Banner

Ne-a părăsit un alt simbol al demnității românești: Nicu Popa

Email Imprimare PDF

01_nicolae_popaÎn această seară (marți seara) a trecut la cele veșnice unul dintre românii exemplari, un erou și un model, Nicu Popa de la Los Angeles. Suferea de o boală grea de multă vreme, scrie Claudiu Târziu în www.rost.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Reacția Președinției României: “În contextul actual din Republica Moldova, sprijinul României, inclusiv financiar, va fi strict condiţionat de continuarea reformelor”

Email Imprimare PDF

01_iohanis_klPreşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, 12 noiembrie, că demersul iniţiat de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) de înlăturare a Guvernului Maia Sandu, într-un moment "esenţial" pentru reforma Justiţiei, este îndreptat împotriva intereselor pe termen mediu şi lung ale ţării vecine şi ale cetăţenilor săi.

Citeşte mai mult...
 

Mesajul premierului României: „Decizia de a da jos Guvernul Maia Sandu ridică semne de întrebare privind evoluţia ulterioară a R.Moldova”

Email Imprimare PDF

01_mesajul_premierului_v_orbanPreşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, marţi, 12 noiembrie, că decizia de demitere prin moţiune de cenzură a Guvernului Maia Sandu ridică extrem de multe semne de întrebare cu privire la evoluţia ulterioară a Republicii Moldova şi a arătat că disponibilitatea Executivului român de a coopera cu un Guvern moldovean, care nu va oferi garanţii serioase pentru o democraţie autentică, va fi foarte mică, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

2,7 miliarde de euro trimiși în România, în 2018, de românii aflați la muncă în Uniunea Europeană

Email Imprimare PDF

01_bani_acasaRomânia înregistrează al doilea cel mai mare surplus din transferuri personale din Uniunea Europeană, de 2,7 miliarde de euro, în 2018, după Portugalia dar înaintea Poloniei, transmite Eurostat, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Reacția Uniunii Europene după căderea Guvernului Sandu

Email Imprimare PDF

01_reactia_uniunii_europeneVotul de neîncredere acordat Guvernului Sandu transmite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reformare al țării. Afirmația îi aparține purtătorului de cuvânt al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Maja Kocijancic, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eugen Tomac: “Maia Sandu va fi viitorul Președinte al R. Moldova”

Email Imprimare PDF

01_eugen_tomac_dȘi europarlamentarul Eugen Tomac a transmis pe contul său de facebook un mesaj după căderea guvernului Sandu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Daniel Gheorghe după căderea guvernului de la Chișinău: “De azi încolo viscolul de la răsărit va bate tot mai tare către Prut și Nistru”

Email Imprimare PDF

01_daniel_gheorghe_si_inca_cinevaDeputatul Daniel Gheorghe a scris pe o rețea de socializare după căderea guvernului Sandu, de la Chișinău: "Guvernul de la Chișinău a căzut. De azi încolo viscolul de la răsărit va bate tot mai tare către Prut și Nistru. Prăbușirea guvernului condus de Maia Sandu si ruperea coaliției dintre socialiști și formatiunea pro-europeana ACUM este dovada cea mai limpede că nu te poți inhaita cu moștenitorii regimului sovietic iar cei care cred în înțelegerile cu Rusia riscă să fie prinși într-o cursă geopolitică din care ieșirea este foarte greu de reușit. Încă o data Republica Moldova își certifică poziția șubredă în calea intereselor Moscovei, toată această criză intarindu-ne ideea că unica soluție pentru Basarabia rămâne ReUnirea cu România. Fără cea de-a doua Unire, Republica Moldova se va afunda în ceea ce înseamnă un stat eșuat și lipsit de orice perspectivă de dezvoltare pe termen lung ori garanție de siguranță statală și parcurs democratic", a încheiat deputatul, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: „Intrăm într-o nouă fază de instabilitate. Există riscul ca Dodon să preia toată puterea în R. Moldova”

Email Imprimare PDF

01_siegfried_muresan_nicolae_negruDupă căderea Guvernului urmează o perioadă de instabilitate, cu riscul de preluare integrală a puterii din partea președintelui Igor Dodon, cu sprijinul Federației Ruse, a opinat analistul Nicolae Negru, în cadrul emisiunii Nodul Gordian, de la Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Constantin Codreanu: „Solicit vot electronic la toate tipurile de alegeri și reprezentare corectă în Parlament pentru Diaspora”

Email Imprimare PDF

01_codrDeputatul Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a cerut colegilor parlamentari, marți, 12 noiembrie, de la tribuna Camerei Deputaţilor, să sprijine iniţiativele legislative privind mărirea numărului de parlamentari de Diaspora şi introducerea votului electronic, se arată într-un comunicat de presă remis la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românul Cristian Măcelaru, numit director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei

Email Imprimare PDF

01_cristian_macelar_2Dirijorul român Cristian Măcelaru a fost numit pentru a-i succeda în 2021 francezului Emmanuel Krivine în fruntea Orchestrei Naţionale a Franţei (ONF), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri simfonice din ţară, relatează marţi AFP, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Generaţia Următoare”, proiect TVRi despre copiii din diaspora

Email Imprimare PDF

01_generatia_urmatoarePe 16 şi 17 noiembrie, de la ora 15.00, la TVR Internaţional debutează un proiect editorial dedicat copiilor noştri din diaspora, realizat cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. „Generaţia Următoare" este titlul unei serii de opt emisiuni realizate de echipa TVR Internaţional în cele mai mari comunităţi de români din Spania, Italia, Franţa şi Germania, transmite www.tvr.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

RIDICAȚII – MĂRTURII DIN SIBERIA | Lidia Dohotaru: Calvarul nostru a început la 23 august 1939, când a fost semnat pactul Ribbentrop –Molotov

Email Imprimare PDF

01_marturii_din_siberiaLidia Dohotaru, pensionară din Chișinău, la momentul deportării avea 10 luni. Părinții ei erau tineri specialiști. Mama - învățătoare de clasele primare, tatăl – preceptor de fisc. Nu aveau încă o casă proprie, locuiau la părinții mamei, în Sângerei. Unica lor avere erau 6 oi și câteva hectare de pământ cumpărate la insistența bunelului, se arată într-un reportaj marca Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Premierul României reacționează la zarva produsă de Moscova la Chișinău

Email Imprimare PDF

01_orban_lLudovic Orban a reacționat pe fondul tensiunilor politice produse de oamenii Moscovei la Chișinău, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Manevre ale Rusiei pentru a pune mâna pe aeroportuturile de importanță strategică din Chișinău și Mărculești

Email Imprimare PDF

01_manevrele_rusieiPreşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare şi ordine publică de la Chișinău, Chiril Moţpan, unul dintre liderii PPDA, parte a coaliției de guvernare PSRM – „ACUM", susține că președintele Igor Dodon urmărește să-și impună controlul asupra Aeroportului Internațional Chișinău, unul dintre obiectivele strategice ale R. Moldova râvnit de Rusia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Iohannis sau Dăncilă? Riscurile turului doi

Email Imprimare PDF

01_negru_nicolaeRezultatele alegerilor prezidențiale din România arată altfel decât erau proiectate pe ecranul așteptărilor de către casele de sondaje. Altfel, dar nu cu mult. Klaus Ioahannis, candidatul PNL, e pe primul loc cu 36,65%, Viorica Dăncilă, PSD – pe al doilea, cu 23,8%, iar Dan Barna, USR-PLUS, pe al treilea, cu 13,99%. Sondajele la ieșirea din secțiile de votare l-au dezorientat un pic pe candidatul USR-PLUS, părea că există șanse de egalare cu Dăncilă, dar diferența față de realitate e în limita marjei de eroare.

Citeşte mai mult...
 

Nivelul xenofobiei în Ucraina. Romii, africanii și românii, văzuți cel mai rău de ucraineni

Email Imprimare PDF

01_xenofobiaNivelul de xenofobie a scăzut în Ucraina, însă cele mai rele atitudini sunt manifestate față de africani, romi și români. Cercetarea sociologică a fost realizată de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev în perioada 6 - 16 septembrie. În total au fost intervievați 2035 de respondenți, potrivit Agenției BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cărțille românești în bibliotecile publice din regiunea Cernăuți! un semnal de alarmă!

Email Imprimare PDF

01_societatea_bibliotecarilor_bucovineniPentru a prezenta pe scurt situația fondului de carte în limba română din bibliotecile publice din regiunea Cernăuți am ales doar raioanele cu populație românească compactă, adică Hliboca și Storojineț (din Bucovina istorică), Noua Suliță (din Basarabia istorică) și Herța (din fostul județ Dorohoi al fostului Regat Român). Celelalte raioane din regiunea Cernăuți, în care practic nu mai există localități populate compact de români – Chițmani, Zastavna, Vijnița, Putila (din Bucovina istorică), Hotin (cu excepția satului Colincăuți), Celmenți și Secureni (din Basarabia istorică) – nu fac obiectul cercetării noastre, aici cartea în limba română lipsind cu desăvârșire, scrie Vladimir Acatrini pe Mesagerul Bucovinean, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Klaus Iohannis mesaj cu ocazia Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii: “transmitem recunoştinţa noastră pentru militarii întorşi din teatrele de operaţii eroii căzuți la datorie sub drapelul României

Email Imprimare PDF

01_ziua_veteranilor_din_teatrele_de_operatiPreședintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, 11 noiembrie a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii, se arată într-un comunicat de presă primit la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dreptate în cazul interdicției lui George Simion! Decizia Curții de Apel Chișinău

Email Imprimare PDF

/01_george_simion_dupa_30_de_aniGeorge Simion a câștigat astăzi o bătălie cu politicienii din Republica Moldova, obținând o victorie de etapă în cazul interdicției sale. Curtea de Apel Chișinău a anulat încheierea Judecătoriei Chişinău din 6 septembrie, prin care s-a declarat inadmisibilă acţiunea la cererea de chemare în judecată înaintată de George Simion către Biroul de Migraţie şi Azil al Ministerului Afacerilor Interne. Prin urmare, cauza va fi examinată în instanța de fond, scrie www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

TVR Internațional invită românii de pretutindeni să urmărească "A doua Românie"

Email Imprimare PDF

01_tvr_internationalCORESPONDENT TVRi, emisiunea românilor de pretutindeni, împlinește 5 ani şi devine A DOUA ROMÂNIE. Din 14 noiembrie 2019, Corina Dobre vă invită să-i cunoașteți mai bine pe conaţionalii care promovează România în lume, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parohia "Sfinţii Mucenici Ermil şi Stratonic" din Marino Laziale a sărbătorit un an de la înfiinţare

Email Imprimare PDF

01_parohie_marino_lazialeParohia Ortodoxă română cu hramul "Sfinţii Ermil şi Stratonic" din oraşul Marino (protopopiatul Lazio 3), păstorită de părintele Ioan Coforea, a aniversat în data de 8 noiembrie 2019, 1 an de la înfiinţare, se arată într-o consemnare a Pr. dr. Maxim Morariu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Jumătate dintre români dezinteresați de actuale clasă politică! Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă se califică pentru turul doi. Iohannis 36.65%, Dăncilă 23,79%

Email Imprimare PDF

01_candidatii_la_presedintieAEP a terminat de procesat datele de la toate secțiile de vot din țară (18.748) și în acest moment știm exact câte voturi a primit fiecare candidat în România. Astfel:

Citeşte mai mult...
 

Cum sa pierzi o jumatate de miliard de dolari si 3 milioane de romani

Email Imprimare PDF

01_peiu_pдо свида́ния, Кишинёв! La Chisinau au cazut mastile: socialistii declarat pro-rusi au castigat alegerile pentru Chisinau dupa 11 ani de mandate ale romanului Dorin Chirtoaca si 2 ani furati din mandatele acestuia de catre procurorii lui Plahotniuc. Cea mai mare cetate romaneasca de peste Prut se afla sub puterea lui Dodon. Andrei Nastase este prima victima a pactului dintre blocul ACUM si Igor Dodon. Maia Sandu se vede urmatoarea victima si se cere demisa de socialisti pentru a se muta in strada, la proteste. Moscova a triumfat, iar "pro-europenii" asteapta in zadar un semn de la Berlin sau Bruxelles. Romania mai e aici?, scrie Petrișor Peiu pe www.ziare.com, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru // Furtună în ligheanul politicii de pe Bâc

Email Imprimare PDF

01_negru_nicolaeFurtună în ligheanul politicii de pe Bâc, nori grei pe cerul luminos al coabitării „netradiționale" acumist-socialiste: invocând o diversiune internă din cadrul guvernării, ministra Justiției, Olesea Stamate, a anulat concursul de selectare a viitorului procuror general, concurs pe care l-a organizat și la care a participat ea personal. Ministra nu s-a jenat să arate cu degetul spre spicherița Zinaida Greceanîi, care ar fi delegat în comisie un alt membru decât cel stabilit inițial, iar acesta, la rândul său, ar fi evaluat în mod „disproporționat" capacitățile unor candidați preferați de ministră. (Fiindcă veni vorba, expertul Veaceslav Ioniță demonstrează că unul dintre preferații ministrei rămânea oricum în afara topului câștigător.), scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Analist de la Bucureşti: „Te-ai fi așteptat ca ei să înțeleagă cel mai bine situația R. Moldova și a României... Nemții ajută la crearea unui nou „zid” - națiunea civică moldovenească"

Email Imprimare PDF

01_cristian_hritucFostul consilier al preşedintelui Traian Băsescu, analistul politic Cristian Hriţuc, consideră că Germania, care alături de Rusia a girat guvernarea PSRM - ACUM, trebuie să realizeze măcar în al 12-lea ceas că „planurile pe care le-a avut în R. Moldova sunt proaste și nu vor da rezultate", transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Televiziunea Română va participa la concurs pentru obţinerea unei frecvenţe naţionale pentru canalul TVR MOLDOVA

Email Imprimare PDF

01_tvr_moldova_2Consiliul de Administraţie al SRTv a hotărât, în unanimitate, participarea Societăţii Română de Televiziune (SRTv) la concursul anunţat vineri, 8 noiembrie, de Consiliul Audiovizualului din Republica Moldova, privind frecvenţele naţionale statale de televiziune analogică terestră de peste Prut, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A început campania „CARTEA CARE NE UNEŞTE – Din Basarabia, cu drag!”

Email Imprimare PDF

01_cartea_care_ne_uneste„Cartea care ne uneşte – Din Basarabia, cu drag!" este un demers jurnalistic de recunoaştere a valorii scriitorilor din Basarabia prin prezentarea operelor acestora în programele TVR MOLDOVA şi inaugurarea de standuri permanente de carte la Biblioteca Metropolitană „Mihail Sadoveanu" din Bucureşti (str. Tache Ionescu, nr. 4), în ziua de 1 decembrie 2019- Ziua Naţională a României şi la Biblioteca Centrală Universitara „Carol I" (str. Boteanu nr. 1), în ziua de 15 ianuarie 2020 – Ziua Culturii Naţionale, scrie TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul Republicii Moldova la Viena: “Nici apa Prutul nu poate să țină frații despărțiți”

Email Imprimare PDF

01_victor_osipovAmbasadorul Republicii Moldova la Viena, Victor Osipov declară într-o postare pe Facebook că la 30 de ani de la căderea Zidului Berlinez Europa trebuie să înțeleagă că nici apa Prutul nu poate să țină frații despărțiți!", scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România și Rusia au discutat din nou despre problema Tezaurului, la Moscova. Ce spune noul ministru de Externe despre reluarea activității Comisiei comune româno-ruse

Email Imprimare PDF

01_problema_tezaurului_la_moscovaMinisterul Afacerilor Externe anunță reluarea, după 3 ani, a activității Comisiei româno-ruse pentru studierea problemelor izvorâte din istoria relațiilor bilaterale, inclusiv cea a Tezaurului României depus la Moscova în perioada Primului Război Mondial. Forul s-a reunit joi și vineri în capitala Rusiei, într-o a cincea sesiune de la înființare, anunță MAE printr-un comunicat de presă transmis sâmbătă, 10 noiembrie, transmite www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Premierul ungar Viktor Orban: Vom bloca orice apropiere a Ucrainei de NATO dacă nu respectați drepturile minorității maghiare

Email Imprimare PDF

01_viktor_orbanPremierul ungar Viktor Orban a semnalat vineri că guvernul său va bloca orice viitoare apropiere a Ucrainei de NATO dacă autoritățile ucrainene nu vor respectă drepturile minorităţii maghiare, transmite Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Copii obligaţi să asculte imnul secuiesc la campionatul naţional de înot: „Dacă nu s-a sesizat nimeni nici anul trecut, de ce să nu repetăm ilegalitatea?“

Email Imprimare PDF

01_copii_romani_obligati_sa_asculte_imnul_secuiescImnul secuiesc a fost intonat joi, 7 noiembrie, în deschiderea Campionatului Naţional de Înot în bazin de 25 metri seniori, tineret şi juniori. Competiţia se desfăşoară la Miercurea Ciuc în perioada 7-10 noiembrie şi este organizată de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, se arată într-un articol pe www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de Maia Sandu, în Republica Moldova

Email Imprimare PDF

01_maia_dodonO moțiune de cenzură a fost depusă împotriva guvernului condus de Maia Sandu, în Republica Moldova.Socialiştii din Republica Moldova au înaintat o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de Maia Sandu, pe motiv că proiectul privind legea procuraturii propus de actualul guvern ar fi neconstituţional şi ar contraveni normelor internaţionale, informează Radio Chişinău şi Agora.md, anunță Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A început votul pentru alegerile prezidențiale din România! Românii din Noua Zeelandă şi Australia au votat primii

Email Imprimare PDF

01_alegeri_pentru_presVotul în străinătate pentru alegerile prezidenţiale începe în această noapte, în Noua Zeelandă şi Australia, în condiţiile în care pentru românii din afara ţăril procesul electoral se desfăşoară pe durata a trei zile.

Citeşte mai mult...
 

Regizorul Andrei Șerban a demisionat de la Columbia University: „E imposibil să cred că un băiat care a devenit fată poate juca rolul Julietei”

Email Imprimare PDF

01_regizorul_andrei_serbanMotivul pentru care a renunțat la această titulatură l-a expus pe larg, în urmă cu câteva zile, în emisiunea Eugeniei Vodă, „Profesioniștii", la TVR 1, transmite www.tribuna.us, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Noul premier al României va întreprinde prima sa vizită la Chișinău

Email Imprimare PDF

01_noul_premier_orbanPremierul Ludovic Orban a anunțat miercuri, în cadrul emisiunii "Dosar de politician", că prima sa deplasare, în calitate de șef al Guvernului va fi în Republica Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul de Externe al României a acceptat invitația de a vizita Chișinăul

Email Imprimare PDF

01_aurescu_popescuNoul ministru al Afacerilor Externe de la București, Bogdan Aurescu, ar putea vizita în scurt timp R. Moldova, la invitația omologului său de la Chișinău, Nicu Popescu, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: „Guvernul Maiei Sandu NU va cădea. Dodon caută o cale ONORABILĂ de a ieși din această situație. Se va împăca cu situația, altfel nu mai vede New Yorkul, Bruxellesul....”

Email Imprimare PDF

01_n_negruGuvernul Maiei Sandu nu va cădea în următoarele 48 de ore, chiar dacă PSRM recurge la anumite amenințări. Acum, după ce Maia Sandu a spus că nu va face niciun pas înapoi, președintele Igor Dodon caută o cale să iasă din această situație neplăcută pentru el, fără pierderi prea mari pentru imaginea sa. De această părere este editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Peter Szijjarto: Ungaria „nu este pregătită să sacrifice interesele a 150 de mii de etnici maghiari” care trăiesc în vestul Ucrainei”

Email Imprimare PDF

01_szjiartoUngaria a blocat o declarație comună a ambasadorilor NATO privind Ucraina, care trebuia adoptată de Consiliul Atlanticului de Nord, o delegație a acestuia fiind intr-o vizită de doua zile în Ucraina, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Articolul lingvistic al Legii Educației din Ucraina, discutat la Ministerul Învățământului și Științei de la Kiev. Reacții în comunitatea românească!

Email Imprimare PDF

01_institutiile_de_la_kievÎn data de 6 noiembrie a.c. la Ministerul Învățământului și Științei de la Kiev a avut loc un briefing dedicat percepției și atitudinii minorităților naționale din Ucraina față de legislația privind educația națională, informează Agenția BucPress, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Constantin Codreanu, la interviurile StiriDiaspora.ro. Președintele comisiei pentru românii din afara granițelor, soluții legislative pentru Diaspora

Email Imprimare PDF

01_diaspora_codreanuConstantin Codreanu, presedintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor a fost prezent la interviurile StiriDiaspora.ro și a vorbit despre soluțiile legislative pentru problemele românilor din Diaspora, transmite www.stiridiaspora.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat să plătească amenzile aplicate de prefect în martie 2018 pentru arborarea drapelului Ungariei

Email Imprimare PDF

01_primarul_udmr_sf_gheorgheTribunalul Covasna a admis marți, 5 noiembrie a.c., apelul Prefecturii Covasna în dosarul în care primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a încercat să anuleze două procese verbale prin care a fost amendat de prefectul județului Covasna, în martie 2018, pentru arborarea în condiții nelegale a drapelului Ungariei, transmite Dan Tanasă pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Româncă din regiunea Cernăuți laureată a concursului ”Vedetă populară”, producție a TVR

Email Imprimare PDF

01_elena_patrauceanTânăra Elena Pătrăucean din satul Ciudei, regiunea Cernăuți a participat la emisiunea "Vedeta populară" din cadrul Televiziunii Române, transmite www.bucpress.eu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conferința “Macedo-românii și ortodoxia” la București

Email Imprimare PDF

01_justinian_patriarhulMarți, 12 noiembrie 2019, ora 18, în Amfiteatrul „Dumitru Stăniloae" al Facultății de teologie ortodoxa "Justinian Patriarhul" din București va avea loc conferința "MACEDO-ROMÂNII ȘI ORTODOXIA", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O româncă se afirmă în muzica italiană, este simbolul noii Italii. «Mi-a fost greu să las România în urmă»

Email Imprimare PDF

01_iulia_madalina_grecoȘi-a lansat primul single, cu titlul „Umanamente" și este considerată de presa italiană simbolul noii Italii, aceea în care străinii au același statut ca italienii. Iulia Mădălina Greco, 26 de ani, născută la Galați, a câştigat un concurs organizat de o cunoscută casă de discuri din Roma, Honiro Entertainment, și a reușit să obțină primul succes muzical, transmite Gazeta Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O nouă biserică ortodoxă pentru românii din Texas

Email Imprimare PDF

01_texas_biserica_romaneascaMitropolitul Nicolae al celor două Americi a oficiat duminică prima Sfântă Liturghie în noua biserică a Parohiei românești din San Antonio, Texas.Parohia românească „Sfântul Ioan Casian" din San Antonio continuă misiunea începută încă din anul 2002 de un grup de români și americani ortodocși din zona orașului San Antonio sub păstorirea Pr. Iulian Aniței. Noua Misiune „Sfântul Ioan Casian" a fost înscrisă și a început să funcționeze în februarie 2014, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Guvernul de la Chișinău ar putea să cadă... Dacă va vrea Moscova! Vom vedea!

Email Imprimare PDF

01_dodon_sanduGuvernul de la Chișinău, condus de Maia Sandu, ar putea pica în următoarele zile, după ce Executivul și-a asumat angajarea răspunderii în fața Parlamentului asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii procuraturii, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Șeful SIS plecat după ordine la stăpânii de la Moscova

Email Imprimare PDF

01_seful_sisȘeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS) de la Chișinău, Alexandr Esaulenco, a plecat ieri la Moscova pentru a se întâlni cu oficiali din conducerea serviciilor speciale rusești, transmite presa din Basarabia, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MRP si IEH se desființează și apare Departamentul pentru Românii de Pretutindeni în coordonarea Primului ministru

Email Imprimare PDF

01_guvernul_roAșa cum se anunțase în programul de guvernare al PNL, Guvernul României a desființat, prin ordonanță de urgență (OUG), Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni dar nu și Institutul Limbii Române și a decis înființarea unui Departament pentru Românii de Pretutindeni(DRP), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ludovic Orban: victoria socialistului Ion Ceban la primăria Chișinăului provoacă îngrijorare la Bucureşti

Email Imprimare PDF

01_ludovic_oRelaţia cu Republica Moldova este o prioritate majoră a Guvernului de la Bucureşti. Asigurarea a fost făcută la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, de premierul român Ludovic Orban. Şeful Guvernului de la Bucureşti spune că România va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova, iar în curând va veni la Chişinău, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un eurodeputat român a fost numit raportor al Parlamentului European pentru R.Moldova

Email Imprimare PDF

01_dragos_tudoracheEuroparlamentarul român, Dragoș Tudorache a fost numit noul raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către Tudorache pa pagina sa de Facebook, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Arcul Carpatic organizează evenimente culturale în marja Zilei Naționale

Email Imprimare PDF

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, desfășurate în municipiul Sfântu Gheorghe, marți, 19 noiembrie 2019, la Muzeul Spiritualității Românești de la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe și la Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan" vor avea loc o serie de manifestări cultural - științifice, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Adevărul: Arhitectul care a lăsat agitaţia oraşului pentru o viaţă de hobbit în inima pădurii: „Curaj aveţi voi, care aţi ales să rămâneţi în oraş, nu eu“

Email Imprimare PDF

01_tudor_tescoveanu_casa_hobbitÎn luna ianuarie 2020 se împlinesc o mie de zile de când un tânăr arhitect din Bucureşti a decis că aleagă altă cale decât cea impusă de un sistem care îl forţa să se conformeze unor reguli ce-i îngrădeau libertatea, scrie Diana Frîncu în www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu: “Voi solicita un raport cuprinzător despre stadiul pregătirii alegerilor prezidenţiale în străinătate”

Email Imprimare PDF

01_bogd_aurescu_externeMinistrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat în cursul zilei de marţi, 5 noiembrie, că va solicita un "raport cuprinzător" asupra stadiului pregătirii pentru alegerile prezidenţiale în străinătate, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dorin Popescu: Calul troian în cetatea Chișinăului

Email Imprimare PDF

01_dorin_popescuVictoria candidatului socialist Ion Ceban la alegerile locale pentru Primăria Chișinăului are semnificații geopolitice paradigmatice pentru întreagă regiune a estului Uniunii Europene, scrie Dorin Popescu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Klaus Iohannis, la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu: “Este cazul să refacem încrederea partenerilor noștri în România, în politica externă a României”

Email Imprimare PDF

01_presedintele_si_noul_guvernPreședintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți, 5 noiembrie a.c., o alocuțiune în cadrul ceremoniei de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Externe de către domnul Bogdan Aurescu.

Citeşte mai mult...
 

Constantin Codreanu, către noul premier: “Cum pot fi consideraţi românii de pretutindeni o simplă chestiune de politică externă?”

Email Imprimare PDF

01_codreanuDeputatul Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a transmis, marți, 5 noiembrie, prim-ministrului Ludovic Orban şi ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, o interpelare cu privire la funcționarea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și a Comitetului Interinstituțional pentru Românii de Pretutindeni, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Unioniștii sărbătoresc 101 ani de la Marea Unire în orașul Unirii, Alba-Iulia

Email Imprimare PDF

01_sarbatorim_unireaA devenit deja o tradiție ca an de an, orașul Unirii din 1918, Alba-Iulia, să devină gazda celor care simt românește și își doresc să trăiască momentul istoric al reîntregirii. Și în acest an, de 1 decembrie 2019, la împlinirea a 101 ani de la Marea Unire din 1918, unioniștii își vor da mână cu mână și vor sărbători Unirea în inima Transilvaniei, se arată într-un comunicat de presă remis la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru Bogatu: Năstase a intrat în istorie pe ușa din dos sau cine de fapt a pierdut în Chișinău

Email Imprimare PDF

01_petru_bogatu_fotografieAlegerile în capitală le-a pierdut, desigur, candidatul Andrei Năstase. Mai treacă-meargă însă dacă ar fi vorba doar de eșecul lui personal sau al partidului său, scrie Petru Bogatu pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O companie vinicolă din R.Moldova devine membru al Asociației pentru Relația cu Investitorii la Bursă din România

Email Imprimare PDF

01_purcariPurcari devine membru al Asociației pentru Relația cu Investitorii la Bursă din România, informează profit.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziția artistului plastic din România Ștefan Câlția: „Uroborus”, șarpele care își mănâncă propria coadă, la Chișinău

Email Imprimare PDF

01_stefan_caltiaExpoziția personală a artistului de peste Prut, Ștefan Câlția, numită „Uroborus" și inaugurată pe 1 noiembrie curent, poate fi vizitată în incinta Muzeului Național de Artă a Moldovei până pe 15 decembrie curent.

Citeşte mai mult...
 

Ambasada României la Londra pune la dispoziţie o hartă interactivă a celor 72 de secţii de votare

Email Imprimare PDF

01_regatul_unitAmbasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, împreună cu Consulatele Generale ale României la Manchester şi la Edinburgh, organizează 72 de secţii de votare în vederea exercitării dreptului de vot pentru alegerea Preşedintelui României din 2019, iar pentru a facilita alegătorilor identificarea celei mai apropiate secţii de votare de reşedinţa lor a pus la dispoziţie o hartă interactivă, potrivit unui comunicat de presă difuzat marţi, 5 noiembrie, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România, la celebrul Paris Photo 2019, cu artista Olivia Mihălțianu și Galeria Anca Poterașu

Email Imprimare PDF

01_paris_photoTârgul Internațional de Fotografie de Artă Paris Photo 2019 se va desfășura în perioada 7-10 noiembrie la Grand Palais, în plin centrul Parisului, iar România este reprezentată de Galeria Anca Poterașu prin artistul fotograf Olivia Mihălțianu, cu sprijinul Institutului Cultural Român, se arată într-un comunicat de presă remis la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Scrisoare deschisă adresată noului Ministru al Mediului, Costel Alexe, din partea organizațiilor de mediu din România: “Indepliniti revendicarile miilor de oameni care au iesit la Marsul pentru Paduri”

Email Imprimare PDF

01_protest_pentru_paduriAsociatiile Greenpeace, Agent Green si Declic, care au organizat marsul din weekend pentru salvarea padurilor, au transmis o scrisoare deschisa adresata noului ministru al Mediului, Costel Alexe, transmite Romanian Global News. Redăm integral textul scrisorii primit la redacție, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cinci producţii cinematografice, proiectate la Festivalul Filmului Românesc de la Istanbul

Email Imprimare PDF

01_fest_filmului_roEdiţia a III-a a Festivalului Filmului Românesc de la Istanbul va debuta la 9 noiembrie 2019, la sediul Centrului Cultural Akbank Sanat aflat pe bulevardul İstiklal, partenerul Institutului Cultural Român de la Istanbul, transmite ICR pe site-ul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România are un nou guvern!

Email Imprimare PDF

01_noul_guvernPreședintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 4 noiembrie a.c., decretul pentru numirea Guvernului României, în următoarea componență:

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Daniel Gheorghe: “Stop ezitărilor și blaturilor! România trebuie să își asume Reunirea”

Email Imprimare PDF

01_daniel_gheorghe_pnl„Ar fi timpul ca politica cu privire la Republica Moldova să se confunde cu dorința ReIntregirii celor două maluri de Prut!". Afirmația a fost făcută de deputatul român, Daniel Gheorghe pe o rețea de socializare, după aflarea rezultatelor alegerilor locale din mun. Chișinău, transmite InfoPrut, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Constantin Codreanu: ROMÂNIA A PIERDUT LA CHIȘINĂU. E TIMPUL SĂ NE TREZIM!

Email Imprimare PDF

01_codreanu_punLipsa de viziune, inexistența unor politici coerente și girarea unor politicieni slabi de către București a adus acest rezultat care a început să se profileze după parafarea alianței toxice și nefirești dintre PSRM și ACUM, scrie pe FB, deputatul Constantin Codreanu, peluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Programul de vot în străinătate se prelungește în toate cele trei zile până la miezul nopții dacă e coadă

Email Imprimare PDF

01_alegeri_prezidentiale_2019Programul de votare la secțiile din străinătate se poate prelungi la alegerile prezidențiale până la ora 23.59, în toate cele trei zile în care se desfășoară scrutinul. Anunțul a fost făcut luni, 4 noiembrie, de șeful Autorității Electorale Permanente(AEP), Constantin Buică.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru” De ce a pierdut Andrei Năstase? Blufful lui Dodon

Email Imprimare PDF

01_nicolae_negru_aLa alegerile din 3 iunie 2018, Andrei Năstase a obținut 129 432 de voturi, iar la alegerile de ieri -112 513, în scădere cu 16 919 voturi. Contracandidatul său, dimpotrivă, a câștigat 7 018 voturi în plus, de la 116 789, în 2018, la 123 807, în 2019. Nu e atât de mare câștigul lui Ceban, cât pierderea lui Andrei Năstase.Circa 17 mii de alegători care l-au votat anul trecut au preferat să stea acasă. De ce?, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru Bogat: Dodon recunoaște că e un stricat care ia bani pe unde apucă

Email Imprimare PDF

01_petru_bStatistica atestă că majoritatea infracțiunilor sunt descoperite nu datorită abilității poliției sau procurorilor, ci în urma prostiei făptașilor. Adesea delincvenții dau cu oiștea-n gard, fiind arestați din cauza propriilor gafe, scrie Petru Bogatu pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Răzvan Teodorescu, vicepreședintele Academiei Române: “În materie de Ucraina noi avem o politică falimentară”

Email Imprimare PDF

01_razvan_teodorescuRăzvan Teodorescu, vicepreședintele Academiei Române a acordat un interviu portalurilor Evenimentul Istoric și Telegramedia, în care analizează situația comunității românești din Ucraina, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Scriitori români din Cernăuți - Ilie Tudor Zegrea

Email Imprimare PDF

01_ilie_tudor_zegrea_2Scriitorii români din regiunea Cernăuți sunt considerați pilonii de bază ai românismului în nordul Bucovinei. Ei reprezintă adevărate valori ale neamului românesc, se arată într-un reportaj marca BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ansamblul folcloric „Fetele din Bucovina” din Cernăuți, împlinește 20 ani de activitate

Email Imprimare PDF

01_fetele_din_bucovina_din_cernautiDuminică, 10 noiembrie 2019, în Palatul Cultural Central din Cernăuți, Piața Teatrală, 5 va avea loc un spectacol aniversar menit să marcheze 20 ani de activitate ai Ansamblului folcloric „Fetele din Bucovina", conducător artistic – Luminița Demianic, transmite Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

RIDICAȚII – MĂRTURII DIN SIBERIA | Ludmila Tihonov: “Crimele regimului comunist ar trebui să fie declarate drept genocid în mod oficial…”

Email Imprimare PDF

01_destine_franteInvitata emisiunii Radio Chișinău a fost doctorul în istorie, conferențiar universitar, Ludmila Tihonov. Autoarea cărții „Destine frânte" (alături de Zinaida (Coroi) Băleanu), Ludmila Tihonov a participat la Expedițiile Memoriei, ediția 2019, dorind să afle urmele consătenilor săi deportați în Siberia, din Peresecina, Orhei, se arată într-un reportaj marca Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Turneul aniversar „Ca la 20 de ani” al trupei Voltaj ajunge și la românii din Italia

Email Imprimare PDF

01_trupa_voltajTrupa Voltaj pune Torino pe harta turneului aniversar „Ca la 20 de ani". În 22 februarie 2020, Voltaj va concerta la Torino, în Sala Polivalentă Palavela, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Moscova câștigă Chișinăul! Încă o “victorie” glorioasă a Bucureștiului dincolo de Prut! “Felicitări” clasei politice și instituțiilor văzute și nevăzute de la București, care au contribuit la victoria Rusiei la Chișinău!

Email Imprimare PDF

01_moscova_castiga_chisinaulDupă prelucrarea tuturor proceselor verbale, cele mai multe voturi pentru funcția de primar al Chișinăului – 52,39% – le-a acumulat candidatul Partidului Socialiștilor și al Moscovei, Ion Ceban, Contracandidatul său de la Blocul electorul ACUM, Andrei Năstase, a obținut 47,61% din sufragiile chișinăuienilor, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România a dat un nou geniu planetei. Are 18 ani și e campioană mondială la Microsoft Office

Email Imprimare PDF

01_mihaela_florea_campioana_mondiala_microsoftMihaela Florea (18 ani), proaspăt absolventă a Colegiului Naţional „Gh. M. Murgoci" din Brăila, a reuşit o performanţă greu de egalat: adolescenta a câştigat Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019 de la New York, secţiunea Excel, concurând cu tineri extrem de talentaţi de pe întreaga planetă, transmite www.puterea-romanilor.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România va asiguraapă potabilă fraților de peste Prut din raioanele Ungheni, Nisporeni și Fălești: Țevi construite pe sub Prut

Email Imprimare PDF

01_apa_potabila_pentru_rmRomânia va asigura cu apă potabilă locuitorii din raioanele Ungheni, Nisporeni și Fălești de pe malul stâng al Prutului. Cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat pe 1 noiembrie 2019, Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind reglementarea construirii unor apeducte, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un elev basarabean a câștigat locul 3 la concursul de eseuri al Fundației Corneliu Coposu din București

Email Imprimare PDF

01_oleg_chiseliovOleg Chiseliov este clasa a IX-a în Chișinău, patriot sincer, unionist activ și la cei 14 ani ai săi Oleg a câștigat locul 3 la concursul de eseuri al Fundației Corneliu Coposu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Viitorul Parteneriatului Estic, discutat la Constanța de experți din România, Ucraina, R.Moldova și Belarus

Email Imprimare PDF

01_dezbatere_parteneriatul_esticLa Constanța s-a desfășurat masa rotundă internațională „Parteneriatul Estic – fără Est și/sau fără parteneri?", organizată de Asociația „Casa Mării Negre" Constanța și filiala Constanța a Asociației Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană. La eveniment au participat analiști politici din Kiev, Cernăuți, Chișinău, București, Constanța, Cluj și Minsk, se arată într-o corespondență a Agenției BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Marcarea jubileului de 70 de ani de Program în limba română la Radio Novi Sad

Email Imprimare PDF

01_marcarea_jubileuluiEvenimentul de o importanţă deosebită a avut loc duminică, 3 noiembrie, la Studioul M al postului de Radio Novi Sad (strada Ignjata Pavlasa numărul 3), unde de la ora 11.00 a avut loc lansarea Monografiei Redacţiei în limba română a Radio Novi Sad, realizată cu un efort uriaş din partea jurnalistului Lucian Marina şi care cuprinde peste 500 de pagini, fiind vorba despre un proiect de anvergură cu o mulţime de informaţii şi fotografii adunate de-a lungul celor 7 decenii de activitate neîntreruptă, transmite http://www.rtv.rs/ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Telejurnal TVR MOLDOVA, 5 ani de evoluţie continuă

Email Imprimare PDF

01_tvr_moldovaPe 1 noiembrie se împlinesc 5 ani de la prima ediţie a Telejurnalului TVR MOLDOVA, difuzată în direct, din studioul TVR din Chişinău.De cinci ani, echipa Ştirilor TVR MOLDOVA de la Chişinău informează corect şi echidistant, pune Punctul pe AZi pe cele mai importante evenimente interne şi analizează profesionist conexiunea Republicii Moldova cu procesele social - politice de pe alte meridiane ale lumii.

Citeşte mai mult...
 

Catherine Horel: Sunt maghiari în România care s-au săturat să fie păpușile Budapestei

Email Imprimare PDF

01_catherine_horelCatherine Horel este autoarea volumului „Amiralul Horthy. Regentul Ungariei", tradus recent la editura Humanitas.Recunoașterea greșelilor istorice ar putea deschide o cutie a Pandorei într-o regiune în care rivalitățile sunt istorice, crede Catherine Horel, care predă la Universitatea Pantheon-Sorbonne istoria Europei Centrale și conduce cel mai important departament al Centrului Național Francez de Cercetări Științifice (CNRS).

Citeşte mai mult...
 

Simpozion la Montreal: Biserica Ortodoxă la răscruce de timp, spațiu și culturi

Email Imprimare PDF

01_simpozion_la_montrealEpiscopia Ortodoxă Română a Canadei organizează pe data de 16 noiembrie 2019 un Simpozion cu tema „Biserica Ortodoxă la răscruce de timp, spațiu și culturi", transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

PREMIILE DE EXCELENṬĂ PROPATRIA GALA TINERELOR TALENTE -26 OCTOMBRIE 2019. EXCELENṬA ROMÂNEASCĂ ÎN SCENĂ LA ROMA

Email Imprimare PDF

01_premiile_de_excelenta_propatriaSambătă 26 octombrie 2019, s-a incheiat pe scena Teatrului Marconi din Roma, cea de a 9° ediție a FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL PROPATRIA-TINERE TALENTE ROMÂNEȘTI, în prezenţa ambasadorului Romaniei în Italia, E.S. George Gabriel Bologan, şi a numeroaselor oficialităţi şi oameni de cultură români şi italieni, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Peste 200 de români au participat la Sfânta Liturghie în Catacombele Domitilei din Roma

Email Imprimare PDF

01_liturghie_catacombele_domitilieiPeste 200 credincioși români ortodocși din Regiunea Lazio au participat în prima zi din noiembrie la Sfânta Liturghie în Catacombele Domitilei din Roma. Slujba a fost oficiată vineri de Părintele Protoiereu Ciprian Baltag de la Parohia „Înălțarea Sfintei Cruci" din Roma, împreună cu un sobor de 12 preoți, între care Pr. Lect. Dr. Zaharia Matei de la Facultatea de Teologie din București, informează Episcopia Italiei, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sfințirea terenului pentru viitoarea biserică românească din Rieti

Email Imprimare PDF

01_viitoare_biserica_rietiPe 1 noiembrie, în Parohia ortodoxă română " Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș" din Rieti, regiunea Lazio, a avut loc, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, după lungi așteptări, punerea primei cruci și sfințirea terenului pe care se va construi viitoarea biserică de lemn in stil maramureșean a comunității românești de aici, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Reacție dură a IICCMER față de declarațiile cuplului Hodor-Demetriade: ‘Este un act de vandalism intelectual să califici terifiantul experiment derulat la închisoarea din Pitești drept o simplă răfuială între grupări adverse, fie ele și legionare”

Email Imprimare PDF

01_iiccmerInstitutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a reacționat dur la afirmațiile făcute de Mihai Demetriade și respectiv, Mădălin Hodor, față de victimele terifiantului Experiment Pitești, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Foști deținuți politici anticomuniști: punctul de vedere al celor doi istorici cu privire la victimele terorii de la Pitești nu diferă mult de cel al odiosului general de Securitate Alexandru Nicolschi (născut Boris Grunberg)

Email Imprimare PDF

01_fosti_detinuti_politiciFoști deținuți politici, urmașii acestora și personalități ale culturii române au semnat un protest față de declarațiile făcute vis-a-vis de victimele experimentului Pitești de doi cercetători CNSAS, respectiv Mihai Demetriade și Mădălin Hodor, care au reluat versiunea oficială a regimului comunist privind vinovăția pentru ororile care s-au petrecut acolo, se arată într-un document primit pe adresa redacției. Printre semnatarii scrisorii se numără: Vasile Bănescu, Marius Oprea, Dan Puric, Mihai Gheorghiu, Sorin Lavric, Răzvan Codrescu precum și o serie de foști deținuți politic, transmite www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Aici trăiesc români”, un documentar despre Basarabia realizat de un youtuber din România

Email Imprimare PDF

01_aici_traiesc_romaniDocumentarul despre R. Moldova, „Aici trăiesc românii", o producție a „Viral Studios", în regia youtuberului Mihai Alexandru Hash din România, a fost lansat și este disponibil pe YouTube, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ca urmare a fermității diplomației maghiare care își apără conaționalii din Ucraina, Kievul se angajează în fața NATO să implementeze recomandările Comisiei de la Veneția

Email Imprimare PDF

01_diplomatia_maghiaraUcraina şi Organizaţia Atlanticului de Nord au dat publicităţii joi o declaraţie comună în care se amintește, printre altele, și despre drepturile minorităţilor naționale. Potrivit declarației Comisiei Ucraina-NATO, Kievul se angajează în fața NATO să implementeze recomandările Comisiei de la Veneția privind Legea Educației din 2017 care reduce dreptul la studii în limba maternă a minorităților naționale – informează Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Convorbire cu prof. dr. Gheorghe Petruşan, de la Seghedin: Nu mai e vorba despre problema identitară a românilor din Ungaria. Nu mai e vorba despre promovarea limbii și a culturii...S-a transformat totul într-o afacere

Email Imprimare PDF

01_convorbire_cu_prof_doc_gheorghe_petrusanÎn 2651 de localități din Ungaria, cele 13 naționalități şi-au ales, la 13 octombrie 2019, reprezentanții în autoguvernările pe țară, teritoriale şi locale. Românii vor avea, la fel ca în ciclul anterior, 5 autoguvernări teritoriale, în județele Bichiş, Bihor, Ciongrad, Pesta şi în Budapesta. Autoguvernări locale româneşti s-au ales în 68 de localități. În ultimii ani, numărul persoanelor care nu aparțin comunității istorice româneşti din Ungaria a crescut în autoguvernările româneşti locale, dar şi în cele teritoriale, transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a VOTAT prin CORESPONDENȚĂ: „Simplu şi elegant“

Email Imprimare PDF

01_dan_mihalache_ambAmbasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a anunţat că a votat prin corespondenţă pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale. El spune că este o modalitate simplă şi elegantă de vot, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România și Rep. Moldova, incluse în cel mai prestigios ghid turistic japonez

Email Imprimare PDF

01_prestigios_ghid_turisticRepublica Moldova va fi inclusă într-o ediție regională: „Bulgaria, România, Moldova" în cadrul celui mai prestigios ghid turistic Chikyu-no-arukikata din Japonia. Anunțul a fost făcut de către Ambasada RM din Țara Soarelui Răsare, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O româncă a câștigat Miss Planet 2019

Email Imprimare PDF

01_denisa_hodisanOrădeanca Denisa Hodişan a câştigat titlul Miss Planet 2019, la concursul internaţional Miss & Mister Planet, organizat, în perioada 16-21 octombrie, la Tbilisi, Georgia.

Citeşte mai mult...
 

Echipa României a cucerit 7 medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie 2019

Email Imprimare PDF

01_olimpiada_internationala_de_astronomieA XXIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie a fost găzduită de România, în perioada 18-26 octombrie, fiind organizată la Piatra Neamţ în coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN). Cei peste 120 de participanţi din 21 de ţări au concurat, în funcţie de vârstă, la două categorii: juniori şi seniori, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziția „Patrimoniul Mondial UNESCO din România” la Córdoba

Email Imprimare PDF

01_patrimonio_de_la_unesco_en_rumaniaExpoziția Patrimoniul Mondial UNESCO din România, realizată de fotograful Florin Andreescu, va fi deschisă în perioada 31 octombrie -1 decembrie 2019, la sediul Primăriei din Córdoba. Evenimentul este organizat de reprezentanța Institutului Cultural Român de la Madrid în parteneriat cu Primăria orașului Córdobași cu sprijinul Asociación hispano rumana de Córdoba TRAIAN. Vernisajul va avea loc pe 31 octombrie, de la ora 12.30, în prezența doamnei Blanca Torrent Cruz, delegatul pentru cultură și patrimoniu istoric al Primăriei orașului Córdoba, și a directorului Institutului Cultural Român de la Madrid, doamna Maria Floarea Pop.Patrimoniul Mondial UNESCO din România este un proiect fotografic al artistului Florin Andreescu, care pune în valoare frumusețea patrimoniului cultural românesc și este inspirat din nenumăratele călătorii pe care autorul le-a făcut în România, unde a fotografiat obiective mai mult sau mai puțin cunoscute. Publicul va avea ocazia să reflecteze asupra prezentului, dar și asupra trecutului siturilor culturale românești (Maramureș, Delta Dunării, Sighișoara sau mănăstirile din Nordul Moldovei) și să descopere valorile cultural identitare românești surprinse și încadrate atât de spectaculos de ochiul profesionist al lui Florin Andreescu.

Citeşte mai mult...
 

Bogdan Aurescu, aviz pozitiv pentru Ministerul de Externe. A promis reformă radicală în MAE, depolitizarea ambasadelor și consulatelor plus dosare delicate cu Ucraina și Ungaria. DRP în subordinea Primului ministru

Email Imprimare PDF

01_bogdan_aurescu_2Bogdan Aurescu, ministru propus pentru portofoliul Afacerilor Externe, a primit miercuri, 30 octombrie, aviz pozitiv cu o largă majoritate în comisiile reunite ale Parlamentului. Aurescu a promis reformă radicală în minister, depolitizarea misiunilor diplomatice (ambasade și consulate), precum și păstrarea liniilor tradiționale de politică externă ale României, transmite www.g4media.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto: Ungaria s-a opus unei declaraţii comune a membrilor NATO privind Ucraina

Email Imprimare PDF

01_peter_szijartoUngaria s-a opus adoptării unei declaraţii comune a ambasadorilor statelor membre ale NATO cu privire la Ucraina întrucât documentul nu obliga această ţară să reintroducă drepturile de care fusese privată minoritatea maghiară, a anunţat miercuri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, în cadrul Forumului Eurasia de la Budapesta, transmite MTI, citat de Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ADEC continuă să înlocuiască statul român în instanță: Primar UDMR din Zagon (județul Covasna), obligat de instanță să îndepărteze drapelul Ungariei arborat în primărie

Email Imprimare PDF

01_iosif_kisTribunalul București a admis marți, 15 octombrie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului UDMR din Zagon și l-a obligat pe acesta să îndepărteze drapelul Ungariei arborat în incinta primăriei, transmite Dan Tanasă pe www.dantanasa.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 8