Eveniment al Sectorului 1: „Festivalul Bucovinei”. De Centenar, inima Bucovinei reunite bate la București, în inima Țării Mamă!

Email Imprimare PDF

18_sect_1_ro_marePrimăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural al Sectorului 1, organizează, în perioada 23-25 noiembrie 2018, în Piața George Enescu, un eveniment dedicat Centenarului Unirii Bucovinei cu Patria Mamă, precum și românilor din nordul Bucovinei, un eveniment de suflet și simțire românească, un eveniment dedicat legăturii indestructibile a românilor din nordul Bucovinei cu Țara Mamă, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Marea Britanie, o prioritate pentru MRP

Email Imprimare PDF

Comunitatea de români din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord este una dintre prioritățile Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, mai ales în context Brexit. În acest sens, MRP informează toți românii despre agrearea de către negociatorii Uniunii Europene și ai Marii Britanii a formei finale a textului Acordului de retragere, care urmează a fi analizat și aprobat de către Parlamentul European și ratificat de către Parlamentul Marii Britanii, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Republica Moldova și România au stabilit parteneriate strategice de colaborare pe segmentul social-economic

Email Imprimare PDF

18_chiril_gaburici„Vreau să mulțumesc statului român pentru suport și prietenie. România este cel mai apropiat partener al Republicii Moldova şi un susținător ferm al parcursului nostru european, cu o relație de colaborare care trece dincolo de cuvinte și declarații". Afirmația a fost făcută astăzi de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la semnarea Protocolului Comisiei interguvernamentale moldo-române de colaborare economică, sesiunea a XI-a, care s- a desfășurat în perioada 14-15 noiembrie curent, la Chișinău, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Oamenii de afaceri din cele două state românești au făcut schimb de idei şi practici în cadrul unei mese rotunde

Email Imprimare PDF

18_oameni_de_afaceri_cele_doua_state_roMinistrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a participat ieri, 15 noiembrie, la Masa Rotundă ˮOportunități de cooperare economică și investițională în Republica Moldova și România", organizată în cadrul Sesiunii a XI-a a Comisiei interguvernamentale româno-române pentru colaborare economică, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Natalia Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni a participat la Conferința Științifică Internațională „Ideea unității naționale, libertatea de conștiință și principiile societății democratice”

Email Imprimare PDF

18_intotero_conferinta_stiintificaMinistrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a participat astăzi, 15 noiembrie 2018, la Conferința Științifică Internațională „Ideea unității naționale, libertatea de conștiință și principiile societății democratice" organizată de Asociația pentru promovarea și apărarea libertății religioase în colaborare cu Comisia juridică, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, la Palatul Parlamentului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Regizorul Eduard Petru Jighirgiu: „Este foamete de aşa ceva în afara graniţelor ţării, oamenii aşteaptă să vină artişti din România să le dea o frântură din ceea ce înseamnă patrimoniu cultural românesc…”

Email Imprimare PDF

18_eduard_jighirgiuTeatrul Excelsior din Bucureşti a prezentat zilele trecute (n.r. 5-7 noiembrie ) pentru copiii români din patru şcoli din Ungaria spectacolul „Prâslea cel voinic şi merele de aur", după Petre Ispirescu, dramatizarea şi regia aparţinând lui Eduard Petru Jighirgiu. Nemuritorul basm despre Prâslea cel voinic a fost publicat de Petre Ispirescu în anul 1862, în revista „Ţăranul român". Caravana de teatru pentru copiii români din Ungaria a fost organizată şi finanţată de Institutul Cultural Român din Bucureşti, la care a contribuit şi Autoguvernarea Românească din Bichiş.

Citeşte mai mult...
 

Anunțul făcut de MAE referitor la modul în care vor fi afectați românii de ieșirea Marii Britanii din UE

Email Imprimare PDF

18_uk_borderMinisterul Afacerilor Externe salută agrearea de către negociatorii Uniunii Europene și ai Marii Britanii a formei finale a textului Acordului de retragere. Acest acord marchează un moment semnificativ în procesul de negociere și deschide calea spre definirea unei relații viitoare cât mai apropiate și întărite a Uniunii Europene cu Marea Britanie, acesta fiind un obiectiv strategic al României, având în vedere Parteneriatul Strategic bilateral, cooperarea strânsă în materie de securitate, a cărei menținere este esențială în contextul evoluțiilor în vecinătatea estică, unde România și Marea Britanie împărtășesc obiective comune, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Marea Neagră – un lac geopolitic al lebedelor albe și negre?” – masă rotundă internațională la Constanța cu participarea experților din Cernăuți

Email Imprimare PDF

18_masa_rotunda_internationala_constantaLa Constanța, în data de 17 noiembrie, va avea loc masa rotundă internațională pe teme geopolitice cu titlul „Marea Neagră – un lac geopolitic al lebedelor? Lebede albe și negre la linia orizontului", eveniment la care participă experți politici, analiști, directori de centre de studii, diplomați, oameni politici din România, Turcia și Ucraina. La eveniment vor participa cu comunicări și experți politici români din orașul Cernăuți, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România a co-prezidat reuniunea comună a Consiliului Economic şi Social şi a Comisiei pentru Consolidarea Păcii

Email Imprimare PDF

18_jingaReprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission - PBC), a co-prezidat marţi reuniunea comună de la New York a Consiliului Economic şi Social (ECOSOC) şi a PBC. Evenimentul a fost dedicat conexiunilor dintre schimbările climatice şi consolidarea şi permanentizarea păcii în Sahel, informează misiunea permanentă a României la Naţiunile Unite, într-un comunicat trimis AGERPRES, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Soprana Angela Gheorghiu va primi premiul ”Puccini”, acordat artiştilor care au avut interpretări memorabile ale capodoperelor compozitorului italian

Email Imprimare PDF

18_soprana_angela_gheorghiuSoprana Angela Gheorghiu va primi, pe 14 decembrie, în Italia, premiul "Puccini", distincţie acordată anual unor artişti care au avut interpretări memorabile ale capodoperelor compozitorului italian Giacomo Puccini. Premiul este acordat din partea preşedintelui Fundaţiei Festivalului "Puccini", Alberto Veronesi, şi a primarului din Viareggio, Giorgio Del Ghingaro, anunţă reprezentanţii sopranei Angela Gheorghiu, citați de Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziția Arhitectura Centenarului la Galeria ICR Viena

Email Imprimare PDF

18_jahre_architekturPrimăria Capitalei, prin Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Viena, organizează vineri, 16 noiembrie 2018, ora 19:00 vernisajul expoziției Arhitectura Centenarului, la Galeria Institutului Cultural Român de la Viena., transmite un comunicat de presă al ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

CEC Bank lanseaza Creditul RO-Patriot CENTENAR

Email Imprimare PDF

18_cec_bankCEC Bank lanseaza Creditul RO-Patriot CENTENAR, destinat romanilor din strainatate care doresc sa se intoarca in tara pentru a demara un proiect de afaceri si a sustine, astfel, economia Romaniei. , transmite Mediafax, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Români nu vă uitați Istoria:15 Noiembrie 1987 – revolta anticomunistă de la Brașov

Email Imprimare PDF

19_15_noiembrie_brasov„Jos Ceaușescu! Jos Dictatura!" S-au auzit pentru prima dată, în urmă cu 31 de ani, în Brașov. Revolta de la Brașov, din 15 Noiembrie 1987, a fost un eveniment politic major față de politicile duse de regimul Ceaușescu, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Membrii PE au criticat Republica Moldova pentru regresul în privinţa strandardelor democratice şi a statului de drept

Email Imprimare PDF

19_memrii_peParlamentul European a adoptat două rezoluţii referitoare la Georgia şi la Republica Moldova prin care face o evaluare a implementării acordurilor de asociere cu cele două state, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tarifele la roaming între Republica Moldova și Țara-Mamă vor fi eliminate. Acordul va fi semnat în cadrul ședinței comune a Guvernelor de la București și Chișinău

Email Imprimare PDF

19_roamingCetățenii R. Moldova și cei ai României nu vor mai fi nevoiți să plătească tarife de roaming atunci când vor vorbi la telefon. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Pavel Filip, în cadrul ședinței Guvernului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MRP: rezultate evaluare proiecte noiembrie

Email Imprimare PDF

19_mprpMinisterul pentru Românii de Pretutindeni anunță rezultatele sesiunii de evaluare a Comisiei din luna noiembrie 2018, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment IEH: 120 de etnici români din Valea Timocului (Serbia) în excursie în Țara Mamă

Email Imprimare PDF

19_eveniment_ieh_valea_timocului120 de copii, lideri de opinie ai românilor/vlahilor din Timoc, reprezentanți ai mediului asociativ și ai mai multor categorii socio-profesionale vor veni pentru două zile în România, regiunea Olteniei, într-o excursie tematică, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

PROGRAMUL de 1 DECEMBRIE 2018, la Alba Iulia, de Centenarul MARII UNIRI: Ceremonial militar, inagurarea Podului și Monumentului Unirii, concerte și cântece patriotice

Email Imprimare PDF

19_1_dec_alba_iuliaProgramul Zilei Naționale a României – 1 Decembrie 2018, de Centenarul Marii Uniri, la Alba Iulia, cuprinde o paradă militară spectaculoasă, concerte de muzică populară și cântece patriotice, tradiționala masă populară oferită de autorități și nelipsitele focuri de artificii, transmite Ziarul Unirea, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment IEH: Conferința dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, la Jula în Ungaria

Email Imprimare PDF

19_eveniment_ieh_julaInstitutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Centrul pentru Politici Locale din Alba Iulia şi publicația „Foaia Românească" din Ungaria, organizează conferința ,,Contribuția românilor din Ungaria la Marea Unire și Rolul Armatei Române în eliberarea Budapestei de trupele bolșevice". Conferinţa se va desfăşura în data de 17 noiembrie 2018 la Hunguest Hotel Erkel, Jula- Ungaria, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

140 de ani de la revenirea Dobrogei la Țara Mamă. Mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis

Email Imprimare PDF

19_ziua_dobrogeiPreședintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 14 noiembrie a.c., un mesaj cu prilejul zilei Dobrogei și al sărbătoririi a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Senatorul Viorel Badea introduce un nou concept al obținerii cetățeniei române – recuperarea

Email Imprimare PDF

19_viorel_badeaSecretarul Comisiei pentru comunitățile de români din afara țării, senatorul Viorel Badea, introduce un nou concept al obținerii cetățeniei române: recuperarea.Este vorba despre o nouă procedură, o măsură de reparație morală față de persoanele care au părăsit țara în perioada comunistă și care au fost obligate să renunțe la cetățenia română, ca urmare a presiunilor și abuzurilor regimului, scrie www.timpromanesc.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anul Centenar: „100 de arbori pentru 100 de ani”, plantați pe ambele maluri ale Prutului

Email Imprimare PDF

19_arbori_pentru_100La începutul acestei săptămâni, în satul Moara Domnească din raionul Glodeni au fost plantați 100 de tei și stejari pentru a marca aniversarea Centenarului Marii Uniri de la 1918, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Drapelul Marii Uniri a ajuns de la Alba Iulia la românii din Patrica, parohia Sf. Ignatie Teoforul din provincia Frosinone

Email Imprimare PDF

19_drapelul_marii_uniri_patricaDuminica 11 noiembrie Drapelul marii uniri a ajuns de la Alba Iulia la Patrica parohia Sf. Ignatie Teoforul din provincia Frosinone . Drapelul a fost inmanat Preotului Vasile Chiriac Paroh de catre Presedintele asociatiei RAPSODIA din Ferentino Stoleriu Gheorghe insotit de mesajul sa fim uniti sa fim mai buni sa fim romani, transmite Romanian Global News citând o corespondență din Italia.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Viena invitați la conferinţa „Preoţi români în vreme de război“

Email Imprimare PDF

19_preoti_romani_in_vreme_de_razboAsociaţia „Mihai Eminescu" organizează marţi, 4 decembrie, de la ora 18.00, la cintematograful Urania, (Uraniastraße 1, 1010 Viena) conferinţa „Preoţi români în vreme de război" cu participarea părintelui profesor Constatin Necula, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Bani din România pentru Basarabia

Email Imprimare PDF

20_ro_mdVicepremierul pentru Integrare Europeană de la Chișinău, Iurie Leancă, susține că, până la finele acestei luni, va fi cunoscută data exactă a ședinței comune a guvernelor conduse de Viorica Dăncilă și Pavel Filip, care ar urma să aibă loc până la finele anului curent, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Prima aventură a unui român care traversează cele două Americi pe bicicletă. Peste 34.000 de km pedalați și traversarea tuturor teritoriilor continentale ale celor două Americi

Email Imprimare PDF

20_radu_diaconescuPoate una dintre cele mai urmărite călătorii din ultima perioadă, cu zeci de mii de urmăritori în timp real, o expediție ce a durat aproximativ trei ani, o călătorie prin Radu Păltineanu duce la bun sfârșit planul de a uni cele două extreme ale Americilor pe bicicletă pe data de 22 octombrie.

Citeşte mai mult...
 

Agenţia de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare a României (RoAid) a oferit circa 21 de mii de dolari pentru procurarea echipamentului medical destinat Republicii Moldova

Email Imprimare PDF

20_ro_aidAgenţia de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare a României (RoAid) şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA) vor procura echipament medical performant pentru prevenirea cancerului de col uterin în Republica Moldova. Echipamentul urmează să fie livrat la începutul anului 2019, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

EUobserver: Dreapta radicală din Ungaria colaborează cu serviciile secrete rusești

Email Imprimare PDF

20_dreapta_radicala_din_ungariaOrganizațiile maghiare de extrema dreapta desfășoară contra cost campanii agresive împotriva NATO și UE și alimentează conflictul interetnic din vestul Ucrainei, scrie Euobserver, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Reacția PROMPTĂ a europarlamentarului Andi Cristea, după ce în unele mijloace media de la Chișinău s-a vehiculat că va fi anulat regimul liberalizat de vize: „Nu faceți campanie pe seama UE”

Email Imprimare PDF

20_andi_cristeaEuroparlamentarul român, Andi Cristea, îi îndeamnă pe unii politicieni de la Chișinău „să nu se joace cu teme importante legate de interesul național" al R. Moldova. Acest îndemn vine după ce în unele mijloace mass-media au apărut informații precum că Parlamentul European urmează să adopte o rezoluție care prevede anularea regimului liberalizat de vize pentru Republica Moldova, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziţia „Românii din jurul României. Chipuri de români din Basarabia, Bucovina și Maramureșul istoric”, vernisată la ICR

Email Imprimare PDF

20_chipuri_de_romaniInstitutul Cultural Român, în parteneriat cu Institutul „Frații Golescu", vernisează joi, 15 noiembrie 2018, de la ora 18:00, în Sala Mare a ICR (Aleea Alexandru, nr.38), expoziţia de fotografie „Românii din jurul României. Chipuri de români din Basarabia, Bucovina și Maramureșul istoric".

Citeşte mai mult...
 

Asociația Neamunit a cerut autorităților din Alba-Iulia să oprească defilarea gărzilor îmbrăcate în uniforma austriacă de epocă: „Sunt reprezentări ale unei armate de OCUPAȚIE”

Email Imprimare PDF

20_garzile_imbracate_in_uniforma_austriacaAsociația Neamunit a trimis adrese către Primăria Alba Iulia, Prefectura județului Alba, Consiliului local Alba Iulia, Consiliul județean Alba și Ministerul Culturii și Identității Naționale, prin care se cere interzicerea defilării soldaților îmbrăcați în uniforme austriece de pe vremea în care Ardealul era sub ocupație austriacă, transmite www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Apel către crihăneni pentru Muzeul de Arheologie, Istorie și Etnografie al Satului din Crihana Veche

Email Imprimare PDF

20_crihana_vecheDACĂ AI UN LUCRU VECHI ÎN GOSPODĂRIE, NU-L ARUNCA! EL ARE VALOARE PENTRU ISTORIA NOASTRĂ. FĂ-I LOC LA MUZEUL DE ARHEOLOGIE, ISTORIE ȘI ETNOGRAFIE AL SATULUI!, scrie Vlad Cubreacov pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

CONGRESUL ROMÂNILOR DIN SERBIA: autoritățile sârbe trebuie să ia în considerare în regim de urgență demersurile comune ale organizațiilor românilor/vlahilor din Timoc

Email Imprimare PDF

21_cngresul_romanilor_din_serbiaCongresul Românilor din Serbia salută și susține "Memoriul de la Kucevo: Drepturi pentru Românii din Serbia de Răsărit", asumat de mai multe asociații din Timoc, precizând că mare parte din ce se susține în Memoriu, este cuprins și în declarația Congresului dată în 2016.Congresul consideră că autoritățile sârbe trebuie să ia în considerare în regim de urgență demersurile comune ale organizațiilor românilor/vlahilor din Timoc, ca și condiție pentru alinierea Serbiei la statele democratice și pentru integrarea Serbiei în Uniunea Europeană, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România, cea mai mare piață pentru produsele din Republica Moldova

Email Imprimare PDF

21_tiruriRepublica Moldova a exportat, în primele zece luni ale anului 2018, mărfuri în sumă de 1,960 de miliarde de dolari, cu 18,7% mai mult decât în lunile ianuarie - septembrie 2017, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Constantin Codreanu: "România poate sesiza Comisia de la Veneţia şi depune plângere la CEDO în cazul Smicală din Finlanda"

Email Imprimare PDF

21_smicala_finlandaDeputatul Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaților, readuce în atenţia instituţiilor statului român cazul Smicală printr-o interpelare adresată ministrului Afacerilor Externe, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Emisiunea Radio Iași ”Weekend cu prieteni” dedicată proiectului IEH ”Cheia spre țară”, proiect destinat copiilor de etnie română din Basarabia istorică, Ucraina

Email Imprimare PDF

21_ieh_cheia_spre_tara"Cheia spre Țară" este titlul unui proiect al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni și a cărui menire este direct legată de ființarea comunității istorice românești din Basarabia istorică, astăzi, Ucraina, transmite Radio Iași, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

S-a încheiat cea de-a opta etapă a proiectului „Descoperă și Cunoaște România”, ediția Centenar

Email Imprimare PDF

21_jud_olt_descopera_roÎn perioada 9 – 11 noiembrie a.c., Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a desfășurat în an Centenar a opta etapă a proiectului „Descoperă și Cunoaște România" în județele Olt și Dâmbovița, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mascații români, cot la cot pe același „front” cu ofițerii de la Fulger din Basarabia

Email Imprimare PDF

21_mascatii_ofiterii_fulgerÎn perioada 5-10 noiembrie 2018, 5 angajați ai Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean Iași, au participat la Cursul practic antitero, desfășurat în cadrul Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială ,,FULGER" din Republica Moldova, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Cernăuți a avut loc Olimpiada orășenească la limba și literatura română (VIDEO)

Email Imprimare PDF

21_cernauti_olimpiada_oraseneascaDuminică, 11 noiembrie 2018, la Cernăuți s-a desfășurat etapa a doua a Olimpiadei orășenești la limba și literatura română. Anul acesta la Olimpiadă au participat 27 de elevi din clasele a șaptea, a opta, a noua, a zecea și a unsprezecea din cele patru școli cu predarea în limba română din orașul Cernăuți, informează Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Brexit fără acord. Ministrul Imigrației: „Cetățenii UE care vin după martie 2019 nu mai au drept de muncă”

Email Imprimare PDF

21_brexit_uePotrivit ministrului Imigrației din Marea Britanie, Caroline Nokes, în cazul unui Brexit fără acord, cetățenii UE care sosesc după 31 martie 2019 nu vor mai avea drept de muncă în Regatul Unit. Ea le-a spus parlamentarilor că firmele vor trebui să verifice eligibilitatea acestora, însă nu se știe încă cum va fi posibil acest lucru, transmite www.ziarulromanesc.net, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sărbătoarea Portului Popular Românesc în parohia din localitatea Pescara

Email Imprimare PDF

21_copii_parohia_ort_romanaCu binecuvântarea Prea Sfințitului Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Parohia Ortodoxă Română Sfântul și Dreptul Simeon și Sfânta Prorociță Ana din localitatea Pescara, a organizat duminică 11 Noiembrie 2018, Sărbătoarea Portului Popular Românesc, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

"Sărbătoarea Subcarpați" revine la Londra sâmbătă, 17 Noiembrie

Email Imprimare PDF

21_subcarpati_londraSărbătoarea Subcarpați,concertul prin care trupa își sărbătorește aniversarea, pregătită pentru 1 Decembrie în Țară, vine mai repede la Londra, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Seară culturală la Torino - ARMONII DE TOAMNĂ - Grupul Nepsis Torino 2. Academicianul Nicolae Dabija prezent la eveniment

Email Imprimare PDF

21_seara_culturala_la_torinoÎn ziua de 11 Noiembrie 2018, grupul Nepsis, al Parohiei Înălțarea Sfintei Cruci Torino 2, a participat la festivalul "ARMONII DE TOAMNĂ", organizat în contexul Anului Centenar al Marii Uniri, de Biblioteca românească "Grigore Vieru", împreună cu Asociația Socio - Culturală Fratia și de grupul Pro-Art, la teatru Valdocco din Torino, scrie Bianca Parascheva Lazăr, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Retorica oficialilor de la Budapesta și drepturile românilor și ungurilor din Ucraina discutate de ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó

Email Imprimare PDF

22_peter_szjarto_melescanuMinistrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut astăzi, 9 noiembrie 2018, la București, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó.Cu această ocazie, a fost trecut în revistă stadiul actual al relațiilor bilaterale cu accent pe cooperarea economică, pe creșterea și diversificarea schimburilor comerciale reciproce și pe dialogul bilateral sectorial, în baza proiectelor în curs de derulare în domenii precum energia și infrastructura, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Dulgheru: ALO, DREAPTA, TREZEȘTE-TE! LUPII AU INTRAT IN ȚARC

Email Imprimare PDF

22_valeriu_dulgheru„Socialiștii" lui Dodon și „democrații" lui Plahotniuc se află în plină campanie electorală de ceva timp, iar dreapta se scarpină la ceafă. Democrații lansează „proiect după proiect": „drumuri pentru Moldova"(construite pe bani publici iar laurii electorali îi culeg democrații); proiectul „Prima casă", de care vor beneficia în mare parte tot apropiații PD-ului. Iar deunăzi în genere Plahotniuc ne-a fericit cu un nou „megaproiect de țară" – „a patra cale de dezvoltare", scrie Valeriu Dulgheru preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru:“Cine nu a avut răbdare cu Băsescu până la 14 noiembrie?”

Email Imprimare PDF

13_n_negruO nouă pată pe toga pătată bine a justiției noastre. De parcă ea și-a pus scopul să demonstreze că se poate și mai rău (și mai murdar). De data aceasta, însă, luptătorii pentru drepturile omului, cavalerii statului de drept și alți băgători de seamă, opoziția parlamentară și extraparlamentară, ambasadorii statelor UE și non-UE vor tăcea, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eurodeputatul Siegfried Mureşan.: „Guvernul de la Chişinău este un obstacol în calea apropierii UE de cetăţenii Republicii Moldova”

Email Imprimare PDF

Actualul guvern de la Chişinău este un obstacol în calea apropierii Uniunii Europene de cetăţenii Republicii Moldova, afirmă purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European (PPE), eurodeputatul român Siegfried Mureşan.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul român al Apărării: Acţiunile Federaţiei Ruse continuă să fie agresive. Noi suntem pregătiţi

Email Imprimare PDF

22_mihai_fiforMinistrul Apărării, Mihai Fifor, susţine că acţiunile Federaţiei Ruse continuă să fie agresive, dar militarii sunt pregătiţi pentru orice fel de provocare, asigurând securitatea în flancul estic al NATO, dar şi în regiunea Mării Negre. Până în luna decembrie, misiunile de poliţie aeriană sunt desfăşurate împreună cu militari canadieni, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Solidaritate românească: “Caravana Dăruirii III” Proiect social al Protopopiatului Emilia Romagna I

Email Imprimare PDF

22_caravana_daruirii_IIIÎn data de 9 noiembrie, de la Reggio Emilia, a plecat cel de-al treilea transport umanitar al anului 2018, destinat copiilor în dificultate materială din Episcopia Hușilor și a Episcopiei Basarabiei de Sud. Cantitatea colectată din Protopopiatul Emilia Romagna I a fost de peste 20.000kg. Transportul conține: 4500kg. de alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, 23 de paturi pentru spital, aparatură electronică, rechizite școlare, calculatoare și o importantă suma de bani necesară transportului și achiziționării produselor în R. Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Cernăuți s-a desfășurat masa rotundă „Conflicte lingvistice: identificare, analizare, dezamorsare”

Email Imprimare PDF

22_conflicte_lingvisticeMoldova Institut Leipzig (Germania) în parteneriat cu Centrul Media BucPress (Ucraina) a organizat la Universitatea Națională din Cernăuți masa rotundă „Regiunea Cernăuți, o regiune cu diversitate lingvistică", eveniment care s-a înscris în cadrul proiectului „Conflicte lingvistice: identificare, analizare, dezamorsare", transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concert „La Familia” pentru românii din Dublin, pe 1 Decembrie de Ziua Națională

Email Imprimare PDF

22_la_familia_dublinTrupa „La Familia" va susține un concert în Dublin, la ALSAA Sports Centre, sâmbătă 1 decembrie 2018, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conferința "Constantin I. Karadja: Un salvator al evreilor în timpul Holocaustului. O contribuție româno-suedeză" la Stockholm

Email Imprimare PDF

22_constantin_caradjaÎn seria evenimentelor dedicate celebrării Centenarului Marii Uniri, la 13 noiembrie 2018, va avea loc la Stockholm, conferinţa „Constantin I. Karadja: A Rescuer of Jews during the Holocaust. A Swedish-Romanian Contribution" și vernisajul expoziției foto-documentare: „Diplomaţia românească şi chestiunea evreiască. Documente diplomatice (1938-1945)", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul Ion Jinga: “Dialogul reprezintă un instrument esenţial în domeniul dezarmării şi securităţii internaţionale”

Email Imprimare PDF

22_ambasadorul_ion_jingaEvoluţiile în domeniul dezarmării şi securităţii internaţionale depind de voinţa ţărilor membre, iar dialogul reprezintă un instrument esenţial pentru realizarea obiectivelor comune, a declarat Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, la încheierea lucrărilor sesiunii plenare a Comisiei ONU pentru Dezarmare şi Securitate Internaţională (Comisia I) pe care a prezidat-o în perioada 4 octombrie - 8 noiembrie la New York., transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ASTRA si Institutul Național al Patrimoniului stralucesc la Leipzig!

Email Imprimare PDF

22_leipzig_astraPrezența României la Salonul Internațional de Patrimoniu de la Leipzig-Denkmal- a avut anul acesta ecouri de excepție. INP și Muzeul ASTRA au expus cele mai valoroase demersuri de prezervare și de punere în valoare a patrimoniului natural și construit din țară. De asemenea, Muzeul ASTRA a realizat o expoziție de obiecte etnografice pe tematica restaurarii obiectelor și monumentelor din lemn, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Transylvanian Concert în Portugalia - De la Enescu la jazz, de la doină la blues

Email Imprimare PDF

22_lucian_ban_mat_maneriCu ocazia celebrării în 2018 a Centenarului Marii Uniri, ICR Lisabona susține turneul Transylvanian Concert - de la Enescu la jazz, de la doină la blues al muzicienilor Lucian Ban și Mat Maneri, în premieră în Portugalia. Turneul se va desfășura în perioada 16-18 noiembrie 2018 și va cuprinde o serie de 3 concerte și un workshop, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

George Simion:“Mai întâi autostrăzi şi apoi Unire? O falsă problemă”

Email Imprimare PDF

24_george_simionAutostrăzile UNIRII

De ce gândirea măruntă a celor „bine intenţionaţi" ne pune piedici şi ne opreşte să o ducem cu mult mai bine în viitor, noi ca naţiune şi fiecare ca persoană. Şi de ce Unirea cu Basarabia este soluţia deopotrivă intrinsecă şi extrinsecă pentru propăşirea României, scrie George Simion pe blogul său, pe www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dan Dungaciu: „Identitatea va reconfigura spațiul politic din zona euro-atlantică și nu numai. Să ignori chestiunea identitară în România, în acest moment, mi se pare o iresponsabilitate”

Email Imprimare PDF

24_dungaciuLipsa unor dezbateri serioase în ceea ce privește soarta românilor din Ucraina în contextul crizei bisericești m-a determinat să iau legătura cu profesorul Dan Dungaciu pentru a încerca să vedem ce (mai) poate fi făcut pentru această comunitate, și-așa oropsită, se arată într-un interviu pe www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Fostul Președinte Traian Băsescu rămâne fără cetățenia Republicii Moldova. Cine sunt cei 5 magistrați care au schimbat sentința peste 4 ore? Reacții!

Email Imprimare PDF

24_csjDoi dintre judecătorii care au pronunțat controversata decizie în cazul cetățeniei lui Traian Băsescu sunt din lista celor 7 demisionari care pleacă din sistem supărați că li se vor tăia salariile. Un altul poartă eticheta de cel mai bogat magistrat de la CSJ, la capitolul terenuri și imobile. Despre un alt judecător din complet, presa scrie că ar fi fost cercetat penal într-un dosar de corupție, iar ultimul este cumnat cu un membru al CSM, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Generația care nu mai ştie româneşte: ruptura definitivă dintre bunici şi nepoţii crescuţi peste hotare

Email Imprimare PDF

24_generatiiÎn încercarea disperată de a nu avea problemele lor de adaptare şi de a nu-şi vedea copiii stigmatizaţi, românii plecaţi în străinătate își încurajează copiii să înveţe limba ţării care i-a oferit un trai mai bun. Prietenii, relaţiile, şcoala, toate sunt acolo, departe de ţară şi de tot ce e româneşte. Aşa se nasc situaţii în care bunicii rămaşi acasă nu mai pot comunica cu nepoţii lor, scrie www.gazetaromaneasca.com, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Guvernatorul statului american Kansas felicită România într-o proclamaţie cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Email Imprimare PDF

24_guvernatorul_statului_american_kansasGuvernatorul statului Kansas, Jeff Colyer, a emis o proclamaţie de felicitare a României cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, Uniri, potrivit unui comunicat difuzat miercuri de Ambasada României în SUA, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

IEH și Consiliul Judeţean Dolj: Un Acord pentru evenimente cu comunitățile istorice românești

Email Imprimare PDF

24_ieh_doljConsiliul Judeţean Dolj şi Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituție subordonată Ministerului pentru Românii de Pretutindeni au semnat un Acord de asociere, în vederea organizării de activităţi, evenimente culturale, educaţionale şi derularea de programe stabilite de comun acord, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România a deschis un Consulat General la Edinburgh

Email Imprimare PDF

24_maeMinisterul Afacerilor Externe informează că, începând de miercuri, Consulatul General al României la Edinburgh a fost deschis cetăţenilor români solicitanţi de servicii consulare, precizează un comunicat al MAE transmis AGERPRES, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

S-au redeschis cursurile de limbă, cultură și civilizație română la Universitatea din Udine

Email Imprimare PDF

24_universitat_dal_friulConsulatul General al României la Trieste anunță că, în baza demersurilor susținute, realizate în ultimii patru ani, Guvernul României a aprobat, prin intermediul Institutului Limbii Române, finanțarea postului de lector pentru cursurile de limbă, literatură, cultură și civilizație română la prestigioasa Universitate din Udine, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni anunță deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor pentru anul 2019

Email Imprimare PDF

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni anunță închiderea sesiunii de depunere a cererilor de finanțare privind proiectele derulate în anul 2018, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România a donat Republicii Moldova aproape 200 de microbuze ȘCOLARE: Două dintre ele transportă elevii la singurul liceu cu predare în limba română de la Comrat

Email Imprimare PDF

25_r_autobuze_rmÎn ultimii patru ani, România a donat R. Moldova 196 de microbuze școlare, care au fost repartizate instituțiilor de învățământ din întreaga republică, transmite Ziarul National, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministerele de Externe de la București și Chișinău vor semna un Memorandum. Îi vizează pe cei cu cetățenie dublă

Email Imprimare PDF

25_maeieLa MAEIE de la Chișinău a avut loc o nouă rundă a consultărilor consulare moldo-române la nivelul şefilor serviciilor consulare din cadrul ministerelor afacerilor externe ale celor două state. De asemenea, a fost examinată oportunitatea semnării unui Memorandum de Înţelegere privind cooperarea în domeniul asistenţei şi protecţiei consulare pentru persoanele cu dublă cetăţenie, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Constantin Codreanu: “Vasile Stroescu merita să aibă sute de statui în fața instituțiilor din toată țara pe care le-a ctitorit și susținut financiar atunci când erau amenințate cu dispariția”

Email Imprimare PDF

25_vasile_stroescuDeputatul Constantin Codreanu a avut o intervenție referitoare miercuri, 7 noiembrie 2018, de la tribuna Camerei Deputaților referitoare la necesitatea ridicării în București, în Alba Iulia și în alte localități, a unor monumente de for public ale lui Vasile Stroescu, mare patriot și filantrop român din Basarabia, artizan al Unirii de la 1918 și primul președinte al Parlamentului României Mari.

Citeşte mai mult...
 

Regizorul și actorul Petru Hadârcă a fost decorat de preşedintele României Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Cultural”

Email Imprimare PDF

25_petru_hadarcaPotrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale de la București, şeful statului român a conferit Ordinul „Meritul Cultural" în grad de Comandor, categoria F „Promovarea culturii", actorului şi regizorului Petru Hadârcă, în semn de „apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea culturii, pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute în întreaga sa carieră actoricească, pe scenă şi pe ecran, pentru implicarea activă în organizarea unor evenimente culturale de înaltă ţinută", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Rezultatele preliminarii la ALEGERILE PENTRU CONSILIUL NAŢIONAL al Minorității Române din Serbia

Email Imprimare PDF


Prezentăm mai jos rezultatele preliminarii la ALEGERILE PENTRU CONSILIUL NAŢIONAL al Minorității Române din Serbia cu sediul în Voivodina transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Apşa de Jos vor avea grădiniţă românească

Email Imprimare PDF

25_romani_apsa_de_josUna din cele mai mari localități românești din Tanscarpatia, Apșa de Jos, cu o populație de circa 9 mii de persoane, cu gospodării mândre și chivernisite, de trezesc invidia celor, ce trec pe aici, la capitolul infrastructură înregistrează unele deficiențe: are stadion, are drumuri asfaltate, o mândrețe de școală medie, biserici cu tradiții, iluminare stradală, camere de supraveghere pe străzile principale, dar nu are cămine culturale și așezăminte preşcolare, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

"Unirea Dobrogei cu România" şi “Bucureştiul sub ocupaţie” - in acest weekend la TVR

Email Imprimare PDF

25_100_romaniaTVR Internațional prezintă sâmbăta aceasta (de la ora 19.00 la TVRi şi de la ora 21.00 la TVR MOLDOVA) documentarul Unirea Dobrogei cu România, al treilea episod din seria Unirile Românilor, transmite TVR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Statul Delaware aduce un omagiu României cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Unire

Email Imprimare PDF

25_delawareGuvernatorul statului Delaware, John Carney, împreună cu viceguvernatoarea Bethany Hall-Long, a emis o proclamaţie prin care se aduce un omagiu României cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, potrivit unui comunicat difuzat vineri de Ambasada României în SUA, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A fost oficiată o slujbă de pomenire pentru eroii români din Cimitirul Dülmen

Email Imprimare PDF

25_slujba_de_pomenireComunitatea românească din Münster s-a rugat sâmbătă pentru eroii neamului înmormântați în Cimitirul Memorial – Ehrenfriedhof – din Dülmen, în memoria cărora pr. paroh Dimitrie Ursache a oficiat slujba parastasului, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dialog inedit între poeți și prozatori români și turci

Email Imprimare PDF

25_tuyapInstitutul Cultural Român "Dimitrie Cantemir" de la Istanbul anunță participarea României la cea de-a 37-a ediție a Târgului Internațional de Carte TÜYAP de la Istanbul, între 10 și 12 noiembrie 2018. La fel ca în edițiile precedente, ICR Istanbul se va asocia cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, principalul organizator al standului național, în ved erea asigurării unei optime reprezentări a țării noastre. Invitații acestei ediții sunt scriitorii:Moni Stănilă, Livia Ştefan, Bogdan Munteanu, Esra Alkan, Mesut Șenol. Vor avea loc lansări de carte, lecturi publice de poezii și de literatură pentru copii, dezbateri literare, atât la sediul târgului internaționald e carte, cât și la sediul ICR Istanbul, / transmite ICR Istanbul preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Președintele Academiei Române: „Catedrala Naţională este simbolul unității noastre istorice”

Email Imprimare PDF

26_ioan_aurel_popPentru fiecare popor ortodox, construirea unei catedrale naționale a reprezentat o piatră de încercare, iar pentru observatorii externi măsura trăiniciei credinței, forța și prestigiul acelei națiuni. Acum, la un secol de la Marea Unire, la aproape un secol de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Române la rang de Patriarhie și la aproape un secol și jumătate de la recunoașterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române, construirea Catedralei Naționale încununează o întreagă lucrare a poporului român asupra lui însuși și ne așază în rând cu lumea, afirmă Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române într-un interviu pentru ziarul Lumina, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un MILION de euro de la București pentru renovarea Sălii cu Orgă din Chișinău, veche de mai bine de un secol. Spot-uri video despre șase proiecte finanțate de România în Republica Moldova

Email Imprimare PDF

26_sala_orga_chisinauSala cu Orgă din Chișinău, o clădire construită încă în anul 1901, a fost renovată cu ajutorul Guvernului României care a oferit un grant de un milion de euro în acest scop în anul 2014, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Autostrada Unirii care va ajunge până la Ungheni, aprobată în Camera Deputaților

Email Imprimare PDF

26_autostrada_uniriiCamera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind aprobarea realizării autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, numită și Autostrada Unirii, urmând ca votul final să fie dat miercuri, 7 noiembrie, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Colaborarea Republicii Moldova cu NATO în domeniul apărării, discutată la Bruxelles

Email Imprimare PDF

26_md_natoCooperarea Republicii Moldova cu Alianţa Nord-Atlantică şi asistenţa oferită de ţările aliate în contextul dezvoltării şi modernizării Armatei Naţionale au constituit principalele subiecte discutate marţi, 6 noiembrie, de ministrul Apărării Eugen Sturza cu E.S. Rose Gottemoeller, Secretarul General Adjunct al NATO, se arată într-un comunicat preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru Bogatu: Mitropolia Chișinăului declară război Patriarhiei Constantinopolului

Email Imprimare PDF

26_petru_bogatuIncredibil, dar adevărat! Înalt Prea Sfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și „al Întregii Moldove" s-a rugat lui Dumnezeu să nu-l ierte pe Patriarhul Constantinopolului Bartolomeu pentru că acordă autocefalie Bisericii Ortodoxe Ucrainene, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

George Simion (Acţiunea 2012): 1 Decembrie trebuie să fie o zi de consens naţional! Bistriţenii, aşteptaţi, cu mic, cu mare, la Alba Iulia

Email Imprimare PDF

26_george_simion_bistritaPreşedintele Acţiunii 2012, George Simion, a lansat o invitaţie către toţi bistriţenii de a participa la evenimentele dedicate sărbătoririi a 100 de ani de la înfăprtuirea Marii Uniri. De altfel, Alianţa pentru Centenar, care însumează peste 120 de organizaţii, va organiza şi deschiderea sărbătorii de la Alba Iulia, printr-un marş – Marşul Unirii – care se va desfăşura pe traseul Gară – Cetate, scrie http://rasunetul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mica Românie din Chitighaz, la TVR Internațional

Email Imprimare PDF

26_mica_romanie_chitigazAl doilea episod din seria dedicată românilor din Ungaria spune povestea localității Chitighaz, sâmbătă, 10 noiembrie, ora 14.30 și joi, 15 noiembrie, ora 21.00, pe TVR Internațional, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parteneriat între Tribunalul Iaşi şi Judecătoria Ungheni

Email Imprimare PDF

6_tribunalul_iasi_judecatoria_ungheniLa sediul Palatului de Justiţie din Iaşi, în cadrul parteneriatului dintre Tribunalul Judeţean şi Judecătoria Ungheni, din Republica Moldova, a avut loc zilele trecute cel de-al cincisprezecelea seminar de formare profesională continuă româno-mo ldovenesc cu tema „Aspecte particulare ale expertizelor psihiatrice și evaluărilor psihologice în procedurile judiciare din România și Republica Moldova", transmite Ziarul Evenimentul, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Încă 3000 de cărți pentru Centrul Cultural Românesc''Sf. Antim Ivireanul'' din Parla, Spania donate de Biblioteca Metropolitană București

Email Imprimare PDF

26_temeiuriÎn perioada 5 - 8 noiembrie 2018, Biblioteca Metropolitană București va transfera, cu titlu gratuit, Centrului Cultural Românesc ''Sf. Antim Ivireanul'' din Parla, Spania, încă 3000 de cărți, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Trei zile de sărbătoare la Centenarul Marii Uniri. Programul evenimentelor de la Alba Iulia

Email Imprimare PDF

26_alba_iuliaPrimăria Alba Iulia a făcut public un prim program al manifestărilor ce vor avea loc în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie cu ocazia Centenarului Marii Uniri, transmite www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parohia Ortodoxă Română din Praga a împlinit zece ani

Email Imprimare PDF

26_parohia_ortodoxa_romana_din_pragaArhiepiscopul Timotei al Aradului a fost prezent în perioada 3-5 noiembrie 2018 în Capitala Cehiei pentru a participa la manifestările dedicate împlinirii a zece ani de la înființarea Parohiei Ortodoxe Române din Praga, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A XIII-a ediție a Săptămânii Filmului Românesc la Budapesta

Email Imprimare PDF

26_saptamana_filmului_romanesc_budapestaÎn perioada 15 – 19 noiembrie 2018, Institutul Cultural Român Budapesta organizează, împreună cu Cinematograful de Artă „Uránia", cea de a XIII-a ediție a unuia dintre cele mai importante programe culturale ale sale, „Săptămâna filmului românesc la Budapesta". Pe parcursul a cinci zile, publicul budapestan va avea ocazia să vizioneze, în premieră în Ungaria, opt dintre cele mai recente și premiate producții ale cinematografiei românești, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dezbatere despre „Miturile fondatoare ale antisemitismului: din antichitate până în zilele noastre” la sediul ICR Tel Aviv

Email Imprimare PDF

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv va organiza o dezbatere cu participarea extraordinară a academicianului și profesorului universitar Carol Iancu și a lui Andrei Marga, la rândul său profesor universitar doctor, eveniment în cadrul căruia distinșii invitați vor face o scurtă prezentare a istoriei miturilor fondatoare ale antisemitismului. Evenimentul va avea loc la sediul ICR Tel Aviv, în data de 8 noiembrie 2018, cu începere de la orele 17:00 și va moderat de Cleopatra Lorințiu, director adjunct al ICR Tel Aviv.

Citeşte mai mult...
 

Jumătate din românii care au plecat din România în ultimii 3 ani sunt tineri de 20-34 de ani. Sunt peste 100.000 de copii cu părinți plecați în străinătate

Email Imprimare PDF

27_copii_ro_strainatateDin 2015 până în 2017 înclusiv, 621.623 de români au plecat în străinătate, potrivit Institutului Național de Statistică. Aproape jumătate dintre ei, 300.831, au fost tineri cu vârsta între 20 și 34 de ani. Dintre cei plecați 106.340 sunt copii, adolescenți și tineri cu vârste de până la 19 ani, adică 17% din totalul emigranților din această perioadă. Orașe precum Satu-Mare sau Botoșani au o populație asemănătoare, tramsmite www.edupedu.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrului Natalia-Elena Intotero s-a întâlnit cu cu organizația Imigranților din România și a vizitat Memorialul Martirilor şi Eroilor Holocaustului

Email Imprimare PDF

27_intotero_HORMinistrul pentru românii de pretutindeni s-a întâlnit duminică, 4 noiembrie a.c., cu reprezentanți ai organizației Hitachdut Olei Romania – H.O.R. (Asociația Imigranților din România) în cadrul ultimei zile a vizitei de lucru în Israel, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment spectaculos IEH: 800 de elevi și profesori români din Bugeac ajutați de Țara Mamă să vadă Cetatea Albă a lui Ștefan cel Mare și Sfânt

Email Imprimare PDF

27_eveniment_ieh_bugeacInstitutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituție subordonată Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a încheiat proiectul „Cheia spre Ţară – excursii tematice pentru tinerii români din Basarabia istorică", în perioada 27 octombrie – 4 noiembrie 2018 la Cetatea Albă din Sudul Basarabiei, Ucraina. Derularea proiectului s-a realizat în parteneriat cu Asociația Național – Culturală a Românilor din regiunea Odesa „Basarabia", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Analiza și soluționarea conflictelor lingvistice din regiunea Cernăuți – proiect implementat de BucPress cu sprijinul MAE al Germaniei

Email Imprimare PDF


Pe parcursul anului curent și până în luna aprilie a anului 2019 Centrul Media BucPress – asociație a jurnaliștilor români din Ucraina – va implementa proiectul „Conflicte lingvistice: identificare, analizare, dezamorsare", finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei prin Moldova Institut Leipzig, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cererile pentru redobândirea cetăţeniei române s-au dublat în regiunea Odesa

Email Imprimare PDF

27_pasaport_roÎn regiunea Odesa, sud-vestul Ucrainei, trăiesc peste 150 de mii de etnici români. Numărul cererilor depuse de aceştia pentru redobândirea cetăţeniei române s-a dublat după ce au fost eliminate taxele consulare, în 2017, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Aniversare de sfert de veac şi Simpozion la Institutul de Cercetări din Jula

Email Imprimare PDF

27_institutul_de_ceercetare_al_ro_din_ucrainaInstitutul de Cercetări al Românilor din Ungaria organizează cea de-a 28-a ediţie a Simpozionului ştiinţific în zilele de 10–11 noiembrie 2018. Evenimentul se va desfăşura la sediul organizaţiei, aflat în clădirea Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria Jula, str. Gh. Doja nr. 8), tramsmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Caravana teatrului românesc pentru copiii români din Ungaria și Serbia

Email Imprimare PDF

27_icr_prasleaInstitutul Cultural Român, prin Compartimentul Comunități Istorice din cadrul Direcției Generale Programe prin Reprezentanțe și în Comunitățile Istorice, organizează, în perioada 4-10 noiembrie 2018, proiectul „Caravana teatrului românesc pentru copiii români din Ungaria și Serbia", în colaborare cu „Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria" și „Comunitatea Românilor din Serbia", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul de la București delegat pentru Afaceri Europene: “România îşi propune revigorarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, care include și R. Moldova: Proiecte pentru dezvoltare economică și socială”

Email Imprimare PDF

27_victor_negrescuRomânia îşi propune revigorarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, a declarat, luni, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, la Forumul Naţional SUERD, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Actrița Ioana Pavelescu pentru prima dată la Chișinău: „În inima fiecărui român este o Basarabie”

Email Imprimare PDF

27_ioana_pavelescuA ajuns zilele trecute pentru prima dată în viață la Chișinău și a sărutat, printre lacrimi, pământul basarabean, pe care îl iubește fără să-l fi văzut vreodată, numai din povestirile familiei, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Lamezia Terme “UNIȚI ÎN SUFLET ȘI ÎN CUGET” au sărbătorit Centenarul

Email Imprimare PDF

27_romanii_din_lamezia_termeData de 4 Noiembrie semnează un moment de mare importantă în cadrul Comunității Romanilor din Lamezia Terme: este ziua în care toți cei ce simt românește s-au adunat cu mic cu mare în sala Parohiei Pietà, din Lamezia Terme, să sărbătorească cei 100 de ani de la Marea Unire a României, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment special la Londra: Premiile Turismului Mondial 2018

Email Imprimare PDF

27_londra_premiile_turismuluiPe data de 5 noiembrie a.c., la ExCEL (Londra, Anglia), între orele 16.30-17.30. a avut loc festivitatea de decernare a Premiilor Turismului Mondial ajunsă la cea de-a 21-a aniversare, eveniment anual sponsorizat de către Corinthia Hotels, The New York Times, United Airlines și sponsorul gazdă, Reed Travel Exhibitions. Prezentarea premiilor a fost făcută de către Peter Greenberg, editor al SBC News Travel și expert în călătorii recunoscut la nivel mondial, transmite Ion-MariusTatomir, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lista spijinită de Comunitatea Românilor din Serbia câștigă alegerile pentru Consiliul Național al Minorității Naționale Române cu sediul în Voivodina

Email Imprimare PDF

28_voivodina_comunitatea_romanilorLista spijinită de Comunitatea Românilor din Serbia (CRS) a câștigat alegerile pentru Consiliul Național al Minorității Naționale Române cu sediul în Voivodina, transmite corespondentul Romanian Global News din Voivodina.

Citeşte mai mult...
 

Tennessee, al 15-lea stat din SUA care emite o proclamaţie specială în cinstea Centanarului Marii Uniri

Email Imprimare PDF

28_tennesseeGuvernatorul statului Tennessee, Bill Haslam, a proclamat ziua de 1 decembrie 2018, drept Ziua Centenarului Marii Uniri a Românilor.Statul Tennessee este cel de al 15-lea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamaţie specială, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 4

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.