Ministrul de externe ungar și ministrul român al educaţiei au discutat despre Legea Educaţiei din Ucraina

Email Imprimare PDF

21_ministrul_de_externe_ungar_si_ministrul_romanŞeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, şi ministrul român al educaţiei, Valentin Popa, au purtat joi o discuţie telefonică despre noua lege a educaţiei din Ucraina, transmite agenţia MTI, citând Ministerul de Externe de la Budapesta, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Identitatea românească celebrată în Viena. Ministrul Natalia Intotero: Vreau să vă mulțumesc pentru eforturile dumneavoastră de păstrare și promovare a identității românești în afara granițelor

Email Imprimare PDF

21_identitatea_ro_vienaÎn marja vizitei derulate în Republica Austria, ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a participat la Concertul dedicat memoriei lui Eminescu, organizat de către Asociația „Mihai Eminescu" din Viena în celebrul Palat Schonbrunn, unul dintre cele mai cunoscute simboluri culturale ale țării, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din diaspora depun plângere penală împotriva revistei „Charlie Hebdo” pentru caricatura cu Halep

Email Imprimare PDF

21_halepReprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) vor să depună o plângere penală împotriva publicaţiei franceze Charlie Hebdo, care a publicat zilele trecute o caricatură cu Simona Halep. Preşedintele FADERE spune că depune plângerea pentru că şi-au permis să se atingă de Halep, transmit Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Traian Băsescu: “Nu există un obiectiv mai important decât reîntregirea țării”

Email Imprimare PDF

21_traian_basescuÎn ziua predării ștafetei de președinte al PMP, sâmbătă, 15 iunie, Traian Băsescu le-a spus delegaților veniți la Congres, că lasă moștenire partidului pe care l-a creat „obiectivul întregirii țării", unirea României cu Republica Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anatol Șalaru: „În Republica Moldova are loc un nou experiment social care vizează crearea unei națiuni civice moldovenești, diferită de națiunea română”

Email Imprimare PDF

21_anatol_salaru„Astăzi, în Republica Moldova are loc un nou experiment social care vizează crearea unei națiuni civice moldovenești, diferită de națiunea română. Actori majori ai sistemului internațional colaborează excelent pentru fixarea Basarabiei în zona tampon dintre Rusia și UE. A spune în an centenar că reunirea celor două state românești nu est e viabilă și că ne vom revedea, poate, peste 30 de ani în UE, este un mod de a spune: Nu vă dorim acasa! Este o nouă cedare a Basarabiei!", este de părere directorul executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Răspunsul premierului canadian, Justin Trudeau, referitor la reintroducerea vizelor pentru români

Email Imprimare PDF

21_justin_trudeauPremierul canadian Justin Trudeau a fost interpelat de parlamentarul conservator Michelle Rempel, care l-a întrebat dacă ia în calcul reintroducerea vizelor pentru români, având în vedere numărul crescând de false solicitări de azil din partea unor grupări de crimă organizată provenind din România, scrie News.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Transgaz: Vom conecta Republica Moldova la rețeaua europeană de gaze până în 2020

Email Imprimare PDF

21_reteaua_europeana_de_gazaRepublica Moldova va fi conectată la rețeaua europeană de gaze cel mai târziu în prima parte a anului 2020 și atunci va putea primi gaze dintr-o multitudine de surse, a declarat, joi, 14 iunie, Ion Sterian, directorul general al Transgaz, în cadrul Adunării Generale a Gas Infrastructure Europe, care a avut loc la București, joi, 14 iunie, transmite www.profit.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tabăra interparohială „Nu uita că ești român” Le Salaiole

Email Imprimare PDF

21_tabara_interparohialaÎn perioada 10-16 iunie 2018 parohiile „Înălțarea Sfintei Cruci" din Roma și „Sfânta Mare Muceniță Anastasia Romana" din Prato au organizat o tabără pentru copiii români cu vârstele între 8 și 12 ani, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dirijorul cernăuțean Dumitru Caulea – laureat al premiilor „Teiul de Aur” și „Teiul de Argint”

Email Imprimare PDF

21_dumitru_cauleaÎn cadrul numeroaselor evenimente de comemorare a poetului nostru nepereche Mihai Eminescu, la Botoșani, România, a avut loc înmânarea premiilor „Teiul de Aur" și „Teiul de Argint", scrie Buc Press, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

TABĂRA DE VARĂ PENTRU COPIII ROMÂNI DIN PROTOPOPIATUL TOSCANA 1

Email Imprimare PDF

21_protopopiat_toscana_taÎn perioada 11-15 iunie 2018 s-a desfășurat tabăra de vară pentru copiii și tinerii români din Protopopiatul Toscana 1, care a avut loc în frumoasa stațiune montană San Marcello Pistoiese din Provincia Pistoia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

15 iunie 2018- 15 iunie 1889: 129 de ani de neuitare de la plecarea în veșnicie a lui Mihai Eminescu

Email Imprimare PDF

22_eminescu_comemorareÎn data de 15 iunie 1889 a încetat din viață, la doar 39 de ani, Luceafărul poeziei românești, poetul Mihai Eminescu. Născut Mihail Eminovici, poetul este considerat cel mai important reprezentant al literaturii din România, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul PSD Gabriel Vlase nominalizat de Președintele României, pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe

Email Imprimare PDF

22_gabriel_vlasePreședintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 14 iunie a.c., în temeiul art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituția României, o scrisoare președinților celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcția de director al Serviciului de Informații Externe a domnului Petru-Gabriel Vlase, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Federației Organizațiilor Românești din Centrul și Sud-Estul Europei face apel către autoritățile din Ucraina să pună capăt presiunilor și urmării liderilor comunității românești din Ucraina

Email Imprimare PDF

22_vlad_cubracovFederația Organizațiilor Românești din Centrul și Sud-Estul Europei își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu faptul că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) instrumentează, din 22 mai 2018, , în baza alineatului 1 al articolului 110 din Codul Penal, un dosar penal in rem vizând Centrul Cultural Român "Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți sub pretextul faptelor de "separatism" și "îndemn la modificarea frontierei de stat a Ucrainei".

Citeşte mai mult...
 

Senatorul Viorel Badea: “Comunitatea românească din Ucraina așteaptă respect și încredere din partea statului vecin”

Email Imprimare PDF

22_v_badea_senatorPreședintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senat, senatorul Viorel Badea, invită autoritățile ucrainene la respectarea drepturilor constituționale ale minorității române din Ucraina. "Am luat act cu îngrijorare de informațiile referitoare la perchezițiile efectuate de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) la sediul Centrului Cultural Român "Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți", arată senatorul Badea într-o declarație de presă preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului R. Moldova -NATO, evaluat la Chișinău

Email Imprimare PDF

22_maeie_chisinauLa Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău s-a desfășurat reuniunea de evaluare a progreselor înregistrate de Republica Moldova în implementarea Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova -NATO pentru anii 2017-2019, organizate în contextul vizitei la Chișinău a reprezentanţilor Cartierului General NATO, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pensionarii din R. Moldova ar putea primi un ADAOS de 10-20 de dolari la PENSII. Banii ar putea fi acoperiți de România

Email Imprimare PDF

22_iohannis_pensii_mdCei peste 600 de mii de pensionari din R. Moldova ar putea primi un adaos de 10-20 de dolari (între 170 lei și 340 de lei) la pensii, iar acești bani vor veni din grantul de 100 de milioane de euro acordați de România Rep. Moldova, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Drepturile românilor din Italia invocate la întrevederea președintelui Senatului României cu președintele Senatului Italiei

Email Imprimare PDF

22_tariceanu_Elisabetta_Alberti_CasellatiPreședintele Senatului României, dl Călin Popescu-Tăriceanu a avut joi, 14 iunie a.c., o întrevedere cu doamna Maria Elisabetta Alberti Casellati, președintele Senatului Italiei, aflată la București pentru a luat parte la lucrările celei de-a 19-cea Reuniuni a Asociației Senatelor din Europa(ASE), ce se desfășoară în perioada 14-15 iunie a.c, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Compania românească „Transgaz”: Vom CONECTA R. Moldova la rețeaua EUROPEANĂ de gaze până în anul 2020!

Email Imprimare PDF

22_compania_romaneasa_transgazaRepublica Moldova va fi conectată la reţeaua europeană de gaze cel mai târziu în prima parte a anului 2020 şi atunci va putea primi gaze dintr-o multitudine de surse, a declarat Ion Sterian, directorul general al „Transgaz", în cadrul Adunării Generale a „Gas Infrastructure Europe", care a avut loc la Bucureşti, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputat de peste Prut: “Unica școală cu predare în limba română din Taraclia NU va fi închisă: „Dacă trebuie, va fi reparată”

Email Imprimare PDF

22_scoala_taracliaGimnaziul-grădiniță „Dimitrie Cantemir" din satul Aluatu, raionul Taraclia, unica instituție de învățământ cu predare în limba română din acest raion populat preponderent de etnici bulgari, nu va fi închisă. Cel puțin, așa promite deputatul democrat Sergiu Sârbu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Guvernatorul statului Texas a emis o proclamaţie oficială dedicată României, în contextul sărbătoririi Centenarului

Email Imprimare PDF

22_the_state_of_texasGuvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a emis o proclamaţie oficială dedicată României, în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918, se arată într-un comunicat al Ambasadei României în SUA, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Luceafărul poeziei românești comemorat de românii din Apateu, Ungaria

Email Imprimare PDF

22_luceafarul_poeziei_romanestiJoi, 14 iunie, la Apateu, a avut loc un eveniment cultural cu ocazia comemorării poetului Mihai Eminescu (n. 15 ianuarie 1850 – d. 15 iunie 1889), al cărui bust se află în curtea bisericii, scrie Foaia Românească preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Arta contemporană românească în expoziția internațională SOMEWHERE IN BETWEEN la Palatul Artelor Frumoase din Bruxelles

Email Imprimare PDF

22_somwhere_in_betwenICR Bruxelles susține participarea artiștilor plastici Matei Bejenaru, Vlad Nancă și Aurora Király în proiectul expozițional multidisciplinar „SOMEWHERE IN BETWEEN – Contemporary Art Scenes in Europe" (20 iunie – 19 august a.c.), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Centrul Cultural Român “Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi cere OSCE şi Consiliului Europei să intervină pentru stoparea abuzurilor împotriva comunităţii româneşti

Email Imprimare PDF

23_centrul_hurmuzachi_cernautiÎn data de 11 iunie 2018, între orele 11.00 şi 14.55 (conform procesului-verbal), un grup de 12 colaboratori ai Direcţiei Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) în regiunea Cernăuţi şi 2 martori, au efectuat, încălcând Hotărârea judecătorească care prevedea, nominal, un grup de numai 7 oameni, o percheziţie la sediul Centrului Cultural Român "Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuţi şi în Librăria "Mihai Eminescu", situată în acelaşi imobil (str.Kobîleanska nr.9). Facem precizarea că Centrul nostru este un ONG al românilor din Ucraina, înregistrat conform legislaţiei ucrainene – se spune într-un comunicat de presă al Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Constantin Codreanu: “Ucraina testează capacitatea de reacție a României prin perchezițiile la Centrul Cultural Român din Cernăuți”

Email Imprimare PDF

23_codreanu_depAstăzi, 13 iunie 2018, deputatul Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat în Camera Deputaților o declarație politică privind descinderea lucrătorilor Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) la sediul din Centrului Cultural Român "Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anatol Șalaru: “Acțiunile Ucrainei asupra comunității românești din Cernăuți sunt de tip sovietic”

Email Imprimare PDF

23_anatol_salaruPreședintele Executiv al Partidului Unității Naționale face apel la autoritățile Ucrainei să oprească „prigonirea comunității românești din Bucovina de Nord și să nu îngrădească drepturile culturale și istorice ale românilor bucovineni", se arată într-o postare pe pagina sa de Facebook, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Finanțarea postului 10 Tv cerută în Camera Deputaților

Email Imprimare PDF

23_10_tv"Problema lipsei de finanțare din partea statului român către activități strategice desfășurate în afara României, dar în interesul ei, este una reală și nu trebuie să ne separe pe criteriul apartenenței de partid ori pe cel al aflării în arcul guvernamental sau în opoziție parlamentară. Astfel, solicit finanțare din partea statului român pentru postul de televiziune 10 TV și reluarea în procedură de urgență a discuțiilor cu privire la implementarea spațiului informațional comun România – Republica Moldova", a concluzionat președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a declarat deputatul Constantin Codreanu de la tribuna Parlamentului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parlamentul României a înbunătăţit cadrul legal pentru finanţarea românilor de pretutindeni

Email Imprimare PDF

23_parl_roIeri, 13 iunie 2017, Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, a votat fără niciun vot împotrivă, legea de aprobare a O.U.G. 12/2018 privind modificarea legii 321/2006 care se referă la finanţările nerambursabile acordate românilor de pretutindeni. Această lege aduce unele îmbunătăţiri care vor permite o direcţionare a acestor finanţări şi către alte destinaţii necesare pentru păstrarea identităţii românilor de peste graniţe, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Viena invitați la concert !Concert extraordinar de Centenarul Marii Uniri: EUGEN DOGA la Palatul Schönbrunn

Email Imprimare PDF

23_concert_festiv_eugen_dogaPe 15 iunie 2018, ora 19.00, în sala de spectacole a Palatului Schönbrunn are loc, pentru prima dată în Austria, un concert de autor al maestrului Eugen Doga. Acesta va urca pe scenă alături de Orchestra Naţională Simfonică a Companiei „Teleradio-Moldova" de la Chişinău (dirijor Dumitru Cârciumaru) şi de soliştii Mariana Bulicanu (soprano la Teatrul Naţonal de Operă din Republica Moldova), Ana Maria Donose (soprană la Opera Națională Română Iași), Dumitru Mâţu (tenor) și Vitalie Advahov (acordeon). Dedicat memoriei lui Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 - 15 iunie 1889), concertul organizat de Asociația Mihai Eminescu din Viena va cuprinde compoziţii pe versurile poetului naţional, ale Veronicăi Micle şi ale lui Grigore Vieru şi cele mai îndrăgite valsuri compuse de Eugen Doga, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Unirea-n cuget şi-n simţiri la românii din Montreal

Email Imprimare PDF

23_unirea_montrealDuminică, 17 iunie a.c., la hramul de la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Montréal, va avea loc, ÎN PREMIERĂ, prezentarea spectacolului de teatru, muzică și poezie cu ocazia aniversării a 100 de ani de la MAREA UNIRE de la Alba Iulia, transmite Marian Costache pentru Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În premieră, Televiziunea Română aduce TELECINEMATECA peste Prut

Email Imprimare PDF

23_telecinematecaUnul dintre cele mai valoroase şi îndrăgite branduri ale Televiziunii Române, TELECINEMATECA, trece în premieră graniţa şi ajunge la românii de peste Prut, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deschiderea expoziției temporare „Generalul Henri Mathias Berthelot pe frontul românesc (1916-1918)“, la Biblioteca Academiei Române din București

Email Imprimare PDF

23_expozitie_berthloJoi, 14 iunie 2018, ora 13:00, va avea loc în Cupola de sticlă a Bibliotecii Academiei Române vernisajul expoziției „Generalul Henri Mathias Berthelot pe frontul românesc (1916-1918)", organizată de Muzeul Național de Istorie a României în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I", Academia Română și Biblioteca Academiei Române, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Universitatea Populară de Vară „Constantin Stere” la a V-a ediție

Email Imprimare PDF

23_constantin_stere_universitatea_de_varaInstitutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chișinău în colaborare cu Consiliul raional Soroca, Primăria orașului Soroca, Directia raională Educație din raionul Soroca, Direcția raională Cultură din raionul Soroca și Asociația Culturală „Grigore Vieru – Soroca" organizează, în perioada 21-22 iunie 2018, cea de-a V-a ediție a Universității Populare de Vară "Constantin Stere", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

CONCERT JUBILIAR DE MUZICĂ DE CAMERĂ, LA MÜNCHEN, CU SPRIJINUL ICR BERLIN, ÎN CADRUL "CHIEMGAUER MUSIKFRÜHLING"

Email Imprimare PDF

23_rhapsodie_roumanieJoi, 14 iunie 2018, va avea loc, cu începere de la orele 19.30, în spațiul select al Residenz München, Allerheiligen-Hofkirche, concertul jubiliar "Rhapsodie Roumaine - 15 ani Chiemgauer Musikfrühling / Primăvara muzicală din Chiemgau", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vino la joacă în România! 100 de copii turci sărbătoresc Centenarul la Ambasada României din Ankara

Email Imprimare PDF

23_ambasada_ro_ankaraAmbasada României în Republica Turcia, împreună cu primăria municipalității Çankaya din Ankara, a organizat, la 13 iunie 2018, la sediul Ambasadei, un eveniment de diplomație publică dedicat copiilor turci. Activitatea s-a derulat sub egida Centenarului Marii Uniri a României și a celebrării a 140 de ani de relații diplomatice dintre România și Republica Turcia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MAE român, despre percheziţiile de la Cernăuţi: “Autorităţile ucrainene să asigure respectarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţii române”

Email Imprimare PDF

24_maeMinisterul Afacerilor Externe (MAE) informează, într-un răspuns la solicitarea AGERPRES, preluat de Romanian Global News, că au existat discuţii între autorităţile române şi cele ucrainene cu privire la percheziţiile efectuate la Centrul Cultural "Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuţi, iar accentul a fost pus pe necesitatea respectării drepturilor minorităţii române în ţara vecină.

Citeşte mai mult...
 

PRECIZĂRI MRP PRIVIND DESCINDEREA SERVICIULUI SECRET UCRAINEAN LA CENTRUL CULTURAL ROMÂN EUDOXIU HURMUZACHI

Email Imprimare PDF

24_mrpMinisterul pentru Românii de Pretutindeni urmărește cu atenție și interes recentele evenimente din regiunea Cernăuți, ca urmare a descinderii Serviciului Secret Ucrainean la sediul Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Daniel Gheorghe : “Ucraina îşi bate joc de românii din nordul Bucovinei. Bucureştiul să sisteze asistenţa acordată Kievului”

Email Imprimare PDF

24_daniel_gheorgheVestea că un lider al românilor din nordul Bucovinei a fost reţinut şi interogat de securitatea din Ucraina (SBU) pentru că organizează activităţi culturale destinate marcării Centenarului Marii Uniri a ajuns şi la Bucureşti. Parlamentarul Daniel Gheorghe condamnă violenţa cu care au acţionat autorităţile ucrainene şi cere Guvernului de la Bucureşti şi Preşedinţiei să sisteze orice tip de asistenţă acordată Kievului şi susţinerea în parcursul euro-atlantic, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anatol Popescu, lider al românilor din Sudul Basarabiei, fondator al Asociației Național Culturale a Românilor din Regiunea Odesa BASARABIA: Suntem cu sufletul la Cernăuți!

Email Imprimare PDF

24_anatol_popescuAnatol Popescu, lider al românilor din Sudul Basarabiei, fondator al Asociației Național Culturale a Românilor din Regiunea Odesa BASARABIA, a transmis pe contul său de facebook, o reacție fermă referitor la situația creată la Cernăuți, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Drama românilor din Ucraina: Primul val al deportărilor staliniste din Basarabia şi Nordul Bucovinei a avut loc în noaptea de 12 spre 13 iunie 1941…

Email Imprimare PDF

24_drama_din_ucrainaAstăzi, 13 iunie, se împlinesc 77 de ani de la primul val al deportărilor staliniste din Basarabia şi Nordul Bucovinei, care au început în noaptea de 12 spre 13 iunie 1941. Pentru locuitorii din actuala regiune Cernăuţi, 13 iunie a rămas în memorie ca cea mai tragică zi din primul an de dominaţie stalinistă..., transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cum arată grădiniţa din satul Ciulucani, raionul Teleneşti din Republica Moldova, după ce a fost renovată cu contribuţia Guvernului român

Email Imprimare PDF

24_gradinita_ciulucaniMarți, 12 iunie, a fost inaugurată grădiniţa din satul Ciulucani, raionul Teleneşti după ce a fost renovată cu finanţare din partea Guvernului României. Pentru reparaţia şi dotarea grădiniţei au fost alocaţi 2 805 501 lei, dintre care contribuţia Guvernului României a fost de 2 332 055 lei, contribuţia locală a fost de 297 725 lei, iar contribuţia Fondul de Investiţii Sociale din Moldova a fost de 175 721 lei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Teatru în limba română în Olanda: A avut loc premiera spectacolului “Ultimul maidan”

Email Imprimare PDF

24_teatru_lb_ro_olandaSâmbătă, 9 iunie, în teatrul Perdu din Amsterdam a avut loc premiera piesei Ultimul Maidan – scrisă și pusă în scenă de o mână de artiști care locuiesc de ani buni în Olanda, transmite www.moldova.org, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Școală de vară în Roma pentru copiii românilor din Italia - eveniment în premieră

Email Imprimare PDF

24_arproCopiii românilor din Italia vor avea ocazia să fie mai aproape de limba română, prin organizarea unei tabere de vară la Roma, acolo unde vor fi sub observația profesorilor de limbă română și a voluntarilor, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Părintele Constantin Necula va conferenţia la Nottingham

Email Imprimare PDF

24_constantin_necula_nottinghamPărintele Constantin Necula va conferenţia de sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel la Nottingham, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întâlnirea tinerilor Nepsis la Finale Emilia - Protopopiatul Emilia Romagna I: suntem și vom rămâne fii a neamului românesc

Email Imprimare PDF

24_tinerii_nepsis_finale_emiliaDuminică 10 Iunie 2018, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, s-a desfășurat întâlnirea tinerilor Nepsis în Protopopiatul Emilia Romagna I din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei. Evenimentul a avut loc în localitatea Finale Emilia, provincia Modena, gazdă fiind Parohia Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, sprijinită de autoritățile bisericești locale care au pus la dispoziție spațiul necesar desfășurării acestuia, transmite Eugenia Rusu preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziție interactivă românească la Pisek (Republica Cehă)

Email Imprimare PDF

24_expozitie_interactivaAsociația Da'DeCe din România și Sladovna Pisek, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Praga invită copiii însoțiți de părinți sau grupurile din învățământul formal să ia parte la o aventură culturală care pornește de la obiectele lor preferate: jucăriile, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

SOS Românii din Ucraina! George Simion: “Continuă prigoana asupra românilor din Cernăuţi: percheziţii şi anchete penale!”. Ce face România?

Email Imprimare PDF

25_ro_ucrVeşti tulburătoare vin de la Cernăuţi! Uşile Centrului Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi au fost sparte luni de către agenţii Serviciului Secret Ucrainian. Instituţia este închisă în acest moment şi proprietarii riscă puşcăria pentru vina de a fi tratat, în An Centenar, subiectul României interbelice prin hărţi şi literatură de specialitate, scrie George Simion pe blogul său din www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O nouă înfrăţire, Municipiul Vulcan, România şi Ialoveni, Republica Moldova

Email Imprimare PDF

25_vulcan_ialoveniCenteranul Unirii este privit de către autorităţile publice locale din municipiul Vulcan nu doar prin prisma necesarelor festivităţi prin care aceste eveniment trebuie să fie marcat cum se cuvine, ci şi prin prisma derulării unor acţiuni care să definească, într-un fel sau altul, unitatea românilor de pretutindeni, relatează Avântul Liber, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Declarație comună a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României

Email Imprimare PDF

25_coresedintii_comisiei_comuneCoreședinții Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, George Mocanu și Bogdan-Ionel Rodeanu, au semnat astăzi, la Chișinău, o Declarație comună ce reiterează sprijinul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul Teodor Meleşcanu: “România nu finanţează oameni politici sau organizaţii de partid din Republica Moldova; sprijinul - îndreptat spre reforme”

Email Imprimare PDF

25_melescanu_parlamentMinistrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat luni că România nu finanţează nici oameni politici, nici organizaţii de partid sau alt tip de organizaţii din Republica Moldova, sprijinul ţării noastre fiind îndreptat spre instituţii şi spre reformele din acest stat, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România va sprijini R. Moldova în avansarea interconectării la piața energetică europeană

Email Imprimare PDF

25_parlamentul_republicii_moldovaParlamentul de la București va sprijini demersurile legislativului moldovean pentru urgentarea finalizării proiectelor de infrastructură în vederea interconectării Republicii Moldova la piața energetică europeană. O declarație în acest sens a fost semnată luni, 11 iunie, la Chișinău, la finalul celei de-a șaptea ședințe a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, transmite IPN, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cort în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău: „La mulți ani! Plecați acasă!”

Email Imprimare PDF

25_cort_ambasada_rusiei_chisinau„La mulți ani! Plecați acasă!". Asta vor scanda mâine, în fața Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, membrii Asociației „UNIREA - ODIP" în cadrul unui flashmob cu ocazia Zilei Naționale a Federației Ruse, marcată anual pe 12 iunie, transmite un comunicat de presă al ODIP - Unirea, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Banca Comercială Română ar fi interesată să investească în R. Moldova

Email Imprimare PDF

25_bcrBanca Comercială Română ar fi interesată să investească în R. Moldova. Cel puțin aceasta reiese dintr-un comunicat emis de către Ministrul Economiei și Infrastructurii al R. Moldova, transmite www.deschide.md, ăpreluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În București va fi deschis un nou centru pentru eliberarea pașapoartelor

Email Imprimare PDF

25_romania_passportLuni, 11 iunie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc o videoconferință cu prefecții, precum și cu șefii serviciilor de pașapoarte și înmatriculări de la nivelul întregii țări, pentru a discuta modul de organizare a activității în perioada de vară, astfel încât să se evite aglomerarea la ghișeele de eliberare a documentelor de călătorie sau a permiselor de conducere/certificatelor de înmatriculare, anunță MAI, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sute de români din Alcala de Henares din Spania au sărbătorit românește

Email Imprimare PDF

25_alcala_de_henares_roPeste 500 de români din Alcala de Henares din Spania au sărbătorit în stil tradițional românesc. Obiceiurile și valorile culturale românești au fost promovate în cadrul unui spectacol, care a avut loc în data de 9 iunie 2018 și care a fost susținut de artiști de renume din Țară, precum Ileana Lăceanu, dar și de tinere talente din România și din Spania, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cea mai amplă operațiune de diplomație culturală din Spania la final

Email Imprimare PDF

25_operatiune_de_diplomatieDuminică, 10 iunie, s-a încheiat la Madrid cea mai amplă operațiune de diplomație culturală organizată în Spania cu ocazia Centenarului Marii Uniri. La cea de-a 77-a ediție a Târgului de Carte de la Madrid, la care România a fost țară invitată, în perioada 25 mai – 10 iunie, 50 de autori și conferențiari români s-au întâlnit cu lectorii spanioli, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mulțumim, Simona! Simona Halep a câștigat finala de la Roland Garros

Email Imprimare PDF

26_simona_halep_roland_garrosSimona Halep a câștigat marele trofeu la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, după ce s-a impus în fața americancei Sloane Stephens cu scorul 3 - 6, 6 - 4, 6 – 1, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Școala de Securitate NATO, pentru al treilea an în R. Moldova

Email Imprimare PDF

26_centrull_de_informare_si_documentare_natoÎn perioada 11-13 iunie 2018, pentru al treilea an consecutiv, Centrul de Informare și Documentare NATO din Republica Moldova va organiza Școala de Securitate a NATO, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Campania MRP, „INFORMARE acasă! SIGURANȚĂ în lume!”, continuă

Email Imprimare PDF

26_campania_mrpCampania Națională „INFORMARE acasă! SIGURANȚĂ în lume!", derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și instituțiile partenere a ajuns în județul Gorj, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O seră şi un laborator de la Institutul de Horticultură au fost modernizate cu bani din România şi SUA

Email Imprimare PDF

26_laborator_institutul_de_horticulturaO seră şi un laborator pentru producerea viţei de vie, aparţinând Institutului de Horticultură, au fost renovate cu sprijinul financiar al Guvernului român şi al Statelor Unite ale Americii. Institutul poate produce, deja, material săditor certificat. Astfel, viticultorii din Republica Moldova vor deveni mai competitivi pe piaţa internaţională.

Citeşte mai mult...
 

La Leușeni va fi deschisă o unitate de pompieri care va interveni pe ambele maluri ale Prutului

Email Imprimare PDF

26_unitate_de_pompieriInspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI anunță că în scurt timp o nouă unitate de salvatori și pompieri va fi deschisă în apropierea frontierei de la Leușeni, care va asigura securitatea antiincendiară pentru 19 localități din zonă, se arată într-un comunicat al DSE, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Titus Corlăţean: Republica Moldova va fi dosarul României de interes în timpul preşedinţiei la Consiliul UE

Email Imprimare PDF

26_corlateanDe la 1 ianuarie 2019, Repubica Moldova va fi dosarul prioritar de interes la care are dreptul orice stat care preia preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Asigurările vin din partea senatorului român, Titus Corlăţean, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O nouă reuniune a Comisiei comune a Parlamentelor R.Moldova și României se va desfășura, la Chișinău

Email Imprimare PDF

27_rep_md_roO declarație a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană a Parlamentelor Republicii Moldova și României va fi astăzi, 11 iunie, la Chișinău, cu ocazia reuniunii comisiilor comune ale celor două Parlamente. Potrivit Legislativului, documentul va puncta prioritățile în viitoarea colaborare româno--română.

Citeşte mai mult...
 

Adunarea Eparhială a Episcopiei Daciei Felix

Email Imprimare PDF

26_adunarea_eparhialaJoi, 7 iunie 2018, la Catedrala Episcopală cu hramul „Înălțarea Domnului" din Vârșeț, Serbia, sub conducerea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, a avut loc ședința de constituire a noii Adunări Eparhiale a Episcopiei Daciei Felix, pentru mandatul 2018-2022, transmite Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comemorarea victimelor regimului stalinist la Storojineț

Email Imprimare PDF

26_storojinetLa 10 iunie a.c, din inițiativa Societății „Gogloga" a românilor din Ucraina, preşedinte Octavian Bivolaru, cu susținerea şi ajutorul protopopului Vasile Covalciuc şi a Bisericii din Storojineț şi Maidan a avut loc un parastas întru pomenirea sufletelor nevinovate a miilor de români care au avut de suferit de pe urma regimului totalitar stalinist care au fost deportați în Siberia, Kazahstan şi Finlanda, transmite Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Cernăuți s-a desfășurat colocviul științific „Bucovina în preajma Marii Uniri”

Email Imprimare PDF

26_bucovina_in_preajma_marii_uniri„Bucovina în preajma Marii Uniri" – așa a fost întitulat colocviul ştiinţific internaţional, organizat de Institutul „Bucovina", filiala Academiei Române (Rădăuţi, România) şi Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuţi în ziua de 9 iunie 2018– informează Agenția BucPress din Cernăuți, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O carte pentru Unire: „Basarabia. Suferință și speranță”, de basararabeanul Nicolae Dabija și orădeanul Teodor David

Email Imprimare PDF

26_nicolae_dabija_teodor_davidUn scriitor basarabean şi unul orădean au încercat să unească cele două ţări într-o singură patrie, printr-un volum scris împreună. Cartea se doreşte o pledoarie pentru Unirea pe care cei doi autori, Nicolae Dabija şi Teodor David, spun vădit că o doresc, scrie https://www.ebihoreanul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Iei românești la Milano

Email Imprimare PDF

26_ziua_iei_romanesti_milanoAsociatia Romanii in Italia, condusa de ing. Romulus Popescu, organizează Sarbatoarea Iei, duminica 24 iunie 2018, ora 16.00, la Castelul Sforzesco din centrul orasului Milano, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Master class-uri susținute de Dana Bunescu la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc de la Tel Aviv

Email Imprimare PDF

26_film_studentesc_tel_avivÎn perioada 10 - 16 iunie 2018 va avea loc, la Cinemateca din Tel Aviv, Festivalul Internațional de Film Studențesc. În cadrul acestui eveniment, Dana Bunescu este invitată să susțină două master class-uri despre tehnici de montaj și sunet în cinematografia românească în data de 14 iunie, pentru profesioniști, iar în data de 15 iunie, la ora 17:00, pentru studenți, intitulat "Editing the new Romanian wave", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Duo-ul artistic ANTICAMERA la Viena

Email Imprimare PDF

Duo-ul artistic ANTICAMERA, format din Gloria Luca și Tudor Pătrașcu, participă la un program de rezidenţe oferit de Cancelaria Federală a Austriei în cooperare cu KulturKontakt Austria, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Republica Moldova exportă cele mai multe produse în România – de trei ori mai mult decât în Rusia

Email Imprimare PDF

27_rep_md_roRepublica Moldova a exportat, în primele patru luni ale anului curent, mărfuri în valoare de peste 878 de milioane de dolari, cu 28,7% mai mult decât în lunile ianuarie-aprilie din 2017, arată datele Biroului Național de Statistică din Republica Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a mulțumit autorităților portugheze prietenia purtată comunităţii româneşti din Portugalia

Email Imprimare PDF

27_viorica_dancilaPrim-ministrul Guvernului, Viorica Dăncilă, a participat miercuri, 6 iunie 2018, la ceremonia de inaugurare a unei piațete dedicate României, în orașul Estoril, situat în Cascais, suburbie a Lisabonei.Evenimentul a fost un prilej de evidențiere a relației privilegiate dintre cele două țări, pe care le leagă 100 de ani de relații diplomatice, legături culturale și istorice, și care lucrează împreună pentru relansarea relațiilor lor viitoare, se arată într-un comunicat al Executivului.

Citeşte mai mult...
 

Modelul de cooperare româno-română din educație și cultură ar putea fi EXTINSĂ și în domeniul tineretului și sportului

Email Imprimare PDF

27_cooperare_romano_romanaRomânia și Republica Moldova ar putea crea un cadru comun de cooperare în domeniul tineretului și sportului, după modelul programelor și acordurilor culturale și educaționale încheiate între București și Chișinău, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Andrei Năstase lovește în România și pregătește întovărășirea cu Renato Usatîi

Email Imprimare PDF

27_andrei_nastase_renato_usatiiDacă cineva mai dorea să aibă o dovadă în plus că Partidul Platforma DA nu-i nici românesc, nici proeuropean, fiind doar anti-Plahotniuc – acum o are. N-a trecut nicio zi de la victoria sa în alegeri, că Andrei Năstase și-a amintit public de dușmanul său de moarte. Dar de data asta numai ca pretext pentru a ataca furios România, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mitropolia Română din Franța face apel la credincioși pentru achiziționarea unei noi biserici

Email Imprimare PDF

27_mitropolia_ortodoxa_romanaMitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale cere ajutorul credincioşilor pentru achiziţionarea unei biserici în Paris, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua iei serbata de Comunitatea românească din Washington, DC

Email Imprimare PDF

27_ziua_universala_a_ieiTradiția continuă! Comunitatea română din Washington, DC se va alătura și anul acesta celor care sărbătoresc pe mapamond "Ziua Universală a Iei." Întâlnirea va avea loc sâmbătă, 23 iunie la ora 17 (ora locală) în Parcul Lafayette din fața Casei Albe, în același locație unde sa citit pentru prima oară Proclamația emisă în 2015 de către primarul orașului, Muriel Bowser, prin care aceasta proclama ziua de 24 iunie, Ziua costumui popular românesc în capitala americană, conferind astfel prima recunoaștere oficială din lume, transmite Bogdan Banu pentru Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Păcală” a ajuns și la copiii români din Spania

Email Imprimare PDF

27_copii_romani_din_spaniaTimp de trei zile, în perioada 2-6 iunie, în Barcelona, Lleida și Reus din Spania, românii care locuiesc în zonă au urmărit cu sufletul la gură aventurile lui Păcală. Actorii Teatrului de Animație Țăndărică și-au demonstrat măiestria și l-au însuflețit pe Păcală, spre deliciul spectatorilor mici și mari, tranmsmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ia românească sărbătorită la Ankara în beneficiul copiilor refugiaților sirieni

Email Imprimare PDF

27_ia_romaneasca_sarbatorita_la_ankaraLa 7 iunie 2018, Ambasada României în Republica Turcia, împreună cu organizația SHOM (Spouses of the Heads of Missions) și cu sprijinul Reprezentanței UNICEF în Turcia, a organizat un eveniment caritabil de celebrare a iei românești în beneficiul copiilor refugiaților sirieni care locuiesc în zona metropolitană Ankara. Activitatea s-a derulat sub egida Centenarului Marii Uniri a României și a celebrării a 140 de ani de relații diplomatice dintre România și Republica Turcia,

Citeşte mai mult...
 

Un memorandum de colaborare în domeniul energiei din biomasă a fost semnat între Republica Moldova și România

Email Imprimare PDF

27_clusterul_inovativ_al_biomasei_green_energyUn memorandum de colaborare în domeniul energiei din biomasă a fost semnat astăzi, la Chișinău, între Clusterul Energiei din Biomasă din R. Moldova și Clusterul Inovativ al Biomasei Green Energy din România, în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile, transmite www.moldova.org, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un basarabean școlit în România a construit o mașină pentru persoanele cu dizabilități

Email Imprimare PDF

27_ion_ababei_adrian_vlasUn tânăr din Hâncești a construit un prototip de mașină care va putea fi condusă de persoanele cu dizabilități, având un sistem unic de acces lateral, pe ușa șoferului, folosind o platformă hidraulică. Adrian Vlas, autorul proiectului, spune că prototipul acestei mașini a costat 6 mii de dolari, bani obținuți din donații, scrie bzi.ro., preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Credinţă şi cultură românească la baptiştii din Micherechi, Ungaria

Email Imprimare PDF

27_gheorghe_rujaConducerea Bisericii Baptiste din Micherechi a organizat sâmbătă, 2 iunie, lansarea volumului bilingv „Fotomemoria Bisericii Baptiste din Micherechi" (A Méhkeréki Baptista Gyülekezet fényképes krónikája), realizat de Gheorghe Ruja şi Mihaela Bucin, şi un serviciu divin prin care s-au adus mulţumiri pentru Dumnezeu pentru toate reuşitele de până acum, scrie Foaia Românească Preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Solidaritate CCIRO Italia și Asociația Românilor din Italia în relația cu Italia

Email Imprimare PDF

27_delegatia_cciroLuni 4 iunie 2018 o delegație CCIRO Italia formată din președintele Eugen Terteleac, vicepreședintele Corneliu Ioan Dinu și secretarul general Andrea Amato au participat la ceremonia organizată de Ambasada Italiei la București dedicată Zilei Republicii Italiene, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Mondială Art Nouveau la ICR Viena

Email Imprimare PDF

27_art_nouveau_icr_vienaInstitutul Cultural Român de la Viena marchează duminică, 10 iunie, Ziua Mondială Art Nouveau printr-un tur ghidat al expoziţiei Valurile Art Nouveau. Arhitectură în regiunea dunării. Doamna Aline Müller (Muzeul de Artă Decorativă din Viena) şi istoricul Peter Schubert vor prezenta publicului expoziţia internaţională de fotografie Waves of Art Nouveau. Architecture in the Danube Region, realizată în Anul European al Patrimoniului Cultural 2018, în cadrul proiectului european Protecţia şi promovarea sustenabilă a patrimoniului Art Nouveau din regiunea Dunării DTP1-467-2.2, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vizită în SUA a preşedintelui Academiei Române, Ioan Aurel Pop, axată pe dezvoltarea cooperării cu instituţii americane

Email Imprimare PDF

28_ioan_aurel_popPreşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a efectuat o vizită în Statele Unite ale Americii, în perioada 1-5 iunie, în cadrul căreia a avut o serie de întâlniri la nivelul conducerii Arhivelor Naţionale ale SUA, Bibliotecii Congresului, Centrului Internaţional Woodrow Wilson şi Asociaţiei Istoricilor Americani, informează marţi într-un comunicat Ambasada României în SUA, transmite www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Primierul portughez Antonio Costa după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă: “Aş dori să mulţumesc acestei comunităţi (de români n.r.) pentru contribuţia adusă economiei portugheze”

Email Imprimare PDF

28_antonio_costaPrim-ministrul Viorica Dăncilă - aflată în vizită oficială în Republica Portugheză - a reiterat, miercuri, 6 iunie, în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu premierul portughez, Antonio Costa, că aderarea la spaţiul Schengen continuă să reprezinte o prioritate politică majoră pentru România, mulţumind pentru susţinerea constantă de care se bucură ţara noastră în acest dosar din partea Portugaliei, se arată într-un comunicat al Guvernului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii de dincolo de Prut sunt invitaţi să lanseze afaceri în România

Email Imprimare PDF

28_bani250 de locuitori ai Republicii Moldova, care au şi cetăţenie română, vor fi instruiţi în domeniul antreprenorial. Se spera că, ulterior, ei vor veni cu idei de afaceri ce pot fi dezvoltate în România, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Singura școlă românească din raionul Taraclia riscă să fie închisă. ODIP Trage un semnal de alarmă la Parlamentul de la Chișinău

Email Imprimare PDF

Subiectul singurei școli românești din raionul Taraclia, care riscă să fie închisă, va fi prezentat deputaților din Parlament. Membrii Asociației „UNIREA – ODIP" vor informa, înainte de ședința Parlamentului de la Chișinău, toți deputații cu privire la situația dezastruoasă în care a ajuns gimnaziul – grădiniță „Dimitrie Cantemir" din satul Aluatu, raionul Taraclia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vicepremierului Republicii Ungaria, Zsolt Semjén declaratiii scandaloase la adresa României! Constantin Codreanu: ”Declarațiile oficiale inacceptabile ale vicepremierului Republicii Ungare au un potențial provocator enorm”

Email Imprimare PDF

28_codreanu_zsoldMiercuri, 6 iunie 2018, deputatul PMP Constantin Codreanu, Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, i-a adresat o întrebare parlamentară domnului Teodor Meleșcanu, Ministrul Afacerilor Externe, referitor la declarațiile publice inacceptabile ale vicepremierului Republicii Ungaria, Zsolt Semjén, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Centrul Media BucPress din Cernăuți a încheiat un acord de parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune

Email Imprimare PDF

28_radio_romaniaCentrul Media BucPress, asociație a jurnaliștilor români din Ucraina, a încheiat un acord de parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune. Acordul prevede retransmiterea de Radio Cernăuți din cadrul Centrului Media BucPress a unor emisiuni în limbile română şi ucraineană produse de Radio România Internaţional, respectiv publicarea pe pagina Agenției BucPress (www.bucpress.eu) de articole, realizate de jurnaliștii de la București, colaborare pentru realizarea unor producţii radio în comun, preluarea de către Radio România Internațional a unor ştiri şi reportaje produse de Agenția BucPress și Radio Cernăuți, transmite Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Învăţământul militar din Republica Moldova, evaluat de experţi NATO

Email Imprimare PDF

28_invatamantul_militar_al_rmUn grup de experţi NATO se află, în perioada 5-7 iunie, în Republica Moldova. Vizita se desfăşoară în contextul implementării programului de modernizare a învăţământului militar (DEEP) în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun" (AMFA), transmite www.moldova.org, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Daniel Funeriu: ”M-am săturat să fim trataţi drept țară coruptă de ţara cu doi premieri şi un președinte condamnaţi penal!”

Email Imprimare PDF

28_daniel_funeriuDaniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Boc, lansează un atac fără precedent la adresa Franței și la situaţia românilor în Occident. Funeriu este şi cetăţean francez și în prezent ocupă un post diplomatic din partea UE la Chişinău, transmite Romanian Global News, cu referire la o postare pe contul acestuia de facebook.

Citeşte mai mult...
 

Vernisarea expoziției documentare “Tratatele Conferinței de Pace de la Paris (1919 – 1920)”

Email Imprimare PDF

28_conferintei_de_PACE_DE_LA_PARISLa 4 iunie 2018, în contextul aniversării Centenarului Marii Uniri, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia a fost vernisată expoziția documentară "Tratatele Conferinței de Pace de la Paris (1919 – 1920)", organizată de Ministerul Afacerilor Externe, cu ocazia deschiderii conferinței internaționale „Tratatele Conferinței de Pace de la Paris (1919 – 1920)", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

BUCUREŞTI - PROTAGONIST AL UNEI SERII DE EVENIMENTE ORGANIZATE DE CĂTRE ICR ÎN LUNA IUNIE LA BERLIN

Email Imprimare PDF

28_bucuresti_vechiÎn această lună Institutul Cultural Român din Berlin marchează Centenarul Marii Uniri printr-o serie de proiecte dedicate oraşului Bucureşti. Este vorba de două expoziții de fotografie, „Hello my Name is Bucharest – 100 Years of Urban History" și „Mobile Churches", prezentate în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului berlinez de arhitectură Make City (14.06– 1.07) şi concertul duo-ului francez Nathalie Joly (voce) și Thierry Rocque (acordeon), ce evocă atmosfera muzicală a „micului Paris" interbelic, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Emoționantă comemorare Şerban Cantacuzino, la ICR Londra

Email Imprimare PDF

28_serban_cantacuzino_comerorareInstitutul Cultural Român din Londra a găzduit marţi, 5 iunie, un eveniment de comemorare a lui Şerban Cantacuzino, arhitect, scriitor și lider al mișcării europene de conservare a patrimoniului istoric, care a murit la Londra în 19 februarie a.c.

Citeşte mai mult...
 

Croazieră pe Bosfor în armonii de muzică românească

Email Imprimare PDF

28_croaziera_pe_bosforInstitutul Cultural Român "Dimitrie Cantemir" de la Istanbul propune o premieră neimavăzută: un concert de muzică populară românească pe Bosfor, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul Natalia Intotero: Vreau ca românii noștri să știe că banii trimiși de ei în țară sunt în deplină siguranță.. Nu li se confiscă banii, nu se impun proceduri în plus sau mai multă birocrație

Email Imprimare PDF

29_intoteroCu privire la Proiectul de lege inițiat de Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor care prevede, între altele, raportarea sumelor mai mari de 2000 de euro transferate în țară de românii din diaspora prin intermediul sistemelor de transfer rapid de fonduri, de tip Western Union, MoneyGram etc, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni face precizarea că niciun român, care are activități lucrative în afara granițelor, nu va avea de suferit ca urmare a implementării acestei măsuri, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Schimbări pentru românii care vor să plece în Canada. Ce trebuie să facă

Email Imprimare PDF

29_pasaportMAE informează asupra următoarelor modificări de ordin tehnic, anunțate de către autoritățile canadiene, în ceea ce privește obținerea Autorizației Electronice de Călătorie (eTA), care permite cetățenilor români intrarea fără viză pe teritoriul Canadei, se arată într-un comunicat de presă al MAE, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu: „Conflictele din Georgia şi R. Moldova, precum şi conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan stârnesc îngrijorări”

Email Imprimare PDF

29_melescanu_atlanticMinistrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat marţi, 5 iunie, că regiunea Mării Negre este una foarte sensibilă, iar importanţa sa geostrategică a început să genereze o ''povară în ceea ce priveşte găsirea unui echilibru al puterilor în această zonă'', transmite www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

77 de ani de la deportările românilor din Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa

Email Imprimare PDF

29_stalinÎn lunile mai-iunie 1941 au început deportările în masă ale locuitorilor din Ţinutul Herţa. Au fost deportate 458 de familii... Directiva Comisariatului Poporului pentru Securitatea de Stat al URSS prevedea aplicarea măsurilor necesare în direcţia „curăţirii Republicii Ucrainene de elementul antisovietic", transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dialoguri privind soarta învățământului românesc în Ucraina prin prisma noului proiect de lege cu privire la școala medie în Ucraina. O nouă încercare de asimilare a minorității românești

Email Imprimare PDF

29_ioan_aurel_popRadio Cernăuți vă invită să ascultați emisiunea Accente. Invitați în studiou dr. Ion Popescu, asociat onorific al Adunării Parlamentare al Consiliului Europei, președintele Uniunii Interregionale "Comunitatea Românească din Ucraina" și academicianul Vasile Tărâțeanu, președintele Centrului Cultural Român "Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți, președintele Senatului Uniunii Interregionale "Comunitatea Românească din Ucraina". Tema emisiunii - Legea Educației din Ucraina, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

CENTENAR - Marea Unire a Artiștilor: Sculpturi IMENSE, expuse la acest Castel din România. Când le puteți vizita

Email Imprimare PDF

29_sculpturi_castelul_cantacuzinoPeste 100 de sculpturi, unele cu o înălţime de peste şase metri, realizate din aproximativ 80 de tone de material, vor fi prezentate, începând din 16 iunie, la Castelul Cantacuzino, în expoziţia "100 de ani România. 100 de sculpturi. 100 de zile", un eveniment dedicat marcării Centenarului, transmite www.mediafax.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 3

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.