii din Landul Thüringen vor avea propriul lăcaş de cult

Email Imprimare PDF

01_biserica_landul_turingenMitropolitul Serafim al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, s-a întâlnit sâmbătă cu reprezentanţii Episcopiei Catolice din Erfurt în vederea achiziționării bisericii „Christ Königs Kirche" din Gotha pentru comunitatea românească din Landul Thüringen, Germania, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

George Simion: “Cât de sigure sunt graniţele României? O perspectivă românească despre Europa”

Email Imprimare PDF

01_george_simion_rMarea Neagră Odessa Ucraina?

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat recent că dacă România nu intra în Uniunea Europeană, Vladimir Putin proceda cu ţara noastră aşa cum a făcut-o cu Ucraina. Ştim toţi că Peninsula Crimeea a Ucrainei a fost anexată de Rusia în 2014. dar cât de sigure sunt graniţele noastre, atât ca stat mic din prezent cât şi ca naţiune? Vă voi vorbi în cele ce urmează, din nou despre Iniţiativa celor trei Mări, scrie George Simion pe blogul său de pew www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eurodeputatul Andi Cristea: “Președintele Iohannis ignoră adevărul istoric sugerând existența unui “popor moldovean”

Email Imprimare PDF

01_andi_cristeaEuroparlamentarul PSD Andi Cristea solicită explicații lui Klaus Iohannis pentru validarea sintagmei "popor moldovean", folosită de Președintele României în cadrul unei dezbateri cu societatea civilă de marți, 19 martie. "Președintele Iohannis ignoră adevărul istoric și comite o eroare gravă față de românii de pretutindeni. Validând existența unui 'popor moldovean', în ciuda politicii clare a României față de Republica Moldova, Președintele demonstrează încă o dată ignoranța cu care a tratat această țară, parcursul său european și relația cu România", a comentat Andi Cristea într-un comunicat de presă preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Membru al Partidului Neamului Românesc din Serbia atacat în stradă la Bor

Email Imprimare PDF

01_asociatia_ariadnae_filumConferința de presă a Partidului Neamului Românesc a avut loc la Bor, luni 18 martie.. Zavișa Jurj din Bor, membrul președinției Partidului Neamului Românesc (PNR) și președinte al Asociației Ariadnae Filum, a fost atacat vineri, 15 martie, de către unul dintre organizatorii mitingului "Budućnost Srbije" ("Viitorul Serbiei") în centrul orașului Bor, chiar la locul unde scena a fost montată, transmite www.timocpress.org.rs, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Problema falsă a școlii din Coștei. Cine încearcă să manipuleze autoritățile din România?

Email Imprimare PDF

01_scoala_coriolan_dobanÎn luna februarie a.c., un grup de locuitori ai satului Coștei, unul din cele mai vechi, mari și cunoscute sate românești din Banatul Sârbesc, ne-au adus la cunoștință un memoriu difuzat în spațiul public de Uniunea Românilor din Serbia – URS, prin care era anunțată închiderea Școlii generale românești din sat, transmite corespondentul Romanian Global News din Voievodina.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Constantin Codreanu: ”Greșeala de a nu ne canoniza martirii. Suntem singura națiune preponderent ortodoxă care nu a recunoscut oficial și canonic martiriul fiilor săi din secolul XX”

Email Imprimare PDF

01_camera_deputatilor_c_constantinMarți, 20 martie 2019, deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat, în Camera Deputaților, o declarație politică privind Biserica Ortodoxă Română, singura Biserică ortodoxă din spațiul ex-comunist, care nu a recunoscut încă oficial și canonic martiriul fiilor săi din secolul XX, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MRP anunță începerea primei sesiuni de finanțare pentru anul 2019

Email Imprimare PDF

01_mrpMinisterul pentru Românii de Pretutindeni anunță începerea primei sesiuni de finanțare pentru anul 2019, în perioada 20 martie – 04 aprilie, se arată pe site-ul MRP, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dan Tănasă: Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Miercurea Ciuc, 2000 de lei amendă pentru discriminarea românilor

Email Imprimare PDF

01_antal_attilaÎnalta Curte de Casație și Justiție a respins miercuri, 20 martie, recursul primarului UDMR din Miercurea Ciuc împotriva sentinței Curții de Apel Târgu Mureș prin care instanța a respins acțiunea edilului împotriva Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) care l-a amendat pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor din Miercurea Ciuc, scrie Dan Tănasă pe www.dantanasa.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întâlniri literare: “Rediviva – dialog cultural românesc în Italia”

Email Imprimare PDF

01_intalniri_literareÎn perioada martie-aprilie vor avea loc trei întâlniri literare ale editurii Rediviva cu publicul italian și român care trăiește în Italia, evenimente organizate la inițiativa unor biblioteci italiene din regiunea Lombardia, a departamentelor culturale din cadrul primăriilor acestor orașe, după cum urmează:

Citeşte mai mult...
 

A fost aşezată crucea principală pe biserica aşezământului românesc din München

Email Imprimare PDF

01_munchen_bisericaSâmbătă, 16 martie, a fost o zi specială pentru comunitatea românească din München deoarece crucea principală a fost aşezată pe turla lăcaşului de cult din cadrul Aşezământului Bisericesc aflat în capitala landului federal Bavaria. Evenimentul a fost precedat de slujba de sfinţire a tuturor crucilor care urmează să fie ridicate pe lăcaşul de cult, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziţia „Portretul ca biografie a inocenţei. Un fotograf român în Austria interbelică: Dumitru Furnică-Minovici (1897-1982)“ la Viena

Email Imprimare PDF

01_dumitru_furnicaÎn perioada 22 martie ‒ 19 aprilie 2019, Galeria ICR Viena găzduieşte expoziția de fotografie „Portretul ca biografie a inocenţei. Un fotograf român în Austria interbelică: Dumitru Furnică-Minovici (1897-1982)", proiect organizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București. Vernisajul expoziției are loc în data de 22 martie, de la ora 19.00, cu participarea domnului dr. Adrian Majuru, director al Muzeului Municipiului București, istoric, jurnalist şi antropograf. Proiectul este organizat în cadrul festivalului FOTO WIEN care prezintă fotografia artistică în muzee, în galerii, în spaţii de artă temporare şi în institutele culturale europene, timp de o lună, transmite un comunicat de presă al ICR sosit la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Masacrul despre care nu vorbește nimeni: 280 de creștini uciși în ultimele săptămâni de jihadiști musulmani în Nigeria

Email Imprimare PDF

01_masacrul_crestinilor_din_nigeriaȘtirea privind atacul de vinerea trecută, din Noua Zeelandă, a făcut înconjurul lumii. Despre ceea ce se întâmplă într-un alt colț al lumii nimeni nu suflă o vorbă, cu excepția unor site-uri occidentale creștine, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Octavian Ciobanu în Historia: Vestigiile materiale ale vlahilor/românilor din Herțegovina

Email Imprimare PDF

01_vestigii_hertegovinaVestigiile materiale ale vlahilor/românilor din Herțegovina au fost foarte puțin studiate în România. Vestigiile vlahilor sunt monumentele funerare ridicate în Herțegovina dar și în câteva locuri din Serbia, Muntenegru și Croația. Monumentele funerare ale vlahilor sunt datate începând cu secolul al XII-lea iar ultimele monumente au fost ridicate în secolele XV-XVI, scrie Octavian Ciobanu în www.historia.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alexandru VAKULOVSKI: Diavolii marini ai propagandei

Email Imprimare PDF

01_diavolii_mariniDeși oficial în Moldova sunt interzise emisiunile rusești de propagandă, nu prea se simte acest lucru. În primul rând, pentru că oricum la televiziunile de la noi se aude mai mult limba rusă, nu româna. Apoi chiar și canalele de filme străine sunt dublate în rusă, scrie Alexandru Vakulovski pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Președintele Asociației Investitorilor Români din R. Moldova: „Un loc spre care merită să-ți îndrepți atenția. Republica Moldova reprezintă o oportunitate fantastică pentru investitori”

Email Imprimare PDF

01_dan_nituRepublica Moldova este „un loc spre care merită să-ți îndrepți atenția" și reprezintă „o oportunitate fantastică" pentru investitorii străini, susține președintele executiv al Asociației Investitorilor Români din stânga Prutului, Dan Nuțiu, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ștefan Cervenschi: “Prioritatea este rezolvarea autocefaliei noii Biserici a Ucrainei, nu un vicariat românesc”

Email Imprimare PDF

01_mitropolitul_epifanieiArticolul pe care îl veți citi în continuare urma să fie publicat în ediția tipărită a României Libere, de miercuri 13 martie. În ultima clipă, însă, patronatul a decis retragerea articolului din ziar, din motive care nu sunt cunoscute. Tot miercuri, Iulian Capsali, directorul editorial al publicației, și-a anunțat demisia de la România Liberă.ActiveNews oferă, în exclusivitate, articolul ce trebuia să apară în România Liberă, semnat de Ștefan Cervenschi, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputații au respins propunerea UDMR de înființare a unor așa zise regiuni de dezvoltare cu statut de autonomie specială

Email Imprimare PDF

01_autonomia_maghiaraDeputații din comisiile juridică și de administrație au respins marți o propunere legislativă a UDMR, de înființare a unor regiuni de dezvoltare cu statut de autonomie specială, transmite Rador, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Primarii din Sfântu Gheorghe şi Odorheiu Secuiesc, amendaţi pentru că nu au arborat steagul României, de „Ziua Maghiarilor de Pretutindeni”

Email Imprimare PDF

01_arpad_antalPrimarii din Sfântu Gheorghe şi Odorheiu Secuiesc au fost amendaţi de prefecţii de Covasna şi Harghita, pentru că, în 15 martie, de „Ziua Maghiarilor de Pretutindeni", nu au arborat şi drapelul României alături de cel al Ungariei, pe străzile din cele două oraşe, transmite corespondentul www.mediafax.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Parohia Ingolstadt au fost sfinţite icoanele pictate de părinţii copiilor înscrişi la Şcoala parohială

Email Imprimare PDF

01_parohia_ingostaldtLa Parohia Ingolstadt din Germania au fost sfinţite în Duminica Ortodoxiei icoanele pictate de părinţii copiilor înscrişi la Şcoala parohială „Sfântul Calinic".

Citeşte mai mult...
 

Finalizarea picturii bisericii în Duminica Ortodoxiei la Catania

Email Imprimare PDF

01_duminica_ortodoxiei_cataniaAnul acesta, la 17 martie, în toată Biserica Ortodoxă s-a sărbătorit Chipul lui Dumnezeu în lumea aceasta: Ortodoxia.La inițiativa Sfântului Sinod, în biserică s-a făcut colecta pentru Fondul Misionar Central, în vederea susținerii parohiilor izolate, care au o situație precară, a consemnat preoteasa Geta Ichim pentru www.episcopia-italiei.it, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O nouă ediție a Târgului de Carte de la Leipzig

Email Imprimare PDF

01_leipzig_targ_de_carteMinisterul Culturii și Identității Naționale organizează în perioada 21 – 24 martie 2019, participarea României la o nouă ediție a Târgului de Carte de la Leipzig, se arată într-un comunicat de presă primit la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„În căutarea vieţii”, prima expoziție personală a pictorului Bogdan Mihai Raduîn Marea Britanie, se deschide la Londra

Email Imprimare PDF

01_bogdan_mihai_raduinGaleria „Brâncuși" a Institutului Cultural Român din Londra găzduiește, în perioada 20 martie – 12 aprilie 2019, expoziția personală a pictorului Bogdan Mihai Radu, câştigătorul Premiului I la ediția de anul trecut a Târgului "Oxford International Art Fair", se arată într-un comunicat de presă primit la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românca Cristina Neagu, desemnată pentru a patra oară drept cea mai bună handbalistă a lumii

Email Imprimare PDF

01_cristina_neaguRomânca Cristina Neagu a fost desemnată, pentru a patra oară în carieră, drept cea mai bună handbalistă a anului, informează Federația Internațională de specialitate.În 2018, handbalista românâ Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a Ligii Campionilor (110 goluri) și a devenit golghetera all-time a Campionatului European (237 goluri), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

După politica turtei dulci, vine politica bățului

Email Imprimare PDF

01_nicolae_negru_nDodon, Candu, Filip și Plahotniuc ar trebui să aibă mustrări de cuget, să moară de rușine, dacă au cuget și rușine: doi dintre cei șapte profesori turci, extrădați autorităților turcești, la începutul lunii septembrie 2018, au fost condamnați la 6 și, respectiv, 9 ani de detenție în Turcia. Din păcate, nu putem avea încredere în justiția turcă de azi, care descoperă și condamnă „teroriști" pe bandă rulantă, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU:ACUM pe urmele lui Iurie Roșca

Email Imprimare PDF

01_petru_bogatuMoto: Nimic nu-i nou sub soare şi când crezi că ai descoperit o noutate, bagi de seamă că a spus-o altul înainte ( George Călinescu)

Când urmăresc îndărătnicia lui Andrei Năstase împotriva tuturor, înverșunarea lui fudulă, refuzul obsesiv de a negocia cu tâlharii și de a coaliza cu corupții pentru a păstra albul imaculat al blazonului său politic, am senzația de déjà vu, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Nu poți poseda limba de stat, fără să cunoști bine limba română” - situația lingvistică din regiunea Cernăuți în viziunea tinerilor (VIDEO)

Email Imprimare PDF

01_mariana_piligaciTinerii din regiunea Cernăuți caracterizează situația lingvistică din nordul Bucovinei, Ținutul Herța și nordul Basarabiei în cadrul unui proiect de documentare „Conflicte lingvistice: identificare, analizare, dezamorsare" realizat de Centrul Media BucPress cu sprijinul MAE al Germaniei prin intermediul Moldova Institut Leipzig, se arată într-un material realizat de BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

George Simion: “Dincolo de argumentul identitar, mișcarea unionistă consideră că unirea României cu Republica Moldova ar trebui să devină o prioritate națională, inclusiv din punct de vedere economic şi socio-cultural”

Email Imprimare PDF

01_george_simion_candidatA trecut Centenarul Marii Uniri, însă cei care cred în reîntregirea națională au rămas pe baricade. Unul dintre cei mai longevivi și neobosiți dintre aceștia este George Simion, militant pentru unirea Basarabiei cu România de peste 12 ani. Cum, în pleiada de partide anti-naționale, de multe ori nu ne mai găsim nici măcar motivația pentru a merge la vot, liderul unionist a surprins prin anunțarea candidaturii pentru Parlamentul European. Preluăm mai jos un interviu al acestuia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrii Natalia Intotero și George Ciamba - la întâlnirea informală a miniştrilor UE pentru politici privind diaspora: “Libera circulaţie a cetăţenilor - un principiu fundamental”

Email Imprimare PDF

01_intotero_ciambaPoliticile pentru diaspora, schimbul de bune practici și creșterea gradului de coeziune a politicilor privind țările cu diaspora numeroasă au fost temele de pe agenda reuniunii informale la nivel ministerial organizate luni, 18 martie 2019, de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Citeşte mai mult...
 

Maria Tănase, Amália Rodrigues, Édith Piaf, o triadă de aur propusă de România la Sărbătoarea Francofoniei de la Lisabona

Email Imprimare PDF

01_festa_da_francofoniaCa în fiecare an, România este şi în 2019 unul dintre partenerii majori ai Sărbătorii Francofoniei din capitala Portugaliei, care va avea loc în data de 23 martie, la Cineteatro Capitólio, începând cu ora 14.00. La această ediție, ICR Lisabona, în colaborare cu Ambasada României în Republica Portugheză, organizează concertul „Édith.Amália.Maria", susținut de marele fadist Paulo Bragança, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul turismului a prezentat videoclipul de promovare a zonelor turistice din România

Email Imprimare PDF

01_zone_turistice_romaniaVideoclipul durează trei minute şi 33 de secunde, iar în perioada următoare urmează să fie prezentate şi versiuni mai scurte, a menţionat Bogdan Trif, ministrul Turismului, într-o emisiune la postul TV Antena 3, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Școala parohială românească - Ragusa

Email Imprimare PDF

01_scoala_parohiala_ragusaȘcoala parohială " Sf. Nicolae" a parohiei Ragusa și- a deschis larg brațele pentru copiii care doresc să petreacă câteva ore împreună, jucându-se și Învățând. De data aceasta am discutat despre duminica ortodoxiei și despre icoane, despre Ion Creanga și operele sale, am vizionat filmul " Amintiri din copilărie", am colorat/pictat icoane și am realizat, prin diferite tehnici, românași și româncuțe, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Reuniune informală la nivel ministerial privind politicile pentru diaspora

Email Imprimare PDF

01_romania_2019_euMinisterul pentru Românii de Pretutindeni organizează luni, 18 martie 2019, la Palatul Parlamentului din București, reuniunea informală la nivel ministerial privind politicile pentru diaspora, în marja deținerii de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Guvernul ucrainean propune trei modele lingvistice pentru învățământul minorităților, cu o reducere semnificativă a numărului de ore în limba maternă

Email Imprimare PDF

01_guvernul_ucrainenan_nTrei modele lingvistice în cadrul învățământului minorităților naționale cu o descreștere a numărului de ore în limba maternă. Propunerile corespunzătoare sunt stabilite în proiectul de lege "Despre învățământul mediu general ", care a fost aprobat la o reuniune a Guvernului Ucrainei miercuri, 13 martie, transmite www.bucpress.eu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Constantin Codreanu: ”Românii din Bulgaria trebuie să se bucure de aceleași drepturi de care se bucură bulgarii din România”

Email Imprimare PDF

01_delegatie_a_comisiei_pentru_romanii_de_pretutindeniÎn perioada 13-14 martie 2019, o delegație a Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaţilor, a efectuat o vizită de lucru în Republica Bulgaria, având întâlniri cu reprezentanți ai etnicilor români din Vidin, dar și cu omologi de la Sofia. Delegația de la București a fost formată din președintele Comisiei, Constantin CODREANU (PMP), vicepreședintele Nicolae-Daniel POPESCU (USR) şi secretarul Dumitru LUPESCU (USR), însoțită de Excelența Sa Ion GÂLEA, Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Bulgaria.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: “Când „principialitatea” politicienilor devine o problemă sau cine sunt mai „curajoși” - acumiștii ori socialiștii”

Email Imprimare PDF

07_nicolae_negruAtenție la politicienii noștri care fac trimitere la principii, s-ar putea să ascundă ceva important. „Principiile și valorile" discutate de liderii AIE, Filat, Lupu și Ghimpu s-au dovedit a fi în realitate o banală împărțire a instituțiilor statului între „învingători", după ce Voronin le-a cedat pașnic puterea. Fiecare și-a dorit o bucată mai apetisantă, unii fiscul și vama, MAI și MAE, alții BNM și SIS, alții Procuratura Generală. De la „principii și valori" a început capturarea statului.

Citeşte mai mult...
 

Străzile din Sfântu Gheorghe, decorate cu STEAGUL Ungariei. Primarul a spus că „sunt panglici”

Email Imprimare PDF

01_strazi_din_sfantul_gheorghe_romaniaRefuzul primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, de a respecta legea și a da jos steagul Ungariei de pe străzile din oraș, s-a lăsat cu o amendă. Prefectura Covasna a decis să amendeze cu 5.000 de lei Primăria Sfântu Gheorghe, care declarase că nu va îndepărta steagurile Ungariei, pe care le-a numit „panglici", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Asociația Neamunit: “Împreună pentru românii din inima țării!”

Email Imprimare PDF

01_asociatia_neamunit"Frați români , cu toții suntem intrigați de situația din zona Harghita și Covasna unde românii, la 300 km de București, sunt umiliți constant de o majoritate maghiară reprezentată politic la nivel administrative", transmite Asociația Neamunitîntr-un comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Primăvara culturală la Sfântu Gheorghe

Email Imprimare PDF

01_primavara_culturala_la_sfantul_gheorgheÎn cadrul manifestărilor desfășurate sub genericul „Primăvara culturală la Sfântu Gheorghe", în data de 14 martie 2019, la Hanul Nufărul de pe malul lacului Reci, s-a desfășurat Masa rotundă cu tema „Români pentru români. Solidaritate cu românii din Covasna și Harghita", cu participarea unor asociații și societăți din țară care au sprijinit activitatea cultural-științifică și civică din Arcul Intracarpatic, se arată într-un comunicat de presă al FCRCHM, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Avram Iancu, al patrulea înotător român din istorie care finalizează Ultra-Maratonul de la Cercul Polar de Nord

Email Imprimare PDF

01_avram_iancu_ultramaratonAvram Iancu, înotătorul bibliotecar, a încheiat cu bine ultra-maratonul de la Polul Nord. A pornit pe 7 martie în cursa de 611 kilometri și a mers printre ghețuri, în condiții extreme, până sâmbătă, 16 martie 2019, informează Știrile TVR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românca Cătălina Oana Curceanu, fizician și cercetător în domeniul fizicii nucleare din Italia, cu Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Cavaler

Email Imprimare PDF

01_catalina_oana_curceanuLa 13 martie 2019 a avut loc, la sediul Ambasadei României în Italia, ceremonia de decorare a doamnei Cătălina Oana Curceanu, fizician, cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, Categoria H – "Cercetarea științifică". Distincția a fost oferită de președintele României, E.S. Klaus Werner Iohannis, în semn de apreciere pentru contribuția importantă avută în domeniul științelor exacte impunându-se, prin dăruire și profesionalism, în elita cercetării internaționale de profil, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei României în Italia, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziţia foto–documentară «COMISIA EUROPEANĂ A DUNĂRII, O INSTITUŢIE INTERNAŢIONALĂ PE TĂRÂM ROMÂNESC», The Joint Research Centre din Ispra al Comisiei Europene

Email Imprimare PDF

01_jrc_ispraMiercuri, 20 martie 2019, la ora 11,00, la The Joint Research Centre (JRC) din Ispra (Italia) al Comisiei Europene, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, în parteneriat cu Comitetul român de la JRC pentru celebrarea Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, în colaborare cu Serviciul Judeţean Galaţi al Arhivelor Naţionale ale României şi Universitatea «Dunărea de Jos» din Galaţi, beneficiind de susţinerea Institutului Cultural Român, va organiza expoziţia foto–documentară «Comisia Europeană a Dunării, o instituţie internaţională pe tărâm românesc», se arată într-un comunicat de presă primit la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Avocatul Antonie Popescu: “Vicariatul Ortodox Român este prea puțin pentru pentru frații noștri trăitori azi în Ucraina.”

Email Imprimare PDF

01_antonie_popescuÎn ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 21 februarie 2019, s-a decis că, după ce Patriarhia Ecumenică a acordat Tomosul de autocefalie ierarhilor, clericilor și credincioșilor din Ukraina care se aflau în schismă cu Biserica Ortodoxă Rusă și cu întreaga Ortodoxie, este necesară obținerea de garanții scrise din partea autorităților bisericești şi ale statului ucrainean că identitatea etnică şi lingvistică a românilor va fi respectată, precum şi că acești ortodocși români vor avea posibilitatea de a se organiza într-un Vicariat Ortodox Român şi a cultiva legături spirituale cu Patriarhia Română, spre a fi sprijiniți prin trimiterea de cărți de cult şi de teologie în limba lor maternă, adică limba română, scrie www.evz.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deschiderea unei grădiniței românești în Cernăuți – noi promisiuni din partea autorităților locale ucrainene

Email Imprimare PDF

01_autoritati_locale_ucrainieneÎn data de 13 martie a.c. la primăria Cernăuți a avut loc o întâlnire de lucru dintre grupul de inițiativă pentru deschiderea unei grădinițe românești în capitala Bucovinei istorice și conducerea orașului – informează Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ungaria plătește fiecare profesor din Transcarpatia care predă în limba maghiară. Ce face România?

Email Imprimare PDF

01_lilia_grinevichBudapesta plătește fiecare profesor din Transcarpatia care predă în limba maghiară. Acest lucru a fost declarat de ministrul Educației din Ucraina, Lilia Grinevych.

Citeşte mai mult...
 

George Ciamba: Suntem în aşteptarea cristalizării voinţei politice de la Londra.Drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie în orice variantă să fie respectate

Email Imprimare PDF

01_brexit_euMinistrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a declarat joi seara, după ce Camera Comunelor a aprobat planul Guvernului May de a solicita amânarea Brexit, că discuţiile continuă şi că aşteaptă să vadă "cum se cristalizează voinţa politică de la Londra", scrie www.mediafax.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Scriitorul basarabean Ion Moraru a primit o înaltă distincție din partea Patriarhului Daniel

Email Imprimare PDF

01_scriitorul_basarabean_ion_moraruScriitorul basarabean Ion Moraru, fost deținut și deportat politic, a primit vineri, 8 martie, ordinul Sanctus Stephanus Magnus pentru mireni din partea Patriarhului Daniel, înmânat de starețul Mănăstirii Putna, la Mîndîc (Republica Moldova), cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, transmite www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Acțiune de salubrizare a Cimitirului Eroilor din Chișinău, organizată de Asociația Unirea ODIP

Email Imprimare PDF

01_cimitirul_eroilor_chisinauMai mulți tineri unioniști, majoritatea liceeni, au participat la o acțiune de salubrizare a Cimitirului Eroilor din Chișinău organizată de Asociația Unirea ODIP. Este una dintre activitățile întreprinse de acest ONG în cadrul unei campanii mai ample ce va dura până la 27 martie când se vor împlini 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Citeşte mai mult...
 

O nouă ediție a Caravanei cinematografice românești în Ucraina

Email Imprimare PDF

01_caravana_cinematografica_ucrainaGCC Film GLOBAL SRL, în colaborare cu Centrul Național al Cinematografiei, Uniunea Producătorilor de Film si Audiovizual din Romania – Patronatul Societăților Producătoare din Cinematografie si Televiziune, Arhiva Națională de Film din România, cu sprijinul nemijlocit al Societatii pentru Cultura Româneasca Mihai Eminescu din Regiunea Cernăuți, lansează la Cernăuți Caravana Cinematografică ROMÂNI PENTRU ROMÂNI, Cunoașterea filmului și a cinematografiei româmești. ediția a IV-a, Ucraina 2019 și Cinemateca Româna în Ucraina -2019, transmite Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Ungaria chemați în bisericile românești din Ungaria

Email Imprimare PDF

01_ro_ungaria_biserici_romanestiDuminica Ortodoxiei la Budapesta

Duminica Ortodoxiei, care încheie prima săptămâna din Postul Mare, va fi sărbătorită la Budapesta, pe 17 martie, în comuniune frăţească inter-ortodoxă de reprezentanţii jurisdicţiilor ortodoxe care trăiesc în Ungaria. Reprezentanţii bisericilor ortodoxe se vor reuni la rugăciune, la Sfânta Liturghie Arhierească săvârşită anul acesta în Biserica Ortodoxă Maghiară (piaţa Petőfi), de clerici şi preoţi din eparhiile ortodoxe. Sfânta Liturghie va începe la ora 10.00. La sărbătoare va sluji şi Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

UE ia măsuri pentru contracararea propagandei străine

Email Imprimare PDF

01_ue_propaganda_strainaEste nevoie de legislație nouă ce permite un răspuns robust

Protejarea alegerilor de imixtiunea Rusiei

Sprijin pentru țările asociate UE și Balcanii de vest

Eurodeputații avertizează asupra campaniilor de dezinformare rusești care sunt principala sursă de informații false în Europa, alături de cele provenite din China, Iran și Coreea de Nord, transmiute un comunicat de presă al Serviciului de Presă al Paramentului European, primit la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziţia Hărţi şi tratate ale Conferinţei de Pace de la Paris (1919 - 1920) la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi. Recunoaşterea internaţională a României Mari

Email Imprimare PDF

01_harti_si_tratateMuzeul Național al Hărților și Cărții Vechi în colaborare cu Unitatea Arhive Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi cu Arhivele Naţionale au plăcerea de a vă invita miercuri 20 martie, de la ora 17:30, la vernisajul expoziției „Hărţi şi tratate ale Conferinţei de Pace de la Paris (1919 - 1920). Recunoaşterea internaţională a României Mari", deschisă în perioada 21 martie – 21 aprilie 2019, transmite un comunicat de presă primit la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Primar român în Israel: Meir Nitzan la „Cafeneaua Românească” de la ICR Tel Aviv

Email Imprimare PDF

01_romanian_cafeInstitutul Cultural Român de la Tel Aviv continuă seria de evenimente organizate în limba ebraică și destinate descendenților evreilor originari din România – generațiile a II-a și a III-a, cu un nou eveniment din cadrul „Cafenelei Românești", ce-l va avea ca invitat pe Meir Nitzan, fost primar al orașului Rishon Le Tzion, originar din România, care a ocupat funcția de primar timp de 25 de ani (5 mandate consecutive), devenind astfel unul dintre cei mai longevivi primari din istoria politică a Israelului, transmite ICR într-un comunicat de presă primit la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mitropolitul Serafim: Să ne rugăm pentru românii împrăștiați în toată lumea, arși de dorul după țara lor

Email Imprimare PDF

01_mitropolitul_serafimÎn scrisoarea pastorală de la începutul Postului Mare, Mitropolitul Serafim al Germaniei a îndemnat să ne rugăm pentru românii din diaspora, „pentru frații noștri împrăștiați în toată lumea, arși de dorul după țara lor", transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

APARITIE EDITORIALA: CAZUL BODNARIU SI BIRUINTA CRESTINILOR DIN ROMANIA

Email Imprimare PDF

01_cazul_bodnariuAlianta Familiilor din Romania anunță că saptamina in curs a fost dat la tipar manuscrisul primei carti in limba roman privind cazul Bodnariu. Autorul cartii este dl Petre Costea, Presedintele Aliantei Familiilor din Romania, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alexandru VAKULOVSKI: Mai bine ne-ar conduce o capră

Email Imprimare PDF

01_capraO capră de trei ani, "cu urechi albe și lungi", dintr-un oraș american, a fost aleasă primar. E o știre după care te întrebi în ce lume nebună trăiești, dar de fapt toată nebunia și prostia lumii e la noi, nu la americanii conduși de o capră. Americanii sunt bine, nu trebuie să le plângem de milă, așa cum făceam în perioada Războiului Rece, când primeam multă literatură propagandistică despre cât de îngrozitor o duc oamenii simpli din SUA, scrie Alexandru VAKULOVSKI pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parlamentul Ucrainei continuă examinarea proiectului de Lege privind asigurarea funcționării limbii ucrainene în a doua lectură

Email Imprimare PDF

În data de 12 martie 2019 Rada Supremă a Ucrainei a examinat în a doua lectură proiectul de lege nr. 5670-d/2019 – "Cu privire la asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat", fiind discutate și supuse la vot doar 120 de amendamente din 2082, scrie Marin GHERMAN pentru Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

General american: “Rusia poate ocupa Odesa, apoi România”

Email Imprimare PDF

01_ben_hodgesSecole la rând Rusia a recurs la forță. Ea va continua să caute orice slăbiciune în cadrul NATO. Prin urmare, Alianța trebuie să își consolideze prezența în Marea Neagră, a declarat la o conferință de securitate la Praga fostul comandant al forțelor americane în Europa, generalul Ben Hodges, informează Libertatea Cuvântului cu referire la Česke Noviny, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dan Tănasă: GEOPOLITICĂ SAU TRĂDARE NAȚIONALĂ? Planul Budapestei de acaparare a Transilvaniei, alimentat cu gaz românesc din Marea Neagră

Email Imprimare PDF

În timp ce Ungaria apasă tot mai ferm pedala iredentismului și își ascunde tot mai puțin dorința de a domina Transilvania din toate punctele de vedere, inclusiv administrativ, România alimentează cu gaz din Marea Neagră țara vecină de la vest, scrie Dan Tănasă pe www.dantanasa.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Traian Băsescu: Singura soluție pentru ca Republica Moldova să devină parte a Uniunii Europene este unirea cu România

Email Imprimare PDF

01_traian_basescuFostul președinte Traian Băsescu a susținut, marți, într-o conferință la Universitatea din Oradea, că singura soluție pentru ca Republica Moldova sa devină partea Uniunii Europene este Unirea cu România.

Citeşte mai mult...
 

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni publică documentele aferente finanțării pe anul 2019

Email Imprimare PDF

01_mrpMinisterul pentru Românii de Pretutindeni pune la dispoziția beneficiarilor documentele necesare pentru a depune proiecte în vederea obținerii finanțărilor nerambursabile oferite de minister, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Constantin Codreanu: ”Repatrierea rămășițelor pământești ale Reginei Elena și reînhumarea în necropola regală de la Curtea de Argeș va fi un gest necesar de demnitate națională”

Email Imprimare PDF

01_codreanuPe 13 martie 2019, deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat, în Camera Deputaților, o declarație politică privind necesitatea repatrierii rămășițelor pământești ale Reginei Elena și a reînhumării în necropola regală de la Curtea de Argeș, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Informații utile despre votul în străinătate și alegerile pentru Parlamentul European – 26 mai 2019

Email Imprimare PDF

01_voteÎn perioada 23-26 mai 2019, cetățenii din statele membre UE vor alege, prin vot direct, noul Parlament European. Potrivit HG nr. 80/2019 privind stabilirea zilei de referință pentru alegerile membrilor din România în Parlamentul European din anul 2019, acestea se vor desfășura duminică, 26 mai 2019, se arată într-un material realizat de www.gazetaromaneasca.com, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lansarea traducerii în limba slovacă a volumului Istoria Transilvaniei la Universitatea Comenius din Bratislava

Email Imprimare PDF

01_dejinyLa data de 14 martie, orele 10:30, are loc la Universitatea Comenius din Bratislava lansarea traducerii în limba slovacă a volumului Istoria Transilvaniei, în prezenţa acad. Ioan Aurel Pop. Volumul publicat cu sprijinul ICR a apărut în luna noiembrie 2018 la Editura Anapress, în traducerea echipei Jana Páleníková, Peter Kopecký şi Martin Dorko. În acest context, Acad. Prof. Ioan Aurel Pop susţine conferinţa: „Formarea României moderne şi noua arhitectură politică a Europei Centrale şi de Est după Primul Război Mondial", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România, pregătită cu un stand-simbol al ICR pentru deschiderea celei de-a 39-a ediţii a Livre Paris

Email Imprimare PDF

01_icr_livre_parisSeria evenimentelor organizate la Standul Institutului Cultural Român (ICR) va începe astăzi, 14 martie, odată cu deschiderea oficială a celei de-a 39-a ediţii a Salonului Cărţii de la Paris (15-18 martie, Porte de Versailles). Pe lângă cele peste 20 de lansări de carte, ICR va găzdui dezbateri despre traduceri şi corespondenţa dintre arte vizuale şi literatură, alături de autori recunoscuți internațional, printre care Gabriela Adameșteanu, George Banu, Ioana Pârvulescu, Matei Vișniec și Adriana Babeți, transmite ICR într-un comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întâlnire cu poetul Dinu Flămând la Biblioteca Europeană din Roma

Email Imprimare PDF

01_dinu_flamandMiercuri, 20 martie 2019, începând cu ora 17:30, la Biblioteca Europeană din Roma (Via Savoia 13/15), în cadrul proiectului Europa in Circolo.Incontri con scrittori europei contemporanei (Europa într-un cerc literar. Întâlniri cu scriitori europeni contemporani), proiect realizat de cluster-ul EUNIC Roma în parteneriat cu Biblioteca Europeană din Roma, Accademia di Romania in Roma organizează prezentarea volumului de poezii Ombre e falesie de Dinu Flămând. Cartea este publicată în 2018 la editura Raffaelli din Rimini în traducerea prof. Smaranda Bratu Elian, transmite ICR într-un comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comisarul european pentru drepturile omului a cerut Radei Supreme să amâne votul asupra legii cu privire la limba ucraineană

Email Imprimare PDF

01_dunja_mijatovicComisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, a cerut parlamentarilor ucraineni să amâne adoptarea proiectului de lege nr. 5670-d „Cu privire la asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat". Mijatovic susține că ar fi greșit ca legea să fie adoptată în perioada preelectorală, transmite Adevărul European, citat de Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Secretarul General al OSCE despre problema lingvistică din Ucraina: „Nu vă grăbiți. Vă îndemn la dialog și la înțelegere reciprocă”

Email Imprimare PDF

01_thomas_gremingerSecretarul General al OSCE, Thomas Greminger, consideră că pentru ameliorarea relațiilor ucraineano-maghiare și excluderea în viitor a unor situații care afectează drepturile lingvistice ale cetățenilor care aparțin minorităților naționale, autoritățile din Ucraina ar trebui să se angajeze într-un dialog cu toate părțile interesate. Opinia secretarului a fost expusă într-un interviu pentru agenția de știri Interfax Ukraina, notează Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Horia Blidaru: Menghina lui Putin

Email Imprimare PDF

01_menghina_lui_putinCongresul UDMR şi alegerile din Republica Moldova ne-au revelat menghina în care Rusia prinde România. Separatismul maghiar devine tot mai agresiv şi făţiş, iar la est continuă ofensiva pentru readucerea hotarului imperial pe Prut. Două obiective urmărite consecvent de Moscova şi Budapesta, într-o alianţă ce reprezintă principalul pericol pentru România, scrie Horia Blidaru în www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expert-Grup: Piața UE este principala destinație pentru produsele din Basarabia

Email Imprimare PDF

01_exportPiața europeană este principala destinație pentru produsele din Republica Moldova. În perioada 2006-2014, ponderea UE în exportul de mărfuri a variat în jurul cotei de 50%, iar după crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu UE, cota exportului pe piața UE s-a majorat de la 61,9% în 2015 la 68,8% în 2018, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Premierul Italiei la o cafea în barul Roxanei Roman, femeia care a înfruntat mafia din Roma

Email Imprimare PDF

01_giuseppe_conte„Aici fac o cafea excelentă" a spus premierul Italiei, Giuseppe Conte, aflat dimineață, 11 martie, într-o vizită surpriză la Roxi Bar (Roma), localul administrat de Roxana și Marian Roman, devenit celebru pentru luarea de poziție față de clanul Casamonica, transmite www.emigrantul.it, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Propunere a unei asociații românești din Italia: amplasarea la Roma a unei statui reprezentând un personaj simbolic pentru România

Email Imprimare PDF

01_villaggio_rumenoPe 4 martie 2019, Primaria Romei a primit oficial o cerere în vederea amplasării în capitala Italiei a unei statui dedicate unei personalități reprezentative pentru români și pentru România.Inițiativa aparține Asociației „Villaggio Romeno", înființată în 2014 de către Luciana LUDUȘAN, întreprinzătoare româncă stabilită de peste 20 de ani în Peninsulă și Fundației YOUness reprezentată de dr. Vanessa YOUNESS, transmite www.agendadiasporei.com, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parohia românească „Buna Vestire” – Tenerife a serbat zece ani de la înființare în prezența Episcopului Timotei

Email Imprimare PDF

01_episcopul_timotei_tenerifeEpiscopul Timotei al Spaniei și Portugaliei a slujit duminică în Tenerife cu prilejul împlinirii a zece ani de la înființarea Parohiei Ortodoxe Române „Buna Vestire", informează Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei pe site-ul oficial, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Literatura română: o odisee europeană. România la Târgul Internațional de Carte de la Londra 2019

Email Imprimare PDF

01_romanian_literaturePe 12 martie, în capitala britanică, s-a dat startul unuia dintre cele mai mari evenimente ale industriei mondiale de carte - Târgul Internațional de Carte de la Londra, aflat la cea de-a 48-a ediție și derulat la Centrul Expozițional Olympia în perioada 12-14 martie 2019. România este prezentă, pentru cea de-a douăsprezecea oară consecutiv, cu un program conceput şi organizat de Institutul Cultural Român prin Centrul Cărții şi Institutul Cultural Român din Londra, ce își propune, ca şi în anii precedenți, să creeze un context de manifestare pentru profesioniștii cărții din România şi partenerii acestora, transmite ICR într-un comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziția de pictură a artistului plastic Ala Leancă-Lupu ”Punți”, la Galeria Filarmonicii Naționale din Chișinău

Email Imprimare PDF

01_punti_ala_leanca_lupuInstitutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chișinău în colaborare cu Filarmonica Națională "Serghei Lunchievici" din Chișinău organizează Expoziția de pictură " Punți" a artistului plastic Ala Leancă-Lupu. Vernisajul expoziţiei va avea loc pe data de 16 martie 2019, ora 16.00, la Galeria Filarmonicii Naţionale "Serghei Lunchievici" din Chişinău, transmite ICR într-un comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru Bogatu: Partenerii occidentali își pierd răbdarea

Email Imprimare PDF

01_petru_bMomentul critic se apropie. Partenerii occidentali își pierd răbdarea cu politicienii moldoveni.

Citeşte mai mult...
 

Fiindcă alegerile anticipate nu rezolvă nimic, rămâne soluția anului 2016

Email Imprimare PDF

07_nicolae_negruCurtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor și a validat mandatele a 101 deputați. La cât s-a strigat despre fraudare, ne așteptam la un val de contestații, dar s-au înregistrat doar câteva. Poți să invoci neîncrederea în justiție, dar poți să te gândești și la lipsa de probe, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ion Moraru, profesorul libertăţii. Fostul deţinut politic şi disident, care a înfruntat regimul sovietic, a împlinit 90 de ani

Email Imprimare PDF

01_ion_moraruA făcut ani grei de gulag în stepele kazahe, pentru că şi-a iubit ţara şi neamul. A suportat chinuri groaznice în închisorile sovietice, dar nu s-a lăsat infrânt, pentru că îl purta pe Dumnezeu în suflet. Vorbim despre fostul deţinut politic Ion Moraru care, la vârsta de 17 ani, s-a luat de piept cu regimul de ocupaţie sovietic. Astăzi, ajuns la vârsta de 90 de ani, moş Ion de la Mândâc nu regretă nimic din toate ceea ce i s-au întâmplat, transmite TVR Moldova într-un reportaj, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Forum de afaceri România-Italia la Palatul CCIB, în marja prezenței în țara noastră a unei importante misiuni economice organizate de CCIRO Italia

Email Imprimare PDF

01_ccib_cciro„Am ales Italia, partener economic foarte important al țării noastre, pentru că avem relații de cooperare tradiționale, potențate de apartenența celor două țări la Uniunea Europenă, precum și de existența unei comunități românești foarte puternice în Peninsulă.Evenimentul de astăzi vizează, pe lângă prezentarea unor informații valoroase despre potențialul economic al celor două țări, și identificarea unor companii românești interesate să participe la misiunea economică pe care CCIB dorește să o organizeze la sfârșitul acestui semestru în Italia", a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Muncipiului București (CCIB), în deschiderea Forumul de Afaceri „România-Italia, redăm încrederea investitorilor în economia românească" – întâlniri B2B, care a avut loc în Aula Carol I a Palatului CCIB, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Biserica Albă din dreapta Tisei ar putea fi deschis un punct de trecere a frontierei cu România

Email Imprimare PDF

01_punct_de_trecere_frontiera_tisaÎn Transcarpatia ar putea fi deschis un nou punct de control și trecere a frontierei cu România „Biserica Albă - Sighetu Marmației", transmite Elvira CHILARU pentru Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Începutul primăverii serbat cu multă bucurie de către copilașii Parohiei românești „Sfântul Mare Mucenic Nichita Romanul” din Monte Compatri

Email Imprimare PDF

01_monte_compatriCu ajutorul Domnului, duminică, 10 martie 2019, am dorit să marcăm sosirea primăverii, tradiția Mărțișorului și Ziua Internațională a Femeii, printr-un moment artistic al copiilor din comunitate, care participă la cursul de limba și literatura română, organizat prin bunăvoința Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Nichita Romanul" Monte Compatri – San Cesareo și a Părintelui Paroh Cristian Țuțuroi. Însă, acesta a fost doar începutul unei memorabile zile împreună, scrie profesor Valentina Popa, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Hramul Parohiei românești Manfredonia

Email Imprimare PDF

01_manfredoniaSâmbătă, 9 martie, comunitatea ortodoxă română din Manfredonia și-a sărbătorit primul hram istoric, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Două expoziții românești în cadrul celei de-a VIII-a ediții a festivalului multicultural „Saberes e Sabores de Outras Gentes“ din Redondo

Email Imprimare PDF

01_vooInstitutul Cultural Român de la Lisabona va consemna anul acesta cea de-a opta sa participare ca partener în cadrul Festivalului „Saberes e Sabores de Outras Gentes" din Redondo. România va fi prezentă la eveniment prin itinerarea expoziţiei de grup Azulejo: O provocare românească (Azulejo: Um desafio romeno) și a lucrării Zbor (Voo) a sculptorului Ştefan Radu Creţu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Dulgheru // Forfotă postelectorală

Email Imprimare PDF

01_forfota_postelectorala„Trăim minciuni adevărate / Trăim de parcă n-am trăi.Cu toate zilele în spate / Trăim de parcă am muri.

Au tot murit pe la răscruce / Grigore, Doine şi Ioni.

Tot pentru noi urcând pe cruce / să fim mai tari, să fim mai domni". (Viorica Nagacevschi)

Citeşte mai mult...
 

„Acum”, în opoziție până la adânci bătrâneți sau 7 motive (ipotetice) pentru care a fost votat PD

Email Imprimare PDF

19_n_negruNu, eu nu am votat PD. Dar alții, aproape 335 mii de oameni, au votat și nu toți dintre ei au făcut-o pentru „un pachet de hrișcă sau orez", cum consideră simpatizanții „Acum", scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alecu Reniță: Există unele formațiuni care nu permit unificarea curentului unionist

Email Imprimare PDF

01_curentul_unionistJurnalistul Alecu Reniță susține că și după alegerile parlamentare din 24 februarie se observă că partidele cu idei unioniste rămân fiecare pe poziția proprie. În opinia lui, există unele formațiuni care nu permit unificarea curentului unionist. Dacă nu se forma o singură platformă unionistă, adepții Unirii nu vor avea reprezentare în legislativ nici pe viitor, este de părere Alecu Reniță, transmite IPN, citat de www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Politolog ucrainean: Legea cu privire la limba ucraineană are ca scop deromânizarea teritoriilor Ucrainei

Email Imprimare PDF

01_deromanizarea_teritoriilor_ucraineiLa 28 februarie, Rada Supremă a început examinarea în a doua lectură a legii cu privire la limba ucraineană. Deputații urmează să aprobe circa 2,5 mii de amendamente aduse la această lege. Intrarea în vigoare a legii cu privire la limba de stat va limita dreptul minorităților naţionale de a folosi limba maternă în sfera publică, a declarat la conferința de presă, politologul ucrainean Ruslan Bortnyk, transmite Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul ungar de externe: “Nu vom sacrifica drepturile comunității maghiare la nicio presiune”

Email Imprimare PDF

01_peter_szjjarto_ministruMinistrul ungar al Afacerilor Externe, Péter Szijjártó a promis că va apăra în continuare drepturilor comunităţilor maghiare în cadrul plenarei Forumului Reprezentanţilor Maghiari din Bazinul Carpatic (KMKF), care a avut loc vineri, 8 martie, la sediul Parlamentului Ungariei.

Citeşte mai mult...
 

Artiști contemporani din Republica Moldova, expoziție la Muzeul Cotroceni din București

Email Imprimare PDF

01_conversiuni_convergenteExpoziţia de artă contemporană „Republica Moldova - Conexiuni convergente", reunind lucrări semnate de 33 de artişti din diferite generaţii, cu o prezenţă constantă în cadrul manifestărilor expoziţionale de la Chişinău, se va deschide miercuri, de la ora 18.00, în Spaţiile Medievale ale Muzeul Naţional Cotroceni, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Doi noi preoți slujitori au fost instalaţi de Episcopul Macarie în insula daneză Funen

Email Imprimare PDF

01_doi_noi_preoti_danemarcaEpiscopul Macarie al Europei de Nord a instalat joi doi preoți recent hirotoniți, Daniel Florea și Andrei Cojocariu, în parohiile românești din Odense și Svendborg din insula daneză Funen, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întâlnirea preoților din Protopopiatul misionar Campania

Email Imprimare PDF

01_protopopiatul_misionar_campaniaVineri, 8 martie 2019, a avut loc întâlnirea preoților din Protopopiatul Ortodox Român Campania, din primul trimestru al anului. Evenimentul a fost găzduit în biserica Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul Apostol și Evanghelist Matei" din Salerno, transmite Episcopia Italiei pe site-ul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ICR, prezent cu dezbateri şi lansări la Salonul Cărţii de la Paris

Email Imprimare PDF

01_livre_paris_icrRomânia va fi prezentă la ediţia din acest an la Livre Paris/ Salonul Cărţii de la Paris, în perioada 15-18 martie 2019, cu o serie de evenimente organizate la standul Institutului Cultural Român. Sloganul sub care se vor desfăşura proiectele propuse de ICR este „2019 - L'année de la Roumanie en Europe / Anul României în Europa", transmite ICR într-un comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi: Avem 90.000 de copii care au ambii părinţi plecaţi la muncă în afara ţării

Email Imprimare PDF

01_copii_orfaniMinistrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi a făcut o serie de declarații cu privire la o realitate tristă care există în România, transmite www.capital.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 2

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook